Followers

Sunday, November 21, 2010

Update on my wedding preparation - III

Tarikh akad nikah, kenduri belah aku dan azizi pun dah decide, kedua2 belah keluarga pun dah bersetuju, itu pun sebab baru dapat kalender free 2011, kalo tak memasing tak tahu the exact date tu, just tahu dalam bulan tiga tu ada cuti sekolah, tapi tarikh..masing2 ragu2..hehehe..

Esok, lepas pulang kerja akan gerak ke Gurney Plaza, ke kedai emas Habib untuk ambik cincin yang ditempah sebulan lalu. Then, boleh la jamu2 mata utk beli cincin kawen plak..Lepas tu kalo sempat nak cari hi-heel sebagai hantaran nanti...Kasut untk azizi pula, tunggu time Year End Sale, yela kasut azizi mahal dari hi-heel aku, so tak payah tunggu YES, hehehe, adil bukan, YES rasanya belum start lagi kan, ke dah start eh??..ntah la..Lepas tu nak singgah kedai MAC kejap, ingat nak cari brow set liner, ye la, brow set ni yg sesuai utk mereka yg tak mencabut bulu kening kan, feeling2 nak try la masa bertunang nanti..kekeke..lgpun my friend ada request aku untuk memekapkan pengantin, ui ui ui..teruja di situ, mampu kah, menjadi kah..takot jugak..sebab tu berkobar2 nak himpun barang2 MAC, ye la, nak ke diorang aku tepekkan blusher cap ayam 6hinggit kot, mesti tak nak kan, mak2 andam selalunya pakai MAC kan, baru costumer konfiden..tak gitu..(alasan sebenarnya nak beli mekap baru..hihihi)..then, alang2 masuk MAC nak beli jugak DUO adhesive utk lekat fake lashes..

Okeh, tamat celoteh utk plan esok, meh nak crita apa yang dah setel sebulan lepas..Hari tu ada pergi ke AtuZ..alamak..lupa snap la..kalo tak boleh tunjuk kat korang..memang byk gileerrrrr brg2 pengantin kat situ..memang rambang mata...barang2 utk hiasan rumah pun banyakkk, mcm pasu2 ala english style tu, mmg byk gila kat situ..ohh..nak borong kat situ la nanti....asyik pusing2, sampai tak tau apa yang nak ambik, pegi situ dengan my sister, so mintak dia je yg pilih, sbb aku dh rambang mata..hahaha..ini berkenan itu berkenan, semua berkenan la..hahhaha..So, dah setel barang2 hiasan untuk hantaran time bertunang nanti..hasil beli bunga2, riben kecik, riben besar, pelapik polistren, pistol gum lektrik, stapler besar, jajan utk anak2 buah dan mcm2 lagi..berhabis dalam rm105.00 je tau..murah kan..sbb dah ahli dia, so ada la dpt diskaun sket..Hiasan hantaran utk time kawen pulak, nanti la pegi lagi..bg setel satu2 dulu, tak la serabut kepala nak memikir..

Baju bertunang - dah 3 kali aku pegi rumah auntie nak ambik baju tunang, tapi still tak siap2 lagi, adeh...cepat la auntie siapkan, aku nk pegi cari tudung ngan nak cari veil yang sesuai lagi..hukhukhuk..

Hmm..setakat ni je kot nak berceloteh..lama dah tak potpet2 kat sini, dan lama jugak tak potpet2 rumah jiran..nantikan kedatangan ku.. 

3 comments:

nurulfaridah said...

ida doakan sume b'jln lancar kak nor :)

Softtouch [Hanim] said...

wa....nor dah sibuk dah...xsabar nk tgk nor tunang..mesti cntik nie...

asma liyana said...

kak nor... alah2.. orang sempat kan dtg??? org balik disember ni... :D

Related Posts with Thumbnails