Followers

Thursday, March 4, 2010

bukit merah dan pulau orang utan (part I)

sekarang ni mood bosan.malas, orang kedah panggil 'penyegan'...hari hari buat benda yang sama..sampai satu hari pun tak siap2..I.T I.T, cepat la korang meng'auto regenarate'kan benda alah ni..tak ler setiap hari mengadap wat benda yang sama, pening kot..berpinar mata aku...

lately aku dah jarang menangkap gambar..so, macam malas nak post blog, aku kan jenis kena gak ada gambar baru la ada story aku nak mengomel..hihi..so, kali ni nyer entry, wanna share with u guys weekend day out a few weeks ago...tengok tajuk entry pun dah tau kan..amboi ber part2 bagai.. ada klas gitu..ngeh3..(over nyah)..aku ke bukit merah bersama azizi adik beradik..azizi memang jenis bonding adik beradik.maksud aku rapat ngan adik beradik beliau.maklum la dia sorang je anak 'jantan' dalam family dia..aku pun selalu gak keluar ngan derang...terutama ngan adik dia..kadang2 bosan dating berdua, bawak la adik dia sama kan..kepala adik dia pun lebih kurang sama ngan aku, so leh get long ngan mudahnyer..
ok ok..berbalik pada cerita tadi..
Gambar di atas kat area area tempat makan dia..time ni baru je sampai..semua masih bersemangat lagi...

Masa ni kami makan2 kat tempat makan dia tu, kena beli kupon dulu,makanan dia biasa biasa je..boleh la..sampai2 terus makan dulu..hihi..memasing lapar sebab dah tghari..Sebelah azizi tu la kak dia..keja kat penang jugak..kak dia tingal ngan nenek derang...so, kalo weekend senang ler nak berdating coz azizi dok umah kak dia time weekend..

Sadis..tangkap gambar tapi tak masuk muka sendiri....


Destinasi seterusnya..pulau orang utan..masa ni kami ambik package pulau orang utan+ecopark+chairlift berharga rm35 per person..


Oleh sebab ada masa lagi sebelum boat sampai, so, bergambar kat kedai souvenier dulu la yer..

Hai adik, baik nampak ngan orang sebelah..hihi..banyak benar nah souvenier spesies orang utan kat sini...

Mentang2 pakai baju pink..nak bergambo ngan topi pink jugak..gediks..
Azizi buat buat macho ngan topi jason marz katanya..control perut bang..ngeh3...
Panasnya hoii..nak gak bergambar..hehe

Adik dan abangnyer..masa ni kat atas jeti tunggu boat sampai..sangat la kehausan time ni..so, beli mineral water banyak2..
Suka gambar azizi yang ni..sweet..haha..gatal

Still wat muka control..walaupun dah sakan berpeluh peluh ni.haha..

p/s --> bersambung di next entry....sebabnya lenguh dah menaip w/pun masih sikit..dah lenguh meng'upload pic bagai..

Related Posts with Thumbnails