Followers

Wednesday, March 10, 2010

bercerita tentang eyeshadow pallete..






Remember last time aku ada post entry eyeshadow pallete yang aku beli ritu..so, eyeshadow pallete tu sangat berguna okeh..macam korang tgk review dia kat youtube la kan..byk org bagi good review kat pallete ni..yang ni brand cap apa tak tahu ler..but it works well on mine..ada gak yang cap coastal scent la,, apa lagi tah aku dah lupa..but i din manage to get the other brand..tetapi, yang ni pun dah tersgt la okay, dan tak perlu dah kot beli eyeshadow lagi..ngeh3, ye la tu..sebabnya kelopak mata tak besar mana pun nak havoc2 kaler bagai..lagipun, mekap stuff yang aku plg suka adalah blusher..suka nah pipi tembam dan besar ni di tepek tepek kaler blusher..kan selalunyer orang suka collect eyeshadows, tapi my one, aku suka collect blusher..ngeh3..kaler blusher yang paling di gemari adalah soft/baby pink..
mekap aku yang ni semuanya dari pallete tu la kecuali mascara dan lipstik..lupa lak aku nak snap step by step..memang best tau, just from one pallete all the makeup looks you can achieved..






start dari mata, range colour yang di pilih adalah black, brown ngan light yellow color as a hi-light..





Dua kaler itam ni..yang tepi ujung kanan tu dia ada shimmery sket, so aku guna utk crease area, iaitu utk menampakkan dalamnya mata, dan line 3/4 line kat bawah mata, yang sebelah dia tu, more to matte base aku guna utk upper line which is ganti sebagai eyeliner... caranya, aku basahkan sket small precise eyeshadow brush pastu dab it kat kaler itam tu, skettt je, sebab kaler itam tu damn sangat la melekat itam pekatnyer tu.. then, aku draw line kat upper eyes..mudah bukan, salah satu cara nak mengantikan pengunaan liquid eyeliner..



Then, baris kaler ni, yang cerah2 ni aku guna kan untuk hi-light, kat inner corner mata, atas tulang kening, atas batang idung (bagi ilusi idung tinggi), dan juga area melintang bawah mata iaitu area atas pipi sket, bagi ilusi glowing2 sket..


Then barisan kaler brown ni, aku campur2 guna untuk buat shading kat tulang pipi dan kat jaw line (bagi ilusi pipi yang kurus) dan juga as a bronzer..juga boleh guna wat shading kat idung, tepek kat both side idung.like my previous entry..





Ni lak barisan kaler untuk blusher...then aku pilih soft pink kaler kat bawah ni as my blusher dat day..jus dab it kat pipi, sambil senyum sambil tepek guna angle blush brush, yang ujung nya ber'angle sket..senang nak tepek tepek kat pipi ..




Blush brush ber'angle


Hahaha..senget...

KAMI : 1st Giveaway

Aku nak adiah..so aku join giveaway ni..hihi..tapi sebenar-benarnya nak support 5 org bloggers yang sepakat bersama2 buat giveaway ni..menarek bukan..beramai2 buat giveaway gitu..salah sorang dia Kak Zura/Zue yang dah lama gak la aku kenal dalam bloging ni..kak Zura; saya harap saya tak terlewat le join ini giveaway, baru dapat tahu..ngeh3..dan semua syarat dah di penuhi..hohoho..

Sapa nak join sila la ke sini yer....

:

:

:

:

:

:

:

:

:

V


potret gambar...

Ni gambar aku yang di lukis oleh member @ rakan tempat keja lama dulu..tetiba rindu ngan depa..dulu selalu gak ar aku lepak ngan depa..p makan, funfair, p tepi pantai, p karoke (aku hantu karoke, w/pun sora tak sedap..haha)..gambar derang ni ada kat entry ni -->http://moonoor.blogspot.com/2009/02/pagi-sabtu-menyegarkan.html, sebahagian dari derang ada yang dah kawen, ada yang dah pindah keja lain...sekarang ni pun ada gak ar yang dok ajak lepak sekali, tapi tu ar, aku skrg pas keja malas dah nak g mana2..balik keja, makan (tu pun kalo rajen kalo malas tak makan..huhu), bersihkan diri, solat semua, gayut ngan azizi kejap, then tak sampai pkol 10 dah tidoq..huhu..kdg2 berita tv pun tak tgk..gila kurang isu semasa, ngeh3, tp kdg2 aku on9 tgk berita harian gak..hihi..
Masa mula dia tunjuk gambaq dia lukih ni, aku apa lagi, isu pertama di bangkitkan, awat lubang idung nor ketara sangat, ceh..mentang2 ada kembang sket lukih bagi besaq noh..ngeh3..bukan nak terima kasih pun aku ni..hihi..tapi mcm mana pun tgn dia mmg kreatif melukih..cayalah!!..nanti kalo jumpa aku nak mintak dia lukih muka aku seakan akan muka dato' ct plak..hikhikhik..gila perasan...



gambar di ambil masa kat funfair pesta Penang 2008
notakaki --> aku dah rajen update blog, kan..kan..heee
Related Posts with Thumbnails