Followers

Wednesday, January 20, 2010

merapi bulu kening..

Hohoho..terasa lama tidak meng'update blog..so, entri kali ni adalah request from Asna Cute yang mintak aku wat tutorial merapikan bulu kening anda...aku bukannya tau sangat, it is just a simple tutorial...harap akak dapat membantu anda yer asna..if, sapa sapa ada lagi cara yang lebih okay share ler kat sini kay, bagi mereka yang tak mencabut bulu kening..huhu..




Apa yang di perlukan just brow brushes, kalo xde yang ni boleh jugak guna mascara brush yang dah lama tu...yang dah tak melekat 'ink' dia..


Stepnyer adalah dibawah....simple and easy to do..





Untuk yang berkening pendek, leh ler apply brow liner ujung2 tu..For more outstanding effect pada kening, leh tepek concealer..dan ratakan dia betul betul pada bawah brow line iaitu on the brow bone..and make it harsh line



Then, untuk hi-lighting, tepek light eyeshadow on the top of it..for dis one I choose cream color from cream eyeshadow..Cream eyeshadow ni agak bertahan lama pada mata berbanding powder eyeshadow..

Hi-light pada area area yang di perlukan..juga pada inner corner of our eyes..



Apply eyeshadow, eyeliner, mascara..(tak perlu pon, kan dah siap merapi kening..nak letak jugak, kena la ada finishing kan..hihihi)






Di sebabkan mekap mata biru..outfit pon biru jugak..hihi


Related Posts with Thumbnails