Followers

Friday, December 17, 2010

Update on my wedding preparation - V

Wah..wah..wah..sudah siri ke-lima, rajen ek aku update pasal persiapan ni eh..Walaupun fikiran serabut nak fikir itu ini, beli itu ini, nak saving, kumpul duit lagi, but it was fun kan..sesiapa yang penah ada pengalaman membuat persiapan kawin ni mesti setuju dengan aku kan, walaupun penat, tetapi seronok tau, pengalaman macam ni sekali seumur hiduppp..Berbalik pada tajuk asal, semalam keluar pegi jusco dengan azizi cari barang-barang hantaran untuk dia, kan year end sale sekarang, kena la rebut peluang yang ada kan, dah lama dah aku ajak azizi pergi barang-barang hantaran dia, tapi dia asyik tangguh-tangguh jer, katanya nak settle barang-barang aku dulu..Tapi aku tetap paksa dia jugak pergi cari, takot la nanti dah takde sale, mahal-mahal pulak kan..Mula-mula teman azizi withdraw some amount kat atm machine, just bayar cash jer, coz taknak guna card credit, nanti nak kena masukkan semula duit dalam bank tu..kalo lambat bayar kan dah kena bunga2 cinta dia, kan susah..so, nak selamat elakkan membeli guna 'swap-swap' ni yer kawan-kawan.

Sangat la senang tau nak cari barang dia..sangat-sangat tidak cerewet..apa yang di pakainya selesa yang tu la dia nak, dia kata beri masa kat dia dalam sejam untuk dia beli barang-barang dia tu..Memang lebih kurang sejam lebih jer dia dapat beli empat barang..huwaaa...kalo aku sejam pun belom boleh beli satu barang, hihihi...so, barang yang di beli adalah, kemeja, kasut, stokin dan sandal (bukan termasuk dalam hantaran).. 

Senarai hantaran azizi:-
  1. Kasut & stokin- done
  2. Kemeja - done
  3. Perfume - done
  4. Jam
  5. Tafsir
  6. Cake
  7. Chocolate
  8. Buah-buahan
  9. (Don't know yet)
Senarai hantaran aku:-
  1. Kasut - done
  2. Handbag - done (sudah sampai di rumah alor setar..Yeay!!)
  3. Perfume - done
  4. -
  5. -
  6. -
  7. -
(no.4 - no.7 tu aku tak tahu ape dia..sebab mak azizi yang sediakan semua tu..so, i don't even know what it is..)

Tinggal lagi jam & tafsir untuk hantaran azizi perlu di cari, yang lain tu boleh beli dekat-dekat nak kenduri nanti kan.

Update pekara yang belom selesai dari entri lepas..
  • Segala prosedur kahwin - akan di buat selepas bertunang iaitu dalam bulan January, 2011
  • Doorgift - Dah bincang dengan mak ngan akak, barang-barang apa yang nak di beli nanti..rasanya bunga telur dalam 500 pcs dan doorgift yang lain dalam packaging, ikot pada budget la kan
  • Banner - Sudah survey nak di beli kat mana nanti, sama kedai dengan kad kahwin nanti..mudah la sket kan, juga boleh dapat potongan harga.
  • Pre-Wedding - Tade tema..hihi..just shoot hari-hari dating macam biasa..outfit that day maybe long dress and cardigan..Mudah dan senang dicari, maybe pakai baju yang dah ada jer..
  • Ambil veil dan dulang untuk bertunang - Done, sebenarnya tak perlu pun dulang berkaki tu, sebab dulang yang di pinjam kat my friend ni sudah berkaki cinonet kat bawah dia, so, sudah tak diperlukan dulang berkaki tu.. 
  • Kad Kahwin - Sudah survey kat mana nak tempah nanti kat alor setar jugak, lepas bertunang dah confirm tarikh kawin boleh la pergi tempah kan.
  • Barang-barang hantaran - (seperti senarai diatas)
  • Hiasan barang hantaran - Sudah semestinya akan di beli di A tu Z, hihihi.. (juga selepas bertunang) dan bakal di gubah oleh my sisiter 
  • Baju Nikah - rasa macam nak cari sendiri..taknak sewa..huhuhu
  • Barang-barang hantaran bertunang - cuma barang-barang makanan belom di beli lagi
  • Packaging doorgift - done (sudah di hantar ke rumah di alor setar)
  • Doofgift bertunang - akan di ambil sehari sebelum bertunang, iaitu on the way dari balik kerja ke alor setar hari jumaat 24hb tu nanti


     Di depan stage barbie fairy tale ape tah, sempena Mary Christmas la ni, ni di dalam Quensbay Mall, penang, lepas selesai cari barang hantaran azizi. Skemanya aku berdiri..kekeke
Perempuan di atas cuba nak posing ala-ala model yang kemetot..tapi macam hasilnya macam hampehh..hehehe

5 comments:

Zura said...

semoga semuanye berjalan lancar..aminnnn

Softtouch [Hanim] said...

byk jgklah yg dah ada..xpe plahan2 buat yer...xsbr nk tgk majlis nor..

ShA-RiFa said...

gud luck for ur wedding preparation...

i pun ngah wat list ntuk wed next year..


^_^

fiszah_pjo said...

ak setuju bab beli baju nikah ni..better bli je la..tak yh sewa..even pakai sekali aje..tp itu la kenangan kan..nnti leh pakai lg masak kndri ke, mjlis ckur jmbul anak ker.e..nostalgia...hehe
selamat prepare ye

mrs shaifull said...

persiapan tunang + kawen adalah yg paling remeh, memenatkan, dan hasilnya, lepas je habis majlis, akak demam seminggu :)

Related Posts with Thumbnails