Followers

Wednesday, January 27, 2010

Tukar tukar kaler lippy...muahhh*hahha

Hohoho...seperti biasa bila ada mood nak update blog baru ler timbul perasaan nak publish new entry..hihihi..bukan apa, tak de idea.blurr..tak tau nak karang apa2..selalu saja aku dok tanam semangat nak update blog tiap2 hari..hihi..yea..yea..nanti aku nak update tiap2 hari..org baca ke tak ke aku nak update jugak (monolog dalaman)...hihi

Saja nak crita kat sini, mula mula aku minat bermekap bagai ni dari youtube la..banyak tutorial mekap aku dunlod dari situ..balik keja jer, dok mengadap tgk video2 tu la, siap berulang ulang lak tu..ntah la apa nak jadi..dah addicted nih..ada ubat tak??heee..1st video aku dunload dari Michelle Phan, kindly hearted ngan dia nyer tutorial..dah la cantik minah tu, pandai lak mekapnyer..tapi bebarang derang for sure la mahal2..aku idak ler mampu memilikinya..tapi tak bermakna barang yang murah tak membuahkan hasil kan..hihi..pastu dok dunlod tutorial omputih yang mekap ala2 arab tu..cantikkk..sesuai ler ngn mata derang...entry kali ni aku nak share salah satu tutorial Michelle Phan...how to make your own lip colour..meh aku kasi link dia.. http://www.youtube.com/watch?v=J8FhwMX-Hhc malas la nak upload video..meh meh kita dunlod tutorial2 mekap ni, leh belajar sesama..hihi... tutorial Michelle phan tu aku tak ler tiru exactly macam dia buat..sekali torai, wah best jugak..hee..
Caranya mengunakan Vaseline Petroleum Jelly dan any eyeshadow colour mengikut pilihan sendiri yer...hee..yang ni aku pilih eyeshadow kaler peach mix with colour light pink...nak kasi ala ala nude gitu..bercakap pasai nude kaler lips, speacial thanks to Pn.Ciare, coz cadangan lipstick nude kaler Maybelline Watershine code P11 memang nude habis...suka nyahhh!!..hihi...
Vaselline ni aku selalu pakai sapu kat bibir sebelum tido,treatment for lips..to avoid from merekah dan kering..

Boleh pilih any eyeshadow kaler kegemaran...

Firstly, celup lip brush ke dalam petroleum jelly ni...then calit pada eyeshadow kaler yang di gemari...



Peach pink lips..ada glossy2 gitu...

Satu lagi boleh jugak guna kaler dari blusher..pink pink gitu...
Mesti ada yang pk macam bahaya je buat gini kan..bagi aku ok jer, atleast korang dah guna vaselline yg oredi protect your lips..lagi pon, suka ahh wat cam ni..leh tukar2 kaler lips..heee

Related Posts with Thumbnails