Followers

Monday, January 11, 2010

favourite magazine...

Apa majalah kegemaran korang??..ada yang berilmiah, ada yg pasai sukan, ada yang pasal keta..dan aku lak, as normal as other woman out there mesti lah yang jenis health and beauty magazine..dulu aku suka beli Cleo or EH..lama kelamaan mula la mendapat kesedaran product2 dalam magz tu bukan semua yang mampu aku pakai..so sejak dua tahun lepas, ni la majalah yang aku suka beli..bukan beli tiap2 bulan, bila teringat or terasa nak beli je..

bagi aku majalah ni best..penuh ngan isi berinfomatif...sebab dia ada fakta ikot sains yang kukuh..ada gak la yang menyimpang..tapi byk yg berguna..dan mudah di praktis untuk kesihatan yang berpanjangan..heee..dan magazine ni sangat sesuai la bagi yang tengah berdiet..every keluaran dia ada diberi menu diet untuk seminggu dan resepi2 masakan untuk orang yang berdiet..sangat healthy okay..

Current eyes look

Morning semua..pagi ni aku mengantok sangat..plus pening kepala plus rasa nak muntah balik apa yang aku makan breakfast tadi..uwekk..ni la gara gara tido lewat semalam layan AJL..so layan blog dulu ar sebelum mula bekerja..hee.entry kali ni aku tepek mekap mata yang aku minat kebelakangan ni..makna nya tiap kali keluar aku akan wat style ni even guna warna selain black or gray..kalau guna kaler kuning pon aku make sure ujungnya ada gelap2 sket, ada smokey smokey .kasi 3D sket pada mata..jangan tak tahu mekap mata pon ada 3D..hihi..
Paling penting masa mekap tu, letak base color iaitu kaler yang cerah..then baru apply main kaler kat tgh, then kaler yang gelap sket kat ujung..dan blend blend
sket supaya menghasilkan smokey2 dan remove harsh line pada dua kaler eyeshadow yang berdekatan..Pastu, hi-light pada bawah brow bone, ujung dalam mata..then, finish with mascara dan eyeliner..make sure bila line upper eyeline dekat ngan garis mata supaya lebih natural..dan seperti biasa aku wat 3/4 line bawah lower eyes guna eyeshadow dark plum color, kat luar dia je bukan dalam lowerline..nanti termasuk powder eyeshadow dalam mata bahaya kot..kalo rajen aku letak white eyeliner kat lower eyeline tu supaya dia meng'extendkan white eyes terus membesarkan mata..














Mekap ni masa keluar celebrate my dear azizi nyer besday, 6hb jan yang lepas..
Related Posts with Thumbnails