Followers

Sunday, November 21, 2010

Update on my wedding preparation - III

Tarikh akad nikah, kenduri belah aku dan azizi pun dah decide, kedua2 belah keluarga pun dah bersetuju, itu pun sebab baru dapat kalender free 2011, kalo tak memasing tak tahu the exact date tu, just tahu dalam bulan tiga tu ada cuti sekolah, tapi tarikh..masing2 ragu2..hehehe..

Esok, lepas pulang kerja akan gerak ke Gurney Plaza, ke kedai emas Habib untuk ambik cincin yang ditempah sebulan lalu. Then, boleh la jamu2 mata utk beli cincin kawen plak..Lepas tu kalo sempat nak cari hi-heel sebagai hantaran nanti...Kasut untk azizi pula, tunggu time Year End Sale, yela kasut azizi mahal dari hi-heel aku, so tak payah tunggu YES, hehehe, adil bukan, YES rasanya belum start lagi kan, ke dah start eh??..ntah la..Lepas tu nak singgah kedai MAC kejap, ingat nak cari brow set liner, ye la, brow set ni yg sesuai utk mereka yg tak mencabut bulu kening kan, feeling2 nak try la masa bertunang nanti..kekeke..lgpun my friend ada request aku untuk memekapkan pengantin, ui ui ui..teruja di situ, mampu kah, menjadi kah..takot jugak..sebab tu berkobar2 nak himpun barang2 MAC, ye la, nak ke diorang aku tepekkan blusher cap ayam 6hinggit kot, mesti tak nak kan, mak2 andam selalunya pakai MAC kan, baru costumer konfiden..tak gitu..(alasan sebenarnya nak beli mekap baru..hihihi)..then, alang2 masuk MAC nak beli jugak DUO adhesive utk lekat fake lashes..

Okeh, tamat celoteh utk plan esok, meh nak crita apa yang dah setel sebulan lepas..Hari tu ada pergi ke AtuZ..alamak..lupa snap la..kalo tak boleh tunjuk kat korang..memang byk gileerrrrr brg2 pengantin kat situ..memang rambang mata...barang2 utk hiasan rumah pun banyakkk, mcm pasu2 ala english style tu, mmg byk gila kat situ..ohh..nak borong kat situ la nanti....asyik pusing2, sampai tak tau apa yang nak ambik, pegi situ dengan my sister, so mintak dia je yg pilih, sbb aku dh rambang mata..hahaha..ini berkenan itu berkenan, semua berkenan la..hahhaha..So, dah setel barang2 hiasan untuk hantaran time bertunang nanti..hasil beli bunga2, riben kecik, riben besar, pelapik polistren, pistol gum lektrik, stapler besar, jajan utk anak2 buah dan mcm2 lagi..berhabis dalam rm105.00 je tau..murah kan..sbb dah ahli dia, so ada la dpt diskaun sket..Hiasan hantaran utk time kawen pulak, nanti la pegi lagi..bg setel satu2 dulu, tak la serabut kepala nak memikir..

Baju bertunang - dah 3 kali aku pegi rumah auntie nak ambik baju tunang, tapi still tak siap2 lagi, adeh...cepat la auntie siapkan, aku nk pegi cari tudung ngan nak cari veil yang sesuai lagi..hukhukhuk..

Hmm..setakat ni je kot nak berceloteh..lama dah tak potpet2 kat sini, dan lama jugak tak potpet2 rumah jiran..nantikan kedatangan ku.. 

Friday, November 19, 2010

tak boleh tido nyenyak la..

wah wah wah..lama gila kan tak update..laptop ni baru jer sembuh..so dpt la online seperti biasa...

oh..lihat title tak boleh tido lena....mmg tak lena tido la mlm ni..baru td deposit some amount into this on9 blogshop beli satu handbag coach ni..online blogshop ni sgt dipercayai ke'original'annya..

mari mari terjah blogshop ni...


dah lama tau tak beli handbag2 ni..blh dikatakan setahun dua lebih..dan handbag ni, mmg di idam2kan sejak di bangku universiti lagi..dulu mana mampu weh nak beli..sekarang pun tak mampu jugak, tapi mengikat perut la lepas ni..kekeke.takde la, hasil simpanan dan ada si dia yg menghulurkan bantuan(ini yang penting..hihihi) boleh la nak beli kan...sbb skrg kan chrismas sale dia ada less yang sgt2 menarik perhatian..kalo tidak..tak kuasa la aku nak beli...Org kata kalo yang ada less2 ni brg2 lama, lantak la, tak kesah janji apa yg diidamkan menjadi keyataan..chewahh gitu..tp harga lps less pun still mahal gak la, tapi pk punya pk, tak la jauh beza ngan handbag yg aku cdg nk beli sebelum ni, ada gak la beza dalam dua rat camtu..setelah pujuk bincang merajuk pujuk bincang semula ngan azizi, dia benarkan jugak aku beli..kekeke..yihaa..yariba2...tp malangnya, beg tu akan benar2 dipakai selepas bulan 3 tahun hadapan..huhuhu..hbag tu sebenarnya adalah barang hantaran..memang sebelum ni tgh aim satu beg ni..tapi di sebabkan coach tgh buat sale.dan harga sgt2 menujam turun, blh dikatakan dlm 60 - 70% gak la...ape lagi..mmg rambang mata la..  
Related Posts with Thumbnails