Followers

Friday, September 3, 2010

berbuka di teluk tempoyak

Ni adalah sambungan entry sebelum2 ni..nak jugak upload kat sini...sedap tempat makan dia best..salah satu tempat makan kat penang yang terbaik la bagi aku..harga dia pun berpatutan..restoran ni adalah di Teluk Tempoyak..sebenarnya baru aku perasan, masa simpang nak masuk ke restoran ni ada cabang yang ssatu lagi tu jugak ada tempat makan macam ni, tapi tak tahu la sedap ke tak, sebab tak penah try lagi..selalu aku datang kat sini jer...


Masa ni kami order ikan siakap masak cili, sotong celup tepung, tomyam campur, nasi kosong, fresh oren dan  air tembikai..ikan tu isi dia sangat la fresh..masih terasa lagi au manis2 dia..menurut kawan2 aku, ikan tu dia direct ambik kat nelayan yang ada disekitar tepian pantai tu..tempat duduk kami betul2 tepi laut..best au kena angin2 laut ni


Kalo makan kat sini dah tentu la kan kena wat tempahan dulu..pastu masa sampai tu just cari jer nama kat meja makan yang dah reserved untuk kita..



Sotong celup tepung pun sedap..ni feveret azizi nih..kami order tak la banyak sangat, ye la..makan dua orang je pun..


Bawah ni pemandangan di sekitar restoran tu..Sementara nak tunggu berbuka..apa lagi, aktiviti wajib la kan..kalo tak, tade modal untuk blog..








Related Posts with Thumbnails