Followers

Sunday, October 17, 2010

fake lashes..




(Mekap di mata comot, sebab masa ni just nak try saja, pakai sapu je eyeshadow & eyeliner tu..huhu  =P )

One of my make up skills that need to more concentrate/study is applying the fake lashes and how to choose the best/suitable lashes according to the shape of the eyes. Adeh..rasanya dah banyak kali aku try pakai or beli, mesti tak reti nak pakai dan beli yang tak sesuai. Ade je dalam collection tapi tak reti nak pakai. Tak banyak pun ada, may be sebab tu la tak jumpa yang sesuai ngan mata dan bentuk muka aku kot, camno nak jadi 'mak andam' kan, eceh..ada hati pulak tu...yang aku pakai ni, one of my falsies collection yang baru di beli dari online blogshop. Tapi still tak puas hati, adeh..rasa over pulak..it is too dramatic for me..ker sesuai je camni..tapi rasa tak la..over jerr..bukan rozita cik wan pun, ni cik wan norhaizan la..hihi..so, misi kali ni, nak mencari bentuk bulu mata pelesu yang betul sesuai dan tak over sangat..Tujuannyeerr..mesti la during my engagement nanti ai nak try ler, nak kelip2 bulu mata depan bakal mak mentua (adehh..parah ni ^_^ ) tak ada mak andam nanti, diri sendiri yang jadi mak andam tak bersijil, tu yang kepingin nak pakai tu..Tapi sebelum tu kena cari yang sesuai dan tuan diri pun kena la pandai pakai kan..adeh..kena byk google lagi ni..nasib la falsies ni murah2 jer, kalo tak mampuss..Mana eh nak cari yang natural-thick-but not too long??..

p/s-> bestnya..petang2 bloging sambil minum lipton-strawbery..lama dah tak jenguk blog jiran2 nih..ayuh...!!

5 comments:

nurulfaridah said...

cantiknye akak pakai fake lashes..
Ida tkot nak pakai..tkot org ckp over..huhu

Softtouch [Hanim] said...

sesuai je ngan muka nor..cntiklah..menangis RCW tgk nor pakai bulu mata nie..:)

HonEyBuNNy said...

cun2...akak ne mmmg cntik dah..ila pn xpkai coz xreti pakai...hehehhe

hajarus said...

hajar tgk sesuai jer ngan mata haizan... cantik... :D

annfrendly said...

nampak mewah tang mata..
ann rasa cantik aja nor..
kalau nor kenakan dengan lens nantilah cun melecun taw ;)

Related Posts with Thumbnails