Followers

Sunday, December 5, 2010

Update on my wedding preparation - IV

Semakin hari semakin risau, semakin hari ada saja benda tak setel2..huh..!! ..adeh..kalo di hitung2 ada dlm kira-kira 90++ hari lagi menuju ke gerbang perkahwinan..nampak macam lambat lagi..tapi sebenarnya..dah nak dekat dah..adehh..Jom cekedaut apa yang dah setel dan apa yang belom..

Senarai pekara yang belom di selesaikan :-
  • Segala prosedur kahwin - HIV test, borang nikah, dan lain2, (akan di buat selepas bertunang iaitu dalam bulan January, 2011)
  • Doorgift - Sampai sekarang tengah mimikir apa yang nak bagi nanti, ikut dengan bajet lagi, ke semua cari di satu kedai je, tak lain tak bukan A tu Z la..kekeke.. (juga akan di selesaikan selepas bertunang..sekarang tak dapat pk apa2 lagi..blank (-_-)  )
  • Banner - Tempah kat kawan abg amin, sebelum ni masa dia kawen dia pun tempah pada orang yang sama, belom bincang bab harga lagi..Tak decide lagi pattern macam mana, gambar untuk banner mungkin di ambil dari gambar pre-wed ataupun dari gambar bertunang.
  • Pre-Wedding - Belom bincang date nak shoot (maybe selepas bertunang).. tema pun tak decide lagi, 60-an macam dah ramai sgt org buat, maybe takde tema..Just shoot gambar2 dating seperti biasa, ke nak mengimbas kembali our 1st date..hurmm...then..baju apa nak pakai??..adehh.. 
  • Ambil veil dan dulang untuk bertunang - Plan nak pegi ujung minggu ni, sekali dengan try fitting baju pengantin, juga bayar deposit, duit $$$ mengalir lagi..
  • Kad Kahwin - My friend offer carikan kat belah2 KL nuh, katanya murah-murah dan cantik-cantik kat sana, tapi, tak decide lagi..sebabnya..belom draft jalan/petunjuk arah ke rumah..adehh..yang ni kena la balik alor setar dan study jalan2 kat sana..Kalo tak sempat nak order dari sana, maybe tempah kat sini la kot..(0_o)
  • Barang-barang hantaran - Tinggal lagi kemeja (azizi), kasut (azizi), jam (azizi), tafsir al-Quran (azizi), dan ada beberapa barang yang belom di cari lagi
  • Hiasan barang hantaran - Sudah semestinya akan di beli di A tu Z, hihihi.. (juga selepas bertunang)
  • Baju Nikah (optional) - tetiba rasa nak buat baju nikah sendiri, sempat ker??..dan ada bajet ker??..hurmm..
  • Barang-barang hantaran bertunang - belom beli sebab kebanyakan makanan, so akan dibeli masa2 dekat dengan tarikh bertunang nanti

Senarai pekara yang dah selesai :-
  • Jumpa our photographer - dah bincang semua termasuk custom album, waktu pembayaran deposit, gambar besar untuk frame dan lain-lain..Lega..(^_^)
  • Azizi dah jumpa rumah - boleh tak nak include yang ni dalam wedding list..kekeke..susah tau nak jumpa rumah sewa, merata penang kami cari..jumpa je makcik pakcik yang menjual tepi jalan sure kami tanya.   : p
  • Hiasan hantaran bertunang - Dah beli di AtuZ, dulang/pelapik - pinjam kat my friend a.k.a macam kakak la, sebab lebih tua dan berpengalaman..akan di deco oleh my sister sendiri..Fuhh..Lega bab ni, coz tangan aku ni bukanyer berseni pun, men'jahanam'kan barang lagi ada..hee
  • Barang hantaran - Perfume azizi dan aku (selesai), Handbag (separa-selesai..sbb dah order, tapi belom dapat lagi..sbb pre-order..huhuhu)
  • Doorgift untuk bertunang - dah tempah, sehari sebelum bertunang baru boleh pegi ambik, sebab brg makanan.
  • Packaging doorgift untuk bertunang - Dah order dari satu blog ni..tengah tunggu packaging tu siap..
  • Baju bertunang dan tudung - Dah siap, nasib last friday jumpa auntie dan dia keta dah siap, yeay..!!..keesokannya apa lagi, mencari tudung ler..tapi...kaler tudung yang aku cari tu very the light pink, but, baju tunang tu very the light peach..adehh..gimana sihh..tak sanggup nak berabih lagi nih..kenapa la haku tak tengok betol2 kaler dia aritu


Fuhhh..banyak gak yang belom selesai kan..nak kawen bukan senang, tapi kenapa orang sekarang becerai-berai senang sangat eh..kunpius di situ..



oh..ini adalah gambar-ambil-sendiri, guna self-timer-10sec, rasa cool pulak ambik gambar dari belakang gelap camne..huhu..nampak sangat kan, nak menggedik punya kerja..masa ni kat rumah baru azizi, dah tentu azizi takde..gilerr ko..kang kalo azizi ada tak pasal-pasal kawen free..hee..dia pegi keja,dia kan keja shift, dah ler cuti tak same dengan org lain..haisshh.. so mintak izin nak masuk tengok rumah






 Pemandangan dari balkoni umah..boleh nampak Setia Pearl Island..byk juga construction, rsnya nak bina rumah2 baru lagi ni..damaiiii jer rasa, sambil kena angin sepoi2 bahasa kebangsaan..kekeke..saiz rumah pun takde la besa mana, ada master bedroom, dua bilik, so semua 3 bilik dan dua toilet, ruang dapor dan ruang washing machine, sesuai la untuk kami berdua tinggal nanti.dan mak ayah nak datang melawat pun senang..azizi pun dah masuk tinggal kat sini, lagipun memang dia kena masuk awal, sebabnya housemate dia dulu semua dah dok nak mencari rumah baru, ada yang dah keluar pun, sebabnya derang pun bakal mendirikan rumah tangga..

8 comments:

Softtouch [Hanim] said...

betul nor nak kawin bkn senang..mas aakak kawin mak n kak ipar akak yg settlekan..he he he

tulah org skrg sennag2 je nk bercerai...

cntiklah pmandangan umah tu nor..rase fresh jer..

lizz said...

wah dah nak kahwin akak dulupun cam tu jgk macam2 nak kena buat... salam kenal..1st time singgah kat blog adik comel ni..akak follow kamu..jemput singgah ke blog akak ..

HonEyBuNNy said...

banyaknya nak kena urus eh kak....bila nak tawin?akak org as gak kan??jempt2 la yer...kot2 ila leh g...ngeh3

Erieq said...

waaa...macam2 urusan nak kena selesaikan...nak kawin pun susahkan..
erm.. baru ann tau.. dulu mase akak ann kawin ann tak amik pot sume ni.. sekarang bile umu dah makin meningkat barulah tau kena lalui banyak prosedur sebelum kawin..

bestnya.. dah ada rumah.. senangla nanti (",)

hajarus said...

betul tu nak kawin ni byk benda nak kene setlekan.. nampak cam mudah tp sebenarnyer... huhu...


tenang jer permandangan kat rmh baru tu... :)

AngahSayang2314 said...

wah nor bafus la.... belum apa2 lagi dah...prepare awal2kan??
bagus2

Mak Su said...

byk kerja tu... once in a lifetime.... teringat plaks kenangan masa maksu nak kawin 18 tahun yg lalu :)

nana said...

salam kak...just blog walking n tgk blog akak ni. bule laaaa buat tips2 untuk saya nk kawin nnt. just nk tnya,kak dok area mana ek? saya dok pening2 dah ni cari uma untuk after kawin nnt nk dok. :)

Related Posts with Thumbnails