Followers

Thursday, January 14, 2010

mancungkan hidungmu...

Bagi mereka yang berhidung kurang berbatang ni or ada kembang2 ni..cam aku ler..hihi..bukan tak bersyukur, bersyukur sangat ngan apa yang ada..saja la nak merasa sket berhidung tinggi..nak kasi 3D sket pada hidung.hihi..selalunyer mak2 andam ni lukis kat hidung tu agak ketara kan,nampak dia nyer harsh line pada hidung, yer la, sesuai la ngan pengantin2 yang nak berphoto nanti..penah gak aku tengok cara derang lukis..tapi untuk mekap harian biasa ni tak mo la wat cam tu..nanti nampak sangat ler..so, aku jus buat ala kadar saja, supaya lebih natural la katakan, dalam masa yang sama masih lagi ada 3D pada hidung...


Mula mula sediakan hidung yang kembang dahulu..hehe..bagi aku tak perlu la.memang sedia kembang..hee



Then apply eyeshow kaler yang gelap dari warna kulit cam kat atas tu..ala kaler untuk wat shading la kan..lebih senang aku gunakan jari aja..boleh jugak guna brush blusher tu..lupa lak aku nak tunjuk guna brush tu..apply di kedua dua bahagian tepi hidung..lite2 sahaja sampai ke pangkal atas..


Then untuk kesan lebih optima, buat sapuan bedak muka pada batang hidung..untuk hi-lightkan dia..


Gamba bawah ni aku edit wat lebih kontra sket..supaya nampak la hasilnyer sket..masa ni kualiti cahaya terang sangat, tak nampak perbezaannyer sangat..


Simple je benda ni..saja gatal nak wat tutorial..hee

Related Posts with Thumbnails