Followers

Monday, March 8, 2010

Sepatu 3 inch vs 0.5/zero inch


(image from google)

Which one korang prefer??..Kalo aku ofcoz ler yang tinggi2 yer, dengan ketinggian 150 cm (act height = 148.5cm saja), aku lebih gemar mengenakan yang tinggi2..dapat menyembunyikan ketinggian sebenar..juga lebih kelihatan angun ayu sopan vogue, (pada mata aku la..)..so, aku sanggup kemana2 dengan kasut yang boleh membuatkan aku berangan-angan setinggi lampai nasha aziz, paling tidak pun natasha hudson..hihi..hebatkan penangan kasut tinggi ni..tak kira la hi-heel or wedges tetap akan menarek perhatian mata bila nak membeli dan akan ku sarung ke mana mana walaupun perjalanan berkaki sehingga berkilo2 meter jauhnyer..sakit memang sakit bila pakai lama lama..tapi nak vogue punya pasal (mengalahkan artis kot) sanggup tuh..


Tapi skrg...tidak lg..semalam aku dah nekad takmo dah pakai sepatu tinggi tinggi selalu..semlm juga aku cari kasut yg plg selesa dipakai untuk berperjalanan berkaki yang jauh..semlm la aku rasakan kebebesan berjalan yang senang tanpa rasa sakit dikaki...even aku lebih kelihatan pendek, rendang, pokok kaktus, ayam katik, ketot, (apa lagi tah gelaran dari bangku sekolah), aku dah tak kesah..bertambah lagi kelihatan ketara pendek bila berjalan sebelah azizi, aku kena dongak 60degree ke atas bila bercakap ngan dia, pun aku dah tak kesah..juga memikirkan kesihatan tulang belakang di hari tua kelak.so, say no to hi-heel if you have to walk on a long distance.

(image from google)

Related Posts with Thumbnails