Followers

Friday, November 18, 2011

mini haul bodyshop..

Masa sale bodyshop yang sampai ada brg sale 70% tu sapa yg tak pegi..angkat kaki..hihi..kalo dinamakan perempuan dengan shopping ni memang tak di lepaskan peluang bila nampak angka-angka ni, paling ketara kalo 60%,70%, 80%, 90%..kan kan kan..aritu sale bodyshop 3 hari je pun..tapi masa 1st day je aku pegi..tu pun items yg sale teruk2 tu dah banyak abes..aku dpt tahu pun sebab dpt sms dari bodyshop since dah register membership last year.

Ni items yang sempat aku grab.tak banyak pun.gila ramai manusia dalam kedai tu..even lelaki pun ramai..

Body Scrub Cranberry Joy, 2 small bottles Body Shimmer Lotion Cranberry Joy, Mineral Kabuki Brush and Vitamin E Face Mist




Dalamnyer sangat nyummy..bau dia macam nak makan jer..ada bead of berry yang berfungsi sebagai exfoliate, untuk remove dead sel dan bahagian kulit yang kering..oh oh, body scrub yang lama pun tak abeh lagi..terpaksa pakai berganti-ganti dengan yang ni..tapi ingat body scrub tak leh pakai selalu tau..dalam seminggu dua kali pakai okay la kan..kalau pakai tiap tiap hari..mau nye kulit menipis..Body scrub ni harga asal RM69.90 tapi lepas diskaun 70%, tinggal RM 21 macam tu..berbaloi baloi..


Body lotion ni size mini..senang di angkut sana sini, letak dalam handbag jer..ada shimmer shimmer blink blink sket..kalau kena cahaya nampak la blink blink dia tu..azizi kata macam Edward twilight sebab kulit bercahaya blink blink..hehehe..tak kesah la janji wangi...harga untuk sebotol RM17.90, tapi derang memang jual dua botol sekali..then dapat 70% for both..yeayy..suka..murah..



Face mist ni sama function dengan Mac Fix+ Spray untuk set your make up..tapi dia ada vitamin E..tu yang best..guna dia selepas mekap, untuk mekap lebih kekal lama, dan blend well..alamak tak tau macam mana nak review benda ni..tapi memang best la pakai..yang face mist ni murah sket dari yang mac..mac dalam RM68 kot, yang ni RM39.90..tapi mostly review kat you tube face mist ni lagi better dari mac..entah la, tak pernah plak try fix + mac tu..item ni masa tu takde sale..ada pun dalam 10% kot..yang ni aku guna voucher...sebelum ni penah dapat voucher RM20..aritu baru sempat redeem..takot gak..kang expired.. 



Mineral Kabuki Brush ni di datangkan sekali dengan casing dia..so senang la nak simpan dalam casing dia tu..brush dia sangat lembut..harga dalam RM79.90 kot..tapi dapat diskaun 70%..tu yang best tu..dah lama nak cari kabuki brush..senang nak bawak p mana mana..fyi, kabuki brush ni untuk apply loose powder tau, tapi boleh jugak guna untuk press/compact powder and blusher..pandai pandai la korang guna..aku men hentam jer, semua aku belasah guna brush ni bila travel..


Meh nak tunjuk barang yang super cute aku rembat kat Sasa aritu..

Cute kan make up case ni..berlabuci gitu..dah berlambak make up case..tapi beli jugak..sebab utama dia cute dan compartment dalam dia senang nak isi makeup dengan lebih teratur..


Cute kan..siap berzip bola2 hitam tu..harga asal RM29.90 kot kalau tak salah..tapi diorang buat promotion RM8 je satu..mau aku tak rembat..kekeke..balik je rumah terus isi mak nenek make up yang kehulu kehilir aku bawak..huhuhu..


Makeup lebih teratur dalam tu..tak la bertabur sana sini kan..

Thursday, November 3, 2011

demam Fareeda

Sebelum ni rasa pelik je bila tgk tudung berbilit beropol2, tapi sekarang dah jatuh cinta jiwa lara ngan tudung nih..nak pulak bila pakai terasa macam faezah elai dalam drama Asmara tuh..nah hambek ko..perasan betol nyah...tapi sayang tak jumpa-jumpa lagi butik Fareeda kat area utara ni..yang ada cuma kedai butik yang jual sebahagian kecil tudung Fareeda..nak nak pulak diskaun hanya 10 - 15%..geramnyerr..sekarang kan Fareeda tgh sale untuk Aidiladha sampai 5 hb ni..nak pegi nak pegi..



Alahai mak buyung sekarang dah tak boleh jalan jauh-jauh..bila berjalan or naik keta lelama mula la lenguh sana sini..baby pulak asyik gerak2 menari2 tendang2 dalam ni haa..berjoget sakan yer dia..tapi mak buyung tetap gagahkan diri shopping tudung..kekeke..patot la sebelum ni hairan jugak kenapa la takde benda makanan yang aku mengidam, rupa-rupanya mengidam benda lain..mengidam barang2..haippp..kesian en suami..garu kepala la dia..mungkin ni sebab pembawakan budak kot..sebab doc cakap baby girl dalam perot ni..haa..patot la kan..baby jgn ikot perangai mommy, nanti daddy bertambah rambut daddy yg gugur..hehehe

Mommy sempat lagi posing dalam surau..ni la activity setiap pagi sebelum masuk opis..di sebabkan opis tak bukak lagi awal2 pagi..terpaksa la mommy merehat-rehatkan diri dalam ni dulu..

during my 6 month pregnancy.. (*_^)

















Thursday, August 25, 2011

sakit tekak...

Dah nak raya ni sakit tekak la pulak..kalau dah sakit tekak ni akan membawa ke demam la jawabnya..tolong la tekak cepat la sembuh..dah ler ibu2 mengandung ni tak di galakkan makan banyak ubat kan..kalau demam ape ke memang aku biar jer..tak tahan sangat baru ler telan ubat..dah tu mesti lambat nak sembuh..alahai..kesian kat baby, takot effect dia nanti..

Esok, genap la 5 bulan + 3 minggu usia kandunganku..masuk jumaat depan dah 6 bulan..so lepas tu boleh la pegi scan jantina kan..macam2 org teka..ada kata boy ada kata girl.siap ada penjaja kat pasar ramadhan teka yang gender baby aku girl, sebab tgk maknya yang ceria, dan aktif sana-sini..hihihi.bagi aku dan Azizi memang kami tak kesah..just mendoakan baby selamat cukup sifat nya dah ler kan..

Petang ni juadah berbuka kami adalah dari pasar ramadhan, kat Bayan Bayu (kat situ lagi..hukhuk) boleh bilang ngan jari berapa kali sangat berbuka kat luar..maybe sbb kami selalu balik lewat, so agak susah la kalo nak berbuka di luar kan..semua tempat org dah reserved..Dan petang ni jugak nak singgah kat Sunshine (orang yang duk Penang mmg fimiliar la ngan Sunshine Store ni..hihi..) nak beli kasut raya untuk Mak..Semalam pegi Jusco tak byk sgt la choice..Dah tu sale pun tak mengancam..Last time aku dah usha kasut2 kat Sunshine, cun cun belaka..ingat nak beli mak Carlo Rino..harga lepas diskaun pun mengancam jugak..saiz kasut mak besar satu saiz dari kaki aku..saiz kaki aku 4, so saiz mak 5..(tapi skrg kaki aku dah mengembang sket la..simptom bengkak kot..dh kena pakai sama saiz ngan mak..saiz 5).....harap2 beli untuk mak jer..kang untuk diri sendiri pun terbeli jugak..kekeke..mintak simpang..dah berapa byk dah $$ melayang untuk kelengkapan raya..

Wednesday, August 24, 2011

celoteh persiapan raya

Lagi seminggu lagi kan nak raya..tak lama lagi kita meninggalkan bulan mulia Ramadhan ini. So di hujung2 bulan ini marilah sama2 mengutip seberapa byk pahala yang boleh..banyakkan bacaan al-Quran, dan bersedekah..Dah bayar zakat ke belum..ha..cepat2 kay..Azizi pun baru jer bayar semalam, staff dari zakat dtg kat company dia..Aku pun dah byk kali remind kat dia..bukan ape..takot terlupa..kang kalot2 pulak nak bayar sebelum raya..Setakat ni, Alhamdulillah..puasa ku tiada yang tertinggal lagi..syukur sangat, perot dan baby di dalam pun tak meragam..hee..semoga dapat berpuasa penuh la tahun ni..

So, persiapan raya tahun ni..sangat excited okay..sbb first time beraya sebagai seorang isteri yang separa ibu..hee..dah tu beraya kat rumah mertua..sedih jugak sket2 part ni..sket je la..tapi dapat merasa benda baru dalam hidup aku..dah janji ngan mak mertua nak tolong dia buat kuih raya. Dia pun nak ajar aku buat kuih2 raya tradisional..

Rumah
Takde beli apa2 yang baru/tukar apa2 pun, since dari kahwin haritu semua masih baru2, so takde pape la yang bertukar..cuma, last week aku just beli bekas dulang bulat yang ber'compartment' untuk isi kuih-kuih raya..nak beli balang kuih..tade bajet lagi..tunggu la next next year..kata baru kawen, harus la serba kekurangan kan..

Baju Raya
Untuk Azizi, seperti biasa beli kat Pekan Rabu,Kedah, kat kedai biasa dia beli..kain baju melayu kat kedai tu pun berkualiti, ..jahitan sgt kemas..mmg puas hati..harga pun berpatutan..siap ada jahit 2 lapisan lagi kat area punggong seluar, so lambat la atau tak akan tercarit la kat area tu..hihihi..sabtu lepas, misi mencari baju raya aku pun dah selesai.beli kat Bukit Jambul.dalam kesuntukkan masa sempat aku grab 2 pasang baju, kaftan dan jubah kaftan..serta 2 tudung shiffon and 2 anak tudung ekin..siap ber'anak tudung bagai..apa kes..Dua hari lepas pulak (FYI, aku MC..huhu), sempat aku grab kasut raya..yeaa..murah jer, tp pattern sgt cute..jenis balerina tu..eceh..perasan...hihihi..so, tema colour tahun ni, peach for hari raya pertama (raya di rumah mertua)..dan biru/turqoise pada hari raya kedua (raya di rumah sendiri)..Malam ni plan nak keluar pegi Jusco cari kemeja or t-shirt berkolar untuk Azizi, dan beli hadiah raya untuk mak ngan abah serta belah mertua. Maybe kasut raya untuk mak dan kemeja untuk abah..mertua pulak tak tau lagi nak beli ape..

Duit Raya
Dua hari lepas aku MC, Azizi pulak ambik emergency leave..memasing sakit perot ngn kepala pening..sbb weekend tu sedara mara sebelah azizi datang Penang, so berjalan makan angin sana sini la..end up, keesokan hari memasing penat + sakit perot + pening kepala..tapi sebelah petangnyer sempat lagi p bukit jambul, sambung shopping..hehehe..tapi aku sorang jer shopping semalam..azizi sejam lebih kat kedai game, install ape tah..so, petang tu pergi bank muamalat tukar $$, dan semalam dah isi siap2..amount mengikut warna sampul..Jumlah duit raya tahun ni pun bertambah la sket, sebab dah berdua kan..

Kuih Raya,
Semua tunjuk jer..nak buat..rumah aku tade oven..soriii..alasan kan..sebenarnya mmg tak tau buat pun, (tengah berazam tahun depan nak kumpul segala perkakas buat biskut/kek..so tak perlu la byk2 membeli  =P)..2 balang dah sampai di tangan, satu shortbread, satu lagi biscuit snow ape tah, tempah kat opismate ada lagi satu tak dapat..almond london kot (lupa lar..boleh pulak lupa ape yg sendiri order..hihih)..dan 2 jenis lagi order kat kawan mak..pun lupa kuih apa yang order tu..kuikuikui..so ada dalam 5 jenis lar..tapi plan nak tambah lagi 3 jenis..huhuhu..yer la, kuih2 tu semua akan di bahagi 3 bahagian, untuk aku (letak di rumah sendiri), keluarga mertua dan keluarga sendiri..

Balik kampung,
Hari khamis ni, malamnya tu baru nak packing semua barang, sebab Jumaat nak apply halfday, terus balik kampung..Yeayyy..!!..Memula balik kampung sendiri..pastu 2 hari lagi nak raya baru balik rumah mertua..nasib la rumah kedua belah keluarga kat Alor Setar jugak..so takde la nak berebut balik kampung macam orang lain..kekeke..

Tuesday, August 16, 2011

hasrat nak pakai kurung moden berblink blink raya tahun ni terkubur..

Last time dalam entry lepas aku ada gtau aku berkenan sangat ngan satu baju kurung moden ni, yang jual kat butik kat Giant kat sini..dalam dok menjamu-jamu mata tengok blogshop blogshop yang jual baju raya..tup tup terjumpa online blogshop yang jual exactly baju yang sama..yang aku dok berkenan tu..




Wahhh...cantikkan..kalo korang tgk real real lagi cantik..beading dia penuhhh..berliplap lip lap..cantik tau..sungguhh..aku berkenan sangat yang kaler peach tu..mula la berangan kalo tak dapat nak beli baju tu..(sebab harga dia pun boleh tahan jugak)..aku nak cari baju lain yang hampir sama pattern ngn baju tu..kain dia pulak bukan jenis shiffon, jenis cotton lembut..so nanti terletak je kat badan kan...

Tapiii...bak kata orang ukur baju di badan sendiriiii..!!..memandangkan perot yang semakin hari semakin membonyot terpaksa la ku kuburkan hasrat yang satu ni..So now, looking for other pattern baju raya yang sesuai dan lebih selesa ngan aku..sekarang dah tak berapa selesa nak pakai baju yang berkain ni..nak yang jenis pakai sarung jer..mudah..selesa pun iyaa..

So, plan ngn Azizi dis weekend nak ke Perda..baju kat sana rasanya lebih murah sket dari kat sini..aritu dah usha usha kat bukit jambul..mostly kebanyakan sampai mencecah rm300..aiyoo..tahun ni plan baju raya nak ler lebih dari sepasang..kononnya lar..sbb kan aku sambut raya kat dua tempat..rumah azizi ngan rumah aku..nak ler baju yang baru baru..ecehh..dah ler pas raya banyak pulak jemputan kawen, sebelah sedara mara Azizi ngan sebelah sedara mara aku...tapi tgk baget la..gaji pun masuk lagi..adehh..sedihh..kalo tak dapat shopping dgn 'heaven'nyee..hehehe..ni terpaksa la guna duit suami tersayang..kena la bajet bajet sket kan..kang berbuka minum air suam je kot..huhuhuhu

So, i think this year baju raya jenis kaftan or jubah dress la kot...cantik kan baju baju kat bawah ni..






So korang..apa patern baju raya korang tahun ni??

stage sale

Ini adalah entry dalam draft yang berkepok lamanya tersimpan..ngee...siapa yang gila mekap macam aku mesti nak talk about make up almost all the time kan..so, tak sah la kalo blog sendiri sekali sekala tu ada update pasal make up kan...

Tak salah aku last month kot stage buat sale gila gila punya murah. Mostly satu barang jatuh harga sampai RM12 je seketui..dari harga RM80 plus plus kot..aku tak tau sangat range harga stage ni, bagi aku stage ni lebih kurang MAC jer..kalau takde sale, nak beli stage, baik beli MAC je kan..Tapi yang tak bestnyer, barang barang yang sale tu kebanyakan dah nak expired..maybe dalam tahun depan..so, macam kena pk dua tiga kali laa..takot beri effect kat kulit kan..

Actually hari yang aku pergi tu dah hari-hari terakhir sale dia..so dah tak banyak dah yang tinggal..ape yang aku ambik aritu, Photo-Pro foundation (super best, hari hari aku pakai pegi kerja tau, muka tak berkilat/berminyak sangat di petang hari..flawless je rasa)..concealer (owh yang ni agak kurang memberangsangkan hasilnya, dia tak berapa full-coverage, maybe product ni lebih ringgan, tak macam concealer elianto..biar murah, tapi beri hasil full-coverage gitu)..two lipstick, one is more to orange colour, and the other one merah-bata gitu..(dua-dua aku tak berapa suka..huhuhu..kaler dia macam tak match ngan aku..maybe colour nude pink lebih sesuai ngan aku..dua dua aku lanting kat my sis in law)...and lipgloss..(concentration pekat, colour dia cantik..tapi sayangnya..ada bau yang kurang menyenangkan..yang ni pun aku lanting kat my sis in law...terpulang kat dia nak guna ke tak..sbb aku tak berkenan ngan bau dia..)


So, end up one product je yang aku guna..tu pun kena habiskan dis year jugak.kekeke..kalo la azizi tahu, mau kena ceramah ni..huhuhu

p/s :- dis morning super mengantokss..pagi tadi makan nasi lemak..semalam kan aku ada mention nak buat nasi lemak ngan sambal telor..semalam pas berbuka, gagahkan jugak bersilat di dapor...so hasilnya..pagi ni sangat la mengantok..

Monday, August 15, 2011

mari shopping handbag raya...

Sudah adat kaum hawa kalo raya jer semua nak baru..baju raya baru (sudah semestinya), kasut raya, handbag raya, kadang kadang yang 'adik-adik' dalam tu pun nak yang baru jugak..kekeke..adat la kan..kalo ada bajet lebih dan berkemampuan boleh la nak baru semua-semua kan..aku for this year..tak la semua baru..yang handbag tu tak dapat la..kekeke..sebab last month dah beli handbag baru..hihihi..kat mana aku beli?..meh usha kat online shop nih...mari mari jamu mata, agak agak leh tak dapat diskaun lepas aku promote website derang..hee



Ni la beg yang aku beli dari website tu..sangat2 reasonable harga dia..it's a guess hobo bag..sgt roomy..leh isi macam macam..yeay..!!..then, dapat sample perfume free..yippie..tp perfume tu aku wat calit dalam bag saja..so bila bukak handbag ni bau harum jer..aumm...

Pada peminat peminat coach leh jugak jamu jamu mata kat website dia..tapi harga dia tak ler ber'diskaun sangat..tak macam kat online blog yang satu ni..handbag hantaran masa kawen awal tahun ni aku beli kat website tu.....rasa nya tetiap hari aku usha blog tu..tiap kali bukak jer mesti berpuluh puluh wanita dok jamu mata kat blog tu macam aku..hihi..so nak dapatkan coach yang harga lebih murah dari butik, meh usha kat sini..



Click on the pic




My handbag masa hantaran hari tu...


bosan...

bosan
bosan kat opis skrg ni, tade byk request yang masuk, means..tade keja..arini public holiday kat AMD India so takde la request dari diorang, and request dari Europe pun belom masuk lagi..diorang baru masuk keja time ni, petang2 dah nak balik baru hegeh2 nak antar request..tensen..nasib today aku bawak mp3, sbb dok ingt bila dah 2 minggu puasa, dan 2 minggu lagi nak raya mesti radio dah mainkan lagu-lagu raya..yeay..!!..kejap-kejap Era, kejap-kejap HotFM..rasa tak feel kalo dengar lagu raya yang di mainkan sendiri..kan..kan..kan..korang pun mesti nak dengar yang kat radio kan...

bosan jugak, hari hari lepas sahur tak dapat nak tido semula...mengantukss..dari pkol 4.15 aku dah bangun..perangat lauk pauk beli dr bazar..masak sup/goreng sayur..sayur peberet semestinya bayam..lepas sahur kena bersiap siap nak ke kerja pula...iron baju suami, baju sendiri..(lepas ni kena ubah schedule, iron baju malam hari or weekend), .mandi, solat, mekap sket2..dan chow..pulang pulak time dekat dekat nak berbuka..mlm lepas berbuka, mesti kepenatan..pergi terawih pun dah jarang jarang...

bosan lah jugak bila hari hari sahur lauk bazar..dah seminggu asyik mkn lauk bazar jer..sejak dah 2 kali weekend balik alor setar, so tak dapat la nak pergi membeli barang barang basah..so this week..azam yang kuat..nak kena masak jugak..so for tomorrow menu, sbb takde bahan sgt, plan nak buat nasi lemak ngan sambal telur special..apa yang special tak tau lah..nyum nyum..bila tgk blogger2 lain tampil  dengan entri juadah sahur dan berbuka buatan sendiri..wah teruja di situ..aku jer sorang yang malas..bukan malas beb..penatt..

so, di harapkan lepas ni tade la hari hari bosan..i need to manage my time well, buat mana yang patot dulu bila larat..dan suami pun semakin ringgan tulang sekarang bila tgk si isteri memboyot buat kerja rumah sengsorang..oh, sekarang tgh dgr lagu raya dari 4U2C..awww..its cheer me up..!!

Thursday, August 4, 2011

pot-pet-pot-pet


Nampak jer muka hepi..tapi sebenarnya tengah mengantok sangat tu..yer la..seawal pukol 4.30 pg aku dah bangun tau..sedia makanan semua..tapi takpe..aku rela...(bukan kena masak pun just panaskan lauk jer..kekeke)..semenjak opis di pindahkan ke EQ (Equatorial Hotel) beberapa bulan yang lepas...(opis AMD dulu diorang gunakan untuk production/manufacturing line)..pukul 6.20 am camtu dah bertolak datang kerja..Azizi antarkan.Azizi tak benarkan aku datang sendiri, sebab EQ agak jauh dari rumah dan jalan berbukit-bukit pulak..sampai opis pkol 7..pegi surau dulu..ada lagi sejam sebelum pkol 8 (opis aku bukak pkol 8) so nak tak nak, kena cari port rehat2 dulu..sementara ada lagi sejam, pa lagi, tido jer la dalam surau tu..memang dari awal lagi aku tak suka arr pindah ke EQ ni..orang kata best la opis kat 5 star hotel..tapi buat apa...menyusahkan ada la..dah la kafe pun takde (rungutan ni masa bukan bulan puasa okay) takkan la nak makan kat buffet diorang..mau abeh duit gaji aku..bau kat hotel ni memang aku tak leh tahan..kat lobi, dalam toilet, kat mana2 jer la...(tapi bg org lain ok jer)...dia macam ada bau yang buat aku nak muntah pastu boleh bikin pening doh..tambah2 kat dalam lift..lagi la...adeh..masuk je lift terus tutup hidung..dah tak heran dah sapa ada dalam lift tu..

Mau jer aku komplain kat staff EQ, kenapa la lift derang berbau..bau dia sumthing yang macam bau makanan ber'cheese..aku dah la time pregnant ni tak lalu sgt ngan western food...sebelum preggy aku suka jer, skrg tak suka pulak..pelik kan bila dah 'pembawakan budak' ni...dah tu every week mesti pekena nasi kandar..sebelum preggy aku tak berapa suka sgt..heran aku..makan nasi kandar selalu tak abeh..mintak half..tapi sekarang nak nasi full jer sepinggan..habes pulak tu...
huhuhu : P

Oh..pagi2 dah membebel...saja nak lepaskan apa yang dok terbuku ni..apa pun, kena la bersabar kan..tambah2 di bulan yang mulia ini...

Wednesday, August 3, 2011

Berbuka 2nd Day & Sahur 3rd Day Ramadhan

 1st Ramadhan berbuka adalah agak tragik..lepas membeli juadah kat pasar ramadhan tersekat dalam kesesakan jalan raya pulak..sampai rumah betul2 time berbuka..tak sempat berhidang semua, apa makanan yang dekat terus ngap..salah satu punca maybe sbb ambik masa yang lama kat pasar ramadhan tu..aku la puncanya..hihii..ye la, mcm2 derang jual, mesti nak usha semua kan..so beli pun terbanyak..then, pembaziran di situ..2nd day dah tobat..kang Azizi bising2 kat aku..hee..sebab kalo tak abeh dia yang terpaksa habiskan..or di buang begitu saja..membazir jer..

2nd Day berbuka..alhamdulillah..sampai 30min awai sebelum berbuka..sempat la berhidang dan berehat sekejap..Juadah berbuka semalam..sangat simple..ye lah, berdua je kan..sape nak abeskan nanti kalo banyak2 beli..

 Air kelapa, murtabak kari, taufu fa..nasi tomato-Azizi, dan aku pulak nasi lemak kukus ngan ayam pandan..nyum3..

Eceh..tersenyum pulak cik abang ni..


 Azizi tengah pilih kurma..aku ingat dia dah nak ngap kurma tu..hihih...rupanya dia dok pilih yang elok2 nak di makan kejap lagi..

Lepas berbuka, bersiap2 p terawih kat masjid berdekatan..lepas balik, macam terlebih rajen sket..ber'kungfu la aku kat dapur..nak masak untuk sahur..tapi ada jugak lauk yang dah di beli kat pasar ramadhan..so, sahur tadi just panaskan semula..

Udang goreng kunyit..sap sap soi je nih,letak serai, bawang, kentang, itu ini..jadi la..yang penting Azizi makan sampai habis..kari daging rebung..beli kat pasar ramadhan..Acar..mak mentua kasi..Telur masin..mkanan wajib time sahur..Ayam goreng..Sup sayur ngn telur

Milo untuk Azizi dan Susu anmum untuk baby..hehehe

Time ni dah bersiap nak pegi kerja..awai tau kitorang keluar rumah..6.20 am camtu dah keluar..

Tuesday, August 2, 2011

body butter lover

Akhirnya semalam dapat jugak merasa puding caramel kat bazar Bayan Baru..tapi sayangnya..cucur udang kuah kacang tak jumpa..pasembor ada la..tapi aku tak minat sgt sbb pasembor tu mamak yg buat..dia punya cucur udang kureng umphh sket..aku lebih suka cucur udang orang melayu buat..so, nampaknya kena buat sendiri la..

Dua minggu lepas, errk..dah tak ingat la bila, aku ada berkunjung ke Body Shop (berkunjung la konon..kuikuikui)...mata terpana dengan body butter diorang yang baru..Duo body butter..super best sbb ada dua jenis concentration dalam satu tuib.satu untuk daerah kulit yang kering/kasar macam kat siku, lutut, tapak kaki..dan satu lagi untuk kawasan yang kurang kering/kasar..Memula berkenan yang Vanila punya bau..tapi bila tanya Azizi dia lebih suka yang packaging purple tu Floral Acai..memula memang nak ambik satu saja..tapi bila SA tu cakap kalo bayar guna Maybank card credit boleh dapatkan yang second item tu for half price..so apa lagi kenyit2 kat Azizi la..time tu jugak la gtau yang body butter yang dok pakai sekarang dah nak abeh pun..dan kalo beli dua ni boleh la bertahan dengan lamanyeeee..heeee...harap2 kata di kota..kuikuikui



Inside the tube got two side..one is more concentrate..and the other one less concentration dia..

Yang di calit di tgn ni yang kurang pekat..alamak jelas sungguh urat2 di lenganku..huhu

 

Yang ni pulak lebih pekatnya...Secara overallnya..memamg puas hati la dengan this body butter..memang terasa lembut jer kulit tu, bertahan lama lak tu...baunye kekal sampai balik kerja..tapi aku ni kadang2 bwk jer pergi opis..lepas solat, aku apply lagi this body butter kat tangan, lengan, dan tapak kaki..sambil tu sapu light2 kat leher...baru la harum semerbak..kekeke..tapi bulan2 puasa ni aku just pakai pagi jer..nanti berkurang pulak pahala puasa kalo dok wangi sangat kan..
Related Posts with Thumbnails