Followers

Friday, January 8, 2010

shopping brg(beauty stuff) bulanan

As usual la kan..watson or guardian kan tempat yang selalu dikunjungi tiap2 bulan selepas gaji masuk la kan..hihi... So for this month punya belian barang adalah....

Meh nak celoteh satu satu...aku bab nak m'review beauty stuff ni suka sangat...Just komen mengikut pandangan aku ler.. Tak tau la pendapat korang lak cam ne...

Syampoo: kali ni aku bertukar pada rejoice..sebelum ni aku guna clear..semua brand shampoo aku pakai, sunsilk,herbal essential, loreal, etc..yang murah murah je la...kalo yang mahal tu tak dak la eden mampu membelinya...kecuali head&shoulder dan pantene saja aku tak pakai, sebab dua shampoo tu agak kuat kimianya pada rambot aku...kang cepat je gugur...dan aku akan tukar2 shampoo setiap 2 or 3 bulan sekali mengikut tahap kandungan shampoo tu..sebab apa yer..sebabnya rambut ni perlukan nutrien yang berbeza beza..sebab tu la kalo dah lama kita pakai shampoo yang sama bila kita tukar pakai shampoo yang lain mula la rasa 'eh, best la shampoo ni rambut terasa lagi best dari guna shampoo sebelum ni'..ha..ni bukan reka2 tau..penah baca kenyataan ni dalam majalah dan cherly samad pon penah kata benda yang sama..dan aku mengakuinya...(ceh,poyo la ai..hee)

Small small container tu buat isi segala mak nenek cream or minyak or apa2 je la, senang nak di bawak balik alor setar..tak perlu ler nak bawak botol2 yang gedabak2 tu...
Body scrub: previous entry kan aku gtau pasai scrub aku nak abes..cari punya cari tak tau nak ambik scrub mana..then, aku end up ngan beli scrub guardian jugak..ada kandungan butir2 scrub dan tea tree oil..agak leceh gak pakai dia,tak brapa nak best sangat.tp bau dia best..huu..beli yang murah sajork..takmo la beli yang mahal..aku ni hantu scrub..hihi..

Maybeline Cat eyes mascara: dis mascara memang the best oii..be patient sket bila pakai dia..sebab dia nyer bulu mascara jenis comb....tapi result dia...sangat suka ar..memang widely spread our lashes..and it grab well on every lashes..juga memanjangkan bulu mata...aku bagi 4.5/5..patot la ada review mascara ni best...sangat best best..mascara yang dah ada buat pakai keja..pakai lite lite aja...aku lak jenis suka wat sapuan banyak2 kali..supaya lebih memanjang dan tebal..

Stives face scrub: muka aku banyak jeragat..kulit muka jenis jerawat payah nak naik..tapi jeragat..ya amat...dengan m'scrub aja la dapat mengurangkan dia sket..dan aku scrub selang dua hari..

Press powder: maybeline clear smooth sudah..yang murah..dalam kepala dok ingat nak cari Pixy..tapi susah la nak cari kat mana, watson pon non ada..tempat2 jual jamu tak tau lak kat penang ni kat mana yang ada..


The best scrub ever...
Related Posts with Thumbnails