Followers

Saturday, January 29, 2011

jangan tunggu lama-lama


Hepi weekend everyone..today i'm going shopping..shop till drop..weee.... =P ..takde la, just shopping barang2 kawen jer..then, nak pegi rumah my sister..dia baru lepas bersalin..baby boy.. Mohd Syameil Irfan..sedapkan nama dia...so total niece and nephew, 5 org dah ler..best kan ada anak buah ramai2 ni..boleh mengusik abes abesan..kekeke... Ha..sebelum terlupa, kepada peminjam PTPTN yang dah dapat surat warning or surat saman ker..nak tau camne korang nak elakkan dari terus di warning dan di beri surat saman..meh ler bertanya pada yang pakar ni..kekeke..wah..macam pengalaman gitu.heee..dan ada yang hairan kepada still dapat 'surat-surat cinta' tu tapi korang dah penah bayar sket cuma tak ikot ptptn punya plan jer..so meh la ajukan soklan pada i..semoga dapat membantu...heee...korang jangan lari dari bayar tau..susah nanti..kang tak leh pegi oversea,,paling takot nanti korang di ishtihar muflis...haiyooo...haa..gitu..sebenarnya cara dia korang perlu bayar jumlah tunggakkan, then bincang dengan pihak PTPTN berapa yang perlu di bayar every month.and jgn skip okay..then, kena la tahu every month brapa bunga yang di-caj, so korang tahu berapa banyak yang di bayar tu di potong untuk duit pinjaman..bunga pinjaman aku banyak woo woo woo..pinjaman aku pun banyakkkk...sebab tu even aku dah bayar sket still jugak dapat 'surat cinta' hmmm...insyaAllah pada umur 36 atau 37 tahun nanti bebas la aku dari hutang-hutang ni.lama lagi kan...dulu masa belajar sedap2 guna..sekarang masanya untuk membayar la kan..(pengajaran untuk diri sendiri =P ) ..usah di selebungi hidupmu dengan HUTANG..huhuhu..

 Shopping kat hari-hari ok wat...mudah di hari cantik di hati..ecehhh...


Muka dah ceria sebab dah tak dapat surat 'surat cinta' dah..insyaAllah...heee

5 comments:

simon said...

jauhi hutang..hehehe :)
eh u comey la :)

Zura said...

akak suka soping kat hari2..baju2 dia dia pun boleh tahanlah...

nurulfaridah said...

nk ikot kkak shopping boleh?hihi

Softtouch [Hanim] said...

betul hutang kenalah byr kan...dulu sedap2 guna skrg kenalah byr balik..

Lovely Bella said...

ermm.. huuh shopping mmg sgt best!! hilang tensen n duitt.. hohooh

Related Posts with Thumbnails