Followers

Sunday, May 16, 2010

kisah kedai makan baru..

Pekara wajib, bergambar depan cermin, lepas bersiap wangi2..

Semalam keluar dating, pakai hijau..lama dah tak pakai baju kaler nih...kaler peberet selain merah jambu dan purple...mulanya rancang nak makan kat Juru, menu utama restoran tu masak cili ketam..uihh..best tau...dah dekat sebulan tak pegi mkn situ, rasa tak lengkap hidup..hihi..tapi last last tak jadi, sebab azizi pun penat katanya..nak pegi balik,kang nak antar aku balik, pastu nak pegi kulim plak..so, pk punya pk, pegi makan kat area2 quensbay, takkan la cakap spesific tempat dia.kedai tu baru je bukak(bg hint sket..hihi)..


Nak di jadikan cerita, menu utama tempat makan tu adalah ikan bakar. Disebabkan masing masing tak rasa nak makan ikan bakaq, so order, nasi kosong, tomyam, keteow tomyam, sate dan lincikang..masa sampai tu punya la jenuh nak panggil adik yang ambik order..bukan sket pun ramai je pelayan dia, tapi masing2 buat dunno ja..tak pe, sabar lagi...lama jugak la tunggu, pangil punya pangil, pastu baru datang, ngan muka cam tak nak melayan, mula la aku naik bengang...nak order pun tak dak mood, cik adik, tolong la senyum sket...tak susah pun, xmo senyum pun jangan la buat muka sememeh...mmg takdak selera nak order la cam tu...

Lama pastu sate ngn lincikang sampai..nasib benda ni sampai dulu..then tunggu sampai nak dekat sejam..yang lain tak sampai sampai lagi...mmg bengang...org kat meja sebelah pun tak sampai lagi order derang, tapi derang sampai dulu dari kami, dengar perbualan derang ngn pelayan kat situ, tanya order derang dah siap blom, pelayan tu kata tunggu kejap dah nak siap...haihhh..mula la geram...pastu bila tgk org depan meja kami yang sampai lewat dari kami pun dah sampai order dia,apa lagi, blah ar...mentang2 tak order ikan bakar, tapi org depan order ikan bakar, derang yang sampai dulu, mau nya tak geram...bila pegi kaunter nak bayar, dia kata order baru nak siap..then, azizi jawab yang kitorang nak cepat, then kalo dah siap bungkus je la...memang service macam hampeh..tau la baru bukak, tapi jangan la cam ne...Tu la kali pertama dan terakhir aku makan kat situ...




Greenish eyes..weee..

Owh jeragat..satu asset penting..hahaha..


Sanggul arab tak berapa nak jadi sebab tak tinggi tinggi, orang pakai sanggul palsu, aku pakai getah rambut tebal2..hihi..tak padan ngan muka siam nak buat pesyen arab..hihi

jerawat dan solusi nya...



Dalam banyak petua petua hilangkan jerawat, semuanya macam tak berkesan...cuma satu ni jer yang paling mujarab..setakat ni...petua la sangat.....rasanya ramai yang pakai 'petua' yang sama..hihi.. 


Oxy cover ni mmg best sebab product dia sama jenis ngn faundation..so, bila mekap, cover baik punya..
Related Posts with Thumbnails