Followers

Sunday, October 10, 2010

update on my wedding preparation - I

Boleh tak nak buat entry pasal wedding preparation ni bersiri, so, nanti bakal ada, II, III, IV, V dan seterusnya. Tu pun kalau rajen hapdet la kan. Okay berbalik mengenai progress wedding preparation yang dah settle adalah pakej perkahwinan with my cousin boutique,oh bukan dia yg owner that boutique, salah statement la, dia ada share dalam boutique tu, then, the things yang aku sewa dari dia consist of :-

  1. baju persandingan kenduri sebelah aku dan azizi, so ada 2 pasang untuk aku dan  azizi, kenduri sebelah azizi, azizi dah pilih warna biru muda atau turqoise, feveret    kaler dia biru, no wonder la kan dia pilih kaler tu. bagi sebelah aku pula maybe kaler grey, tapi belom tentu lagi. Tunggu awal tahun depan nanti nak pegi fitting baju, kot2 ada baju yang baru dalam boutique tu.
  2. bilik pengantin - sudah bincang dengan dia, sebenarnya aku tak tahu sangat nak   pilih konsep or tema kaler pe, bagi aku asal ada sudah ler, tak kesah pun macam mana, so dia suggest ambik konsep english style, and tema kaler cream. So, aku setuju ajer..tengok album bilik2 pengantin yang dia buat sebelum ni pun cantik-cantik, so,   sudah berkenan di hati. Lagipun pattern sekarang pun banyak buat english style kan.
  3. hiasan meja makan pengantin - hiasan dan kerusi diorang sediakan, so aku kena      prepare 3 or 4 meja untuk kenduri nanti sebagai meja makan beradab. Tu boleh amik dari meja yang disewa masa nak dekat kenduri nanti. Akan di uruskan oleh ahli family aku nanti.
  4. pelamin - konsep pun sama jugak dengan bilik pengantin, lagipun kaler cream match dengan semua warna baju kan. This one, aku request nak simple saja.
  5. baju akad nikah juga sewa dari situ, kaler putih-cream, tapi belom tentu lagi, kot2      ada budget nak buat sendiri kan.
  6. mekap - 3 kali, kenduri belah aku, azizi dan akad nikah
  7. dulang hantaran - nanti boleh request banyak mana aku nak sewa, azizi pun   tumpang sewa sekali jugak. Boleh sewa time tunang dan kenduri nanti.
  8. veil untuk pertunangan - aku request nak sewa veil, tapi tak tahu lagi warna pe   sebab baju tunang pun belom beli lagi. So, lega..boleh sewa dari dia, tak gadoh nak beli, mahal kot veil2 nih. Ritu aku tengok kat Jakel sampai seratus lebih..adehh...

errr..apa lagi eh, lupa lak nak catat masa dia gtau tu..rasanya ini je kot. Dia dah pesan kalau apa2 yang di  perlukan lagi just bagitau je kat dia. Senang kan berurusan dengan sedara sendiri.


Nanti sebelum bertunang aku akan pergi semula kedai dia, untuk pinjam veil dengan dulang hantaran, dan bayar deposit. 






















(gambar tuan blog pun nak menyemak =P)

6 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

tuan blog makin cantik bila nk kawen nih... ;)

annfrendly said...

untung ade sedara yang ade butik... senang nak deal.. pastu taklah kena tipu... bilik tema s=english... comel..

Softtouch [Hanim] said...

ok je ada banyak2 oart nie...akka suka..maklumlah masa akak kaiwn dulu akak xde blog..kalu ade blog akka pun akan buat mcm nor nie...

Zura said...

waaaahh...dh nk kawin mber sorang nie...pape pun tahniah tuk haizan..semoga sumenye berjalan lancar...

hiro said...

stail2

hajarus said...

wahhh senang la sumer leh setle kat 1 tempat jer... senang kan haizan...

Related Posts with Thumbnails