Followers

Saturday, April 3, 2010

kenapa suka bermekap...?


(apa kes tayang kasut, tiada kaitan ngan entry. Balerina (kalo tak salah eja) tu la yg mengembalikan tinggi sebenarku, sgt selesa menyarungnyer)

Kenapa saya suka bermekap...??..
  • Mekap leh cover apa2 kekurangan pada muka aku, termasuk la, bintik bintik hitam, warna kulit tak sekata, eye bag / dark circle, hidung yang tak mancung, pipi yang tembam, banyak la..walaupun tak dapat cover banyak atau sepenuhnya, sket pun.. okay la tu.(sambil buat tangan gaya Siti Saidah)
  • Mekap buat aku rasa confident, sebenarya aku ni jenis low self esteem yang sangat tinggi. Pemalu kot. So kalau bermekap ni akan lahir satu perasan yang susah ler nak terangkan, dan keyakinan bertambah2..yo yo oo jer...
  • Paling tak leh blah, mekap buat aku terasa cantik..hua3..walaupun hakikatnya tidak, dan plastik semata mata, tapi biar la kan nak over sebentar, bila lagi kan..huaa..perasan nyah..
  • Then, sebab yang pelik yang mungkin ada yang tak leh terima, mekap buat aku bangun pagi  bersemangat untuk pegi kerja tiap2 hari, sebabnya eksaited nak pakai blusher dan dok berpikir kaler blusher ape lak nak tepek pagi tu..hhihii..aneh bukan, tapi tu la antara semangat nak bangun pagi pagi bersiap ke kerja au.
  • Mekap juga menbuatkan aku ada idea nak berbloging, aku ni jenis bukannyer pandai nak mengarang2 ayat, korang pun boleh perasan, cara penulisan aku cincai2, ikot suka hati je nak susun ayat,huhu, aku more pada tepek tepek gambar dalam blog, some more, bcoz i love to share my interest ni with others, so, I just share with you guys through this blog la kan..

  • Mekap adalah aktiviti masa lapangku, daripada buang masa tak tentu pasai baik godek godek pasal mekap mekap ni..menjadikan diriku lebih berseni, makeup is art, rite...

Ermmm..macam ada lagi, tapi itu saja kot..Just advice pada sesiapa yang mula2 berjinak2 bermekap ni, korang kena make sure sebelum tido,korang mesti sangat sangat mesti buang and cuci mekap pada muka bersih2 au..kalo tak, korang akan menyesal kemudian hari, cause kulit tak bernafas masa kita tido if product mekap tu masih ada di muka. Aku cakap ni berdasarkan pengalaman au, penah terjadi sampai naik jerawat yang tak di undang berbijik2.Haishh..

pink & dark purple eyes

Simple combination between pink and dark purple eyeshadow, it was very easy to apply and combine both color. Make sure keep it blend blend and blend to make it more neutral. I takes me only 10minutes to achieved the look.





This eyes makeup was applied during attending my friend wedding.

notakaki-->tetiba speaking london..kih3

di kampung memang best

Walaupun hometown ku ini tidak la secantik or seperti kampung yang lain dan tidak pulak terdapat nama kampungnyer tapi aku tetap rindu almost tiap2 hari kot...ye ar, bila dok umah, goyang kaki then makanan dah tersedia, tak perlu bersusah payah keluar mencari makanan atau berpikir2 resepi baru nak masuk..ouuchh..tu pun kalo terlebih rajen la..kalo tak, just keluar kat sebelah flat aku ada nasi kandar makbul, tapau roti nan plain rm1.20 pun sudah hokeh...tapi bila balik kpg, automatik jadi pemalas ya amat..kuang2..kunon2 nak berehat sepuas2 nyer..hihi..tapi aku tolong gak la mak sket2..kesian la kan bila lagi dia nak dok rileks2 sket, time anak2 dia balik la dia leh rileks sket kan...So, agenda balik umah adalah spend masa sepuas2nya ngan family tercinta..sembang2 ngan mak abah, p pekan rabu cari tudung untuk mak ngan anak mak..haha, aku la tu..heheh..


notakaki--> aku tak penah rasa sedih cam ni bila kematian seorg artis, tapi rasa kehilangan sgt pada Din beramboi..dah tak dak la lawak2 spontan pecah perut dari dia, pagi hari menjadi suram, takde celoteh dia kat Era..kalo sedih2 then dengar lawak dia mesti ceria semula..hurm..Al-Fatihah untuk Pak Din..
Related Posts with Thumbnails