Followers

Friday, September 24, 2010

tukar skincare set lagi...

Sebelum ini kan aku ada mention yang aku guna set Garnier, tapi tu la, bagus memang bagus, sebabnya jarang sekali nak naik jerawat, tapi tu la..jeragat still tak berkurangan, bertambah lagi ada, orang cakap kulit aku ni jenis kering (memang pun), tu yang banyak jeragat-bintik2 hitam..ada orang kata jeragat ni tanda penuaan, tapi takkan la dari sek men lagi dah ada tanda2 penuaan ni..aiiyoo..pity me...

'Eh, rileks ar, concealer atau foundation kan ada boleh tutup segala mak nenek cacat cela di muka'..memang la...tapi kan kulit sebenar kan mesti la perlu di rawat dulu kan..dulu byk duit gaji dok perabih kat brg2 mekap, sekarang brg2 mekap pun dah menimbun, tambahan nak naik pelamin tahun depan mestila nak kulit cantyik meletup kebabumm..(perasan ;p)..so, atas rasa perihatin baru-baru ni aku dah tukar pakai set Loreal pula...Loreal White Perfect Radiance Boosting Double Essence..macam kat bawah ni..tapi aku beli sekali ngan set dia yang lain..



Sebelum beli ada gak dok review product dia, macam okay jer.rating pun bagus jer...so terpengaruh dan terbeli..kekeke..harap2 ok la kan, just nak kurangkan bintik bintik hitam ni jer, sebenarnya dah redha ngan apa yang ada, tapi biasa la perempuan kan, pantang orang tegur, mesti ada tak kena, perasaan sedih terover semacam, pastu nak beli macam2..konon-konon nak cantik la kan...nak beli SK-II, takkan nak beli essence tu je kan, mesti nak kena ada set lain sama, baru berkesan, mahal sangat la pulak, lagipun ada byk gak review dok kata tak bagus mana pun..ntah la, tapi satu hari aku nak try la jugak.(berangan duit byk la tu..mimpi la..).tengok keberkesanan Loreal ni dulu macam mana..kalo sesuai just stick pada Loreal ni..bye bye 'take care, Garnier'...welcome Loreal.. 'kerana dirimu begitu beharga'..wekkk ;p

Owh, tukar topik jap..aritu kan aku ada beli stick kajal arab eyeliner tu..owh, langsung tak best..owh..sorii..mengakuan jujur ni..ada tak yang nak pelempang aku..haha..memang serius tak best, aku tak pakai pun..berminyak semacam pastu stick dia pun dah bengkok sket, terus buang sbb emo, brg di beli tak memuaskan..nasib la murah jer..maybe brand lain ok kot..tapi nanti akan try brand yang lain jugak, kalo best aku gtau kat sini eh...

p/s:- kepada yang tny pasal code colour kryolan tv paint stick tu i pakai yang natural colour code NB, dan compact powder Pixy aku pakai code colour Natural Beige, kaler dia gelap skit dari warna kulit sebenar i..ber'ai ai pulekk...'pesanan-pesanan; kryolan tak leh pakai hari2 tau, kalo nak pegi kenduri or majlis pape ke takpe la..'
Related Posts with Thumbnails