Followers

Monday, February 28, 2011

membilang jari ke hari yang di nanti

 (    update laju-laju ^_^  )
Actually kalo nak dikira tak cukup dengan jari tangan kena sekali jari kaki..11days till MY BIG DAY...


 Kat opis pun sempat senaraikan pekara yg perlu aku buat/beli sebelum majlis kawen nanti

Baru beli kat = guardian tadi..last time aku penah try this brand..mmg best..dan sesuai dengan kulit muka..for this flavour aku tak penah try lagi..later, aku try buat review kat sini kay (wah, sempat lagi : p )


First wedding gift (angpaw) i've received this morning from my chinese friend di tempat kerja..


Friday, February 25, 2011

moving..

Macam2 benda nak entry, tapi tak berkesempatan..bz la sgt kan..for whole week sgt penat, siang berkerja..malam plak jumpa kengkawan jemput kengkawan dtg kenduri.and a couple days before, dok mengangkot barang pindah..yea..i'm moving now..dari batu maung ke sg.tiram dekat dengan airport bayan lepas..tapi still dalam pulau pinang jugak..alamatnya bertahun-tahun lagi la aku jadi orang penang..bila bercakap pun kengkadang kepala tergeleng2, tangan terangkat2..hihi..comel bila tgk org pure pinang bercakap..bila aku yang buat tak menjadi sgt..teheee...so pada blogger semua jemput la datang nyer...especially yang dok berdekatan dengan rumah aku di alor setar..jemput la yer..ada jugak a few bloggers yg aku mintak address derang..yg belom kasi tu cpt2 kasi na..apapun, korang bagi address korang kay, nnti aku pos kad kawen...



Lihat la keadaan bilik yang sgt semak lintang pukang..tapi tuannya maintain..kekeke..tinggal beberapa brg lagi yang belom berangkot..mlm ni akan pindahkan semuanya..dan officially tinggal di rumah baru..yea...yea...azizi pulak pindah sementara rumah kakak dia, takkan nak dok serumah kot..gilo ko..tak pasal2 kawen free..penat jer buat preparation kawen..kekekeke..so, kepada semua selamat bercuti yer..walaupun 2 hari je cuti..gunakan sebaik mungkin..hargai masa2 bersama family..cewahh cewahh..aku pula akan pulang ke kpg mlm ni..esoknya jumpa kwn2 sek lama, mana yg sempat la, untuk menjemput kenduri nanti..

Thursday, February 3, 2011

shawl oh shawl..


 Hepi chinese new year everyone, especially for those celebrating it..dan selamat bercuti pada yang lain..hari ini apa aktiviti korang..aku tadi jalan-jalan, tak ke mana pun..pegi giant beli barang rumah sket-sket..pastu pegi jusco beli hadiah untuk Syameil...tadi masa kat giant macam biasa la..singgah gerai/booth jual tudung-tudung kat situ..selalu nah kalo pegi giant mesti tawaf dua tiga kali kat situ..walhal bukan beli pun..jamu mata jer pun, tapi bulan ni macam dah geram sket..lama dah tak membeli tudung..rasa macam tak lengkap, adehhh..ade ke plak macam tu..wekkss =P..so tadi, untuk tidak melepaskan peluang, nah 3 sekali aku rembat, tudung shawl crumple atau orang panggil shawl anting-anting..ada pemberat kat ujung senang pakai dan jatuh cantik di kepala..tudung-tudung macam ni bermusim kan...lama-lama nanti dah tak pakai dah..teringgin punya pasal terbeli jugak..tengok orang lain pakai cantik..mula la mengharap diri sendiri pun pakai cantik macam org lain..kekeke..terukkan pk macam tu..orang lain takpela dah cantik pakai apa2 pun cantik la...shawl shawl ni selalu wat pakai keluar jalan-jalan jerr..kalo masuk opis susah la nak melekat tudung ni kat kepala..selalu pepagi pegi kerja tudung express atau tudung syria la yang di capai..mudah, senang sangat nak pakai..sarung jer..kadang kadang terasa rajen sempat la nak iron shawl dan melilit bagai..kalo tidak jangan harap la..hihihi..
 Tudung ni dah murah la sekarang, masa mula-mula keluar dulu mencecah rm30 dan keatas..sekarang tinggal rm10 je selai..so rm30 dah boleh dapat 3 helai..hee..kain pun berkualiti jugak..
 Selalu tepek muka cntrol jerr..sekarang nah muka yang menjengkelkan..hee (^_*)
 Upps..terlebih sudah..
Hadiah untuk syameil..yeaaa..syameil tunggu kedatangan makcik esok yer..yeaa syameil dapat baju baru.. :)

Tuesday, February 1, 2011

anak buah yang bertambah~~

Presenting...anak buahku yang terbaru..heheh...Mohd Syameil Irfan..so sweet..so cutee..he so adrorable..sekarang makcik dah rindu dia..semalam dah beli hadiah untuk syameil..rindu dia..rindu dia..and dis weekend makcik datang yer..hihi..

 
Kesian dia..time ni kuning masih tinggi...semalam baru discharge dari hosp..sebab 2 hari sebelum tu kena masuk hosp semula sebab derang check kuning dia makin naik..semalam alhamdulillah dah boleh keluar..kuning dah turun..

 
Alololo...comelnyerr..geramnya tengok....masa ni baru lepas sesi mencukur rambut..so sweet dis boy..

Ini pulak yang kakak Nur Shahira Atiqah dan adiknya Nur Shifa Qistina..budak budak sekarang nama derang sedap-sedap kan..tak macam nama kita dulu dulu..huhu..yang penting nama kena ada makna dalam islam la kan..

 







Yang ni pulak abangnya..Mohd Syafiq..tengah main ngan kawan dia..jiran sebelah rumah...

 

Peace...!!
Related Posts with Thumbnails