Followers

Sunday, April 10, 2011

hujung minggu yang penuh -part I

Salam dan selamat pagi semua..ewahh rajen nah update blog pagi ni...ni baru je pulang dari pasar beli stock barang basah dan kering untuk sminggu..norhaizan sila yer merajenkan diri memasak minggu ni..meh nak coleteh pasai aktiviti laki bini di kala hujung minggu yang hening ni..selalunya kalo ujung minggu mesti balik alor setar..sehari di rumah mertua sehari pulak di rumah mak abah, bergilir-gilir sehingga la kami tua..insyaAllah..tapi dis weekend tak dapat balik sebab azizi ada tournament futsal company dia..so sebagai isteri yang memahami dan sedia memberi sokongan 100% harus la mengikot si suami dan menyaksi dan memberi galakan sepenuhnya pada minat si suami yang satu ni..hihihi..biar betul ni, aku sebenarnya tidak la seperti yang di nyatakan tadi..sudah semestinya tidakkk..kuikuikui.. mengikut si suami kerana ada tujuan yang tersembunyi...hihihi..ok, berbalik pada cerita malam sabtu..di sebabkan pasangan ini sudah lama sangatt jarang menonton wayang berdua so, pada malam itu si suami mengajak si isteri menonton HOP..wahh, memang kelakar habis cerita ni..malas nak bagi ulasan kat sini, sesiapa yang belom tengok sila la tengok kay, memang tidak rugi menghabiskan RM10 untuk menontot movie ini..berbaloi-baloi.

 Seperti biasa aktiviti utama si isteri (merangkap co-pilot) adalah menangkap gambar, gambar sendiri (sudah semestinya) dan gambar berdua..


Alamak si suami..kasihan...ini la yang di sebabkan berdiri tak sama tinggi, duduk pun tak sama rendah =P


Yang ni okay..dua-dua muat kamera..


Aksi si isteri yang konon nak menampakkan diri sehabis comel..uwekkkk


Aiyakkk..malas nak rotate...

Sebelum movie bermula pusing-pusing mencari jeans..merata kedai masuk semua tak berkenan di hati..akhirnya jeans yang sangat lusuh jugak yang menawan hati (*_^)


Suami tertunggu-tunggu di luar, si isteri asyik bersnap pulak dlm fitting room..aiyoo...


Okay, yang ni pula aktivi semalam..di pagi-pagi sabtu si isteri bangun seawal pagi sebelum subuh..lalu mengejut si suami bersiap..kerana si suami bakal bertarung di pagi hari itu..hee..si isteri bersiap lelebih pulak..sebab sudah pasang niat lain..ada aktiviti lain pulak selepas itu..tetapi si isteri diam-diam sahaja..belom dinyatakan hasratnya kepada si suami...



"Okay mari kita gerak ke safira, seberang jaya" kata sang suami. Perjalan menelan masa kira-kira setengah jam dari atas Pulau
Si suami masih mengantok, kalo di sorongkan bantal pasti ketiduran lagik..



Si suami mendengar ceramah dari kapten pasukan




Si suami sedang beraksi..

Akhirnya, pasukan si suami tewas di gelanggang.kerana pasukan yang di tangini bukan calang-calang hebatnya.namun si isteri terus memberikan galakan untuk mencuba lagi di tahun hadapan..hee
Okay, now heading ke JUSCO Seberang Perai..yiihaaa..inilah matlamat utama sang isteri...mahu me'redeem'kan baucer yang di hadiah oleh temannya...
Setelah tiba, lelaju mencari A&W sebagai santaran di tengahhari..nyummnyumm...tapi malangnya hot dog kegemaran telah out of stock..hmmm.. T_T
Si suami yang keletihan...akhirnya si isteri berjaya merembat beberapa helai blouse dan cardigan..dan pulang ke rumah dengan gembiranya..tetapi wajah si suami menyatakan kehampaan yang di rasai..namun cuba di sembunyikan...

Di sebelah petangnya pula, si suami tidak semena-mena mengajak si isteri ke Georgetown lantas ke 1st Avenue..sang isteri melompat gumbira..kerana sejak pembukaan shopping complex tersebut, sudah beberapa kali si isteri mengajak si suami namun di tolak sekerasnya oleh si suami, oleh kerana ketiadaan masa dan kesesakkan ya amat di kawasan tersebut  menyebab si suami berkeras enggak mahu ke sana..namun petang itu, memang menyebelahi si isteri..




Pemangan dari tingkat sembilan 1st avenue..




Nasi kandar kegemaran suami sepanjang masa..Tajuddin Hussain..sudah semestinya..
Sampai ke tapak tangan..
Babai en.tajuddin hussain..nanti kami datang lagi *_^

Si isteri dan si suami yang kekeyangan...

Berduakan lebih baik..

5 comments:

Panglima Muda said...

banyaknya gambar... ada pulak nama saya kat restoren tu

Ena said...

wawawawhhhh..

kemain lagi pengantun baru nie.. hihi.. yelah.. sementara masih dalam mood honeymoon ni elok lah berdua sepanjang masa.. ;)

suka tengok nor nyer dress up.. cantik!

Zura said...

waaaaaahhh..dh jd isteri nie bz memanjanglah ye nor...semoga bahagia..:)

eis said...

semoga berbahagia selalu *wink

Ijan said...

Sedapnya makan nasi kandar. Lama dah tak makan nasi kandar ni. Mengidam heheh.

Balik Penang suka makan kat Hameediyah dan Line Clear dan depan masjid tu. :)

Related Posts with Thumbnails