Followers

Thursday, August 26, 2010

cream concealer elianto..

Semalam lepas berbuka tu..ajak azizi ke booth elianto kejap, cadangnya nak melihat-lihat lipgloss ngan blusher kat situ..melihat2 saja..tenngok macam ada sale je kat elianto..last-last pk2 balik, concealer maybeline yang dok calit tetiap hari tu pun dah nak abeh..so end up dengan beli cream concealer elianto la pulak..ada 20% less, harga asal dalam rm22, after less tinggal dlm rm18, ok la kan..


elianto ni semua boleh dikatakan ramai yang suka kan..cause dia gunakan bahan2 yang semulajadi, dan murah..tapi ada gak barang dia yang aku tak berkenan even murah..ye la, what u expect kan..dengan barang2 yang harga murah ni..tapi ada gak barang dia yang best, macam bake eyeshadow, lipgloss, ngan eyeliner..Eyeliner dia memang super best la..

(Kaler medium, no.1)

Arini aku dah rasmi cream eyeshadow tu..kaler dia ala-ala yellow-beige sket..ok la kan buat cover dark circle ngan tepi hidung..Cara pakai dia tak leh main sapu jer..kena dap-dap/tepek-tepek guna jari...lagi korang tambah product dia lagi la well coverage..best nah..sebab dia jenis cream, bukan liquid..sebelum ni aku pakai concealer jenis liquid..agak leceh sket..Then buat sapuan press powder macam biasa la..aku dah lama dah tak pakai foundation..sekarang ni pegi mana2 pun just apply concealer dengan press powder jer..conceal pun pada tempat2 tertentu ja..kalo boleh nak meminimunkan pemakaian product2 ni kat muka..


Baru aku perasan, dalam duk berjimat cermat ni mesti kalo keluar2 ni ada gak barang di beli..macam 'jajan' budak2 la plak..tapi takpe murah2 jer, lagi pun ada 'tukang bayar'..hikhikhik


Product dia macam oily sket..tapi bila dah pakai tu..macam flawless la pulak..best nahh..

Berbuka di luar..

Semalam berbuka kat luar dengan azizi, sebelum tu dia msg tanya nak makan kat mana, aku macam biasa la mesti la kata 'ikut la, tak kesah pun kat mana', so dia cadangkan kat Nandos..aku on jer..tak kesah pun..bukan aku yang bayor..kehkehkeh.lagipun mmg salah satu makanan peberet dia, selain dari chiken rice shop, aku lak jenis tak kesah makan mana pun, tapi plg aku suka makan kat kedai/restoran siam la..hihi..tekak tak berapa nak masuk sgt dengan makanan barat ni..maklum la i kan melayu-sejati..hihi..sampai quensbay pukol 6 lebih macam tu..terus pegi nandos, ingat nak reserved dulu, takot nanti penuh lak kan, then, waitress situ cakap tak boleh reserved, so tunggu la sampai pkol 7 camtu baru masuk Nandos, sebelum masuk Nandos tu jumpa member tempat kerja, Erin ngan bf dia..ajak derang makan sekali..baru meriah sket nak berbuka kan..gambar dalam Nandos non-ado, cause segan meh nak snap2 ni..kwn2 ada..hhihi..azizi sorang takpe, aku mmg tak segan ngan dia..hee..

(Sampai je rumah lepas balik keja tu, cepat2 calit eyeliner, maskara, bedak ngan lipstik..hihi..sempat lagi tue..)

(Still dengan baju kerja..tak sempat nak menyalin dah..)

(Perasan tak, kasut aku tu tapak dia dah lekang/tertanggal..adehh..kesian kan saya..huhu)


(Pekara wajid, snap2 dalam kereta..abaikan bedak muka saya yang tak rata tu..hihi)


(Lama dah kot gambar bf tak de dlm blog ni)

(Gila byk gambar sendiri dalam entry..sila muntah..errkk..eh eh.jangan batal puasa kang..hiiihi)

Azizi ngan aku sama2 ambik set yang quarter dengan 2 sidelines..cam biasa la..kalo mai Nandos ni..set tu jer la yang kitorang ambik..azizi jer kadang2 tu dia ambik ayam yang half..kali ni dia dah bertaubat kot tak ambik byk2..ye la, kalo dia makan yang half tu konpem pas makan asyik mengurut2 perut..mula la malas nak jalan, malas nak round2 sana sini..


(Ni masa menunggu waktu berbuka, tengah menahan perut berangin..hihi)



Okeh, dah dah..selamat berpuasa semua...bye..

p/s-->sekarang ni aku dah byk kali wat schedule/auto-publish entry,ni salah satu darinya.. coz nak mengelakkan diri dari update blog di opis..hihi..baik kan saya..tapi still leh mem'blogwalking'kan diri ke blog korang even dlm opis pun..huhu..cayalah..
Related Posts with Thumbnails