Followers

Tuesday, January 4, 2011

b.e.r.t.u.n.a.n.g - dec 25, 2010

Alhamdulillah..bersyukur kehadrat-Nya..majlis pertunangan hari tu berjalan lancar..kebanyakkan gambar yang di tangkap ada kat photographer, so gambar yang ada pun my brother yang tangkap, gambar dia tangkap pun tak berapa nak jelas sgt, tak kesah la gambar elok ke tak kan, janji semua dah setel..alhamdulillah..penat memang penat, penat senyum, penat berkemas, penat buat persiapan sebelum majlis berlansung..ni baru bertunang kan, belom kenduri kawen lagi..nanti kenduri tak tahu la macam mana..haru biru jadinya kot..tehee (^_^) ...




Ni adalah side card pada doorgift..

Masa ni belom di sarung cincin lagi..Okay tak make up sendiri..1st time mekap berlebih2..siap pakai bulu mata pelesu, tapi dlm gambaq tak la nampak ketara sgt kan.. 




Tenkiu kak zura for the un-expected gift..terharu tau..dapat je terus letak sebagai hiasan kat rumah..sweet sgt okeh..


My friend erin yang byk membantu dlm pemakaian veil dan posing2 depan camera-man..hehe

Hantaran dari pihak kami, 5 jer..dan di balas 3..satu lagi tu masa ni belom terisi lagi..iaitu kek..dan kek tu di belanja oleh my best-friend.
 
Ni di buat oleh my cousin..creatif kan..lolipop menjadi sejambak bunga..

My sister yang tengah sarat mengandung sebok menyiapkan hantaran adiknya..thanks akak..
kawan-kawan usm yg datang dari jauh...terharu aku..rindu la dengan depa ni..gambar dengan kawan2 yang lain tade dlm kamera aku, adeh sedih..tunggu gambar dr camera-man la nampaknya..


Semua hantaran di buat oleh my sister..kekeke..aku hanya tolong beli brg2 jer...teruk kan dpt adik mcm ni..

Kuih-muih dalam bekas hantaran ni di beli di Pekan Rabu..my mom yg belikan..ada kuih bangkit, biskut beras, yang warna-warni tu agar-agar kering tak salah aku dan kuih ape tah ..lupa dah..hee..

 
Buah-buahan..tips nak kasi buah-buahan hantaran nampak fresh dan berkilat ialah dengan menyapu minyak masak pada permukaan buah..rasanya semua orang dah tahu petua ni..hihi (gatai nak kasi jugak..hihi)

 
Ferrero rochel, choc belgium, ngan apa tah kat bawah tu..aku yang beli aku jugak yang lupa..adehh..




Rombongan meminang baru sampai..










Orang tua2 tengah berbincang, orang muda mana boleh campor..heee




Abg amin dan adikku arif

 




Sepatotnya azizi tak perlu datang, tu adat orang kat utara la, tapi di sebabkan masing2 tak tau jalan kena la datang jugak kan, sebagai penunjuk jalan..lagipun sekarang ni orang dah tak ikot dah..

 
Sebelah kanan dan kiri tu adik dan kakak azizi, sebelah kakak azizi tu sepupu diorang, masa ni cincin dah di sarung oleh kakak azizi..gambar dia tak pulak adik aku tangkap, kena tunggu gambar dari camera-man la pulak..

 


Masa ni bersalaman time diorang dah nak berangkat pulang


Bergambar bersama family azizi yang bakal menjadi family ku jugak nanti

 

Eceh..last pic...tok wan dan cucunya..gambar ngan family dan kawan2 yang datang ada kat camera-man, nanti aku upload lagi kat sini..huahuahua..gila org muntah tengok gambar yang sama je.hihi..selesai sudah bab bertunang..lepas ni memikir bab kenduri nanti pulak..ada lagi dua bulan lebih..pheww..dah tak lama dah..


 


6 comments:

Zura said...

selangkah ke arah institusi kekeluargaan...tahniah...

asna cute said...

congrats! cantik make up =))

hajarus said...

congrat haizan... pink cantik... Alhamdulillah semuanyer dah selamat... tunggu kenduri kawin haizan pulak.. t jgn luper tepek pic2 dr cameraman tau...

Cik Su said...

wah.. tahniah.. i jeles u..

eis said...

alhamdulillah dik..dah selamat menjadi tunangan org. semoga dipermudahkan di peringkat seterusnya. nervous tak? (lagi mahu tanya kan) hehe

Softtouch [Hanim] said...

tahniah nor...slamat dah yer tunang...lepas ni fokus pd hal kawin plak...cantik nor masa tunang...

Related Posts with Thumbnails