Followers

Wednesday, August 25, 2010

Friendly Blogger Award dari Kak Zura@Zue

Pertama-tama kali nya aku nak mohon ampun dan maaf pada rakan-rakan blogger yang Tag mahupun bagi Award dulu..Dulu kan aku macam kejap2 je aktif dengan blog ni..So, ada yang aku jawab ada yang tak..Huuhu..apapun ampun..ampun kan aku..huhu..saya rela menerima hukuman..huhu...So, for dis time, lepas jer di Tag, or Award, akan segera aku menjawabnyerr..(ade ker orang nak kasi..hukhuk)


So, yang ni aku dapat award dari Kak Zura@Zue,....Thanks yer akak..ni Haizan akan jawab dengan bersemangat..hihi..

Soklan-soklannyer berbunyi...


1. Nyatakan 7 makanan kegemaran anda sewaktu berbuka ataupun bersahur.
    1) Puding Caremel @ Puding Telur (Bila bulan puasa jer, ngidam benda ni)
    2) Keteow Tomyam (bulan tak puasa pun suka jugak..hee)
    3)Nasi Ulam @ Kerabu (ditambah pulak ngan budu..pehh...meletup..)
    4) Ayam marah merah (peberet nihhh..kalo lauk yg pedas2 ni baru la berselera nak sahur)
    5) Telur Masin (makan yang putih jer, yang kuning tolak tepi..hihi)
    6) Kebab (tak kira daging atau ayam..dua2 telan..)
     7) Daging bakar cicah ngan air asam..

2. Kemudian, tag 5 rakan blogger yang lain
     1) Kak Ena
     2) Ann
     3) Angah
     4) Kak Hanim
     5) Ifa

    (Sila la rajin-rajinkan diri eh..kalo taknak buat pun takpe, kerana saya sgt memahaminya..-teringat pangai dulu..hihi)
    

To-do-list book

Alahai..malasnya arini...cepat la masa berlalu, malas dah nak dok kat opis ni...nak balikk..adehh..petang ni berbuka kat luar, berbuka dengan azizi..yeehuu..ni la first time berbuka dengan dia, aritu ada jugak la berbuka ngan dia, tapi bersama-sama dengan family dia..So, arini, tepat jam 5.15pm kena pecut balik..hihi...haa.. nak kabor ni,.sahur tadi aku makan nasi berlauk kicap jer, kenapa jadi macam tu, coz aku sempat masak nasi je..tengah nak mengoreng ayam tiba2 gas abeh..adehh..kalo ada telur or ikan bilis ker, boleh la dijadikan lauk..ni apa pun tadak..nampaknya makan nasi berlauk kicap la yer..Mula la perut ni meragam skrg ni..berangin semacam jer..hihi..aku dah memang terbiasa na, kalo sahur sure makan nasi berlauk, sebabnya masa berbuka aku tak makan nasi, aku mkn makanan yang bukan berasas nasi putih, macam mee ke, bihun ke, nasi ulam ker dan kuih muih..camtu la..memang dah terdidik sejak kecil lagi..hihi..

Here, wanna show you my to-do-list book yang baru..yang lama sudah abeh helaian diguna..tinggal lagi beberapa helai ajer..then, a few weeks ago, jenjalan kat quensbay, singgah jap kat kedai buku, dan beli buku-catatan-harian baru..Sejak sekolah menengah aku dah terbiasa pakai buku to-do-list untuk mencatat apa yang perlu aku buat tetiap hari..nampak macam i-am-very-organised-person kan..hahaha..sesungguhnya tidakk..kengkadang ada yang aku follow, kengkadang tak..hihi..ikot mood dan kesempatan waktu jugak..huhu






Mana yang aku dah siap, aku tick rite, mana belom pangkah ler..Comel kan buku ni..hihi..macam budak2 ler plak...Tunjuk kat anak buah aku sure diorang berkenan ni..hihi

Evening prime-rose oil (EPO)


Supplement, makanan tambahan untuk keperluan tubuh badan.Ada yang function untuk tenaga, ada yang untuk kulit, kesihatan dan macam2 lagi kan. Pilih jer mana yang bersesuaian, dan jangan lupa mintak nasihat doctor dulu kay.For me, dah tentu EPO, for the past two years lagi aku dh menelan EPO ni.Kadang2 ada jugak aku lupa nak nelan..hihi..satu bijik untuk sehari..


Function dia untuk kestabilan hormon, reduce period pain, kulit dan nutrien tambahan untuk tubuh badan. Penah dah aku tanya Doctor, okay tak kalo aku ambik EPO ni tetiap har, then Doctor tu cakap yang EPO ni tak beri apa2 kesan negatif, ye la kan, aku kan selalu jer sakit2 kepala, takot gak la sebab pengambilan EPO ni bagi effect sakit tu jadi melarat.Jangan tak tahu, aritu tengok rancangan Nona TV3, Fazura pun ambik supplement ni tau, katanya untuk rambut..err..baru aku tau, EPO ni pun untuk rambut gak eh..so, apa supplement korang, sekarang aku tengah bercadang nak cari supplement untuk tenaga pulak, since dari hari ke hari badan asyik lenguh jer, wat keja banyak sket, sure dah penat, dah tak larat nak buat..so, any suggestion??

Related Posts with Thumbnails