Followers

Friday, October 1, 2010

perihal barang-barang hantaran

Boleh tak nak merepek pasal preparation untuk my Big Day nanti..Boleh la kan..dah yang tu je pun dalam fikiran sekarang. Sebab ada dua majlis, tunang dengan kawen, ikot adat macam biasa la, mesti kena ada hantaran pada dua majlis tersebut kan..Plan untuk masa bertunang, dari pihak sebelah aku maybe dalam 5 bekas..dan azizi pula 3 la kan..Skit je..Kan dah kata majlis ni simple saja..Hantaran untuk kawen pulak, tak tau lagi la berapa, tapi skrg ni kena plan untuk barang2 hantaran tu..

Ok, berbalik pada hantaran bertunang, barang-barangnya rasanya dalam bentuk makanan je kot. The lists are:-
1) Cake (Secret Recipe or Kek Sayang??) Kedai Kek Sayang ni femes tau kat tempat aku, kek2 dia pun sodappp..boleh lawan kek secret recipe au..
2) Coklat (Cadbury/Ferrero rocher or coklat2 dari langkawi) I got one friend yang dok kat langkawi, boleh kirim dari dia, murah sket kan.
3) Buah-buahan (Malam sebelum hari bertunang tu boleh beli kat tesco jer)
4) Makanan tradisional (Boleh beli kat Pekan Rabu..macam2 adooo..)
5) ???? (takde idea lagi nak beli apa..any suggestion??)
Deco hantaran, maybe buat siap2 kat kedai la..Kat kedai A to Z kat Seberang Jaya, Penang tu diorang ada service untuk deco hantaran..Segala barang mak nenek hiasan hantaran ni aku akan borong kat kedai tu jer..Senang..Kad keahlian pun dah ada..Boleh dapat diskaun sket..Nak bunga pun banyak di jual kat situ..Kan sekarang barang hantaran di hias dengan bunga-bungaan..Tapi kebanyakan guna fresh flowers, tapi aku guna yang fake punya, hentam saja la..kekeke...lebih kurang je pun kan (sedapkan hati ;p )..

Hantaran untuk kawen (belah aku):-
1)Handbag 
2)Kasut
3)Set wangian/perfume
4)Telekung (beli kat opismate)
5) dan seterusnya, terpulang pada pihak sebelah azizi nak bagi apa..

Hantaran kawen belah azizi:-
Takde idea lagi..huhu..Kena bincang ngan azizi dulu apa dia nak.

Untuk barang2 hantaran aku ngan azizi, macam handbag, kasut, jam ker maybe akan di beli pada hujung tahun ni..End year sale maa..leh dapat diskaun kaw-kaw punya kan.

Untuk hantaran set wangian tu mula-mula terfikir nak beli perfume, tapi lepas dok pk2 balik kalo ambik yang set wangian macam body shop ker locitane ker victoria secret pun okay gak kan..Tadi tengah klik2 kat link blog2 kawen ni terjumpa list ni kat blog ni 4weddingku 

Top 10 toiletries for hantaran:-

No.10 -Biotherm

Budget RM200 per set.

No.9 - L Occitane
Budget RM350 per set.

No.8 - Skin Food
Budget RM150 per set.

No.7 - Origins
Budget RM300 per set.

No.6 - SKII
Budget RM500 per set.

No.5 - La Mer
Budget RM2,000 per set.

No.4 - Crabtree & Evelyn
Budget RM200 per set.

No.3 - BodyShop
Budget RMm150 per set.

No.2 - Victoria Secret
Budget RM200 per set.

No.1 - Bath & Body Works
Budget RM250 per set


Untuk lebih detail sila la ke blog dia yer..Sangat berguna pada bride-to-be untuk wat rujukan.
And, for me i choose number 2..weee..dari set yang secret garden tu..tapi what scent, tak decide lagi..and dh plan nak beli kat blog satu ni..nanti aku kabo-kabo kan yer..baru try beli satu body butter dari latest secret garden collection kat blog dia.tak penah try bau ni lagi..kalo best, mungkin akan dipertimbangkan utk buat set hantaran...pada siapa2 nak beli wangian victoria secret boleh la nak rekomen beli kat blog tu nanti..

3 comments:

nurulfaridah said...

kakak!
slamat b'tunang
smoge b'bahagie :))

annfrendly said...

waa...syok betol baca nor tengah sibuk2 membuat persiapan utk bertunang & kawin..
loccitane.. sedap baunye.. ann suke..tapi belum ade chance nak beli :( sedey..

~ceRRy beRRy~ said...

bestnye bc org prepare nk kawen nih..hehehe..

x sabar nk camnih jugak! =P

Related Posts with Thumbnails