Followers

Tuesday, September 28, 2010

lagi tips ber'eyeliner

Kalau tade entry make up tak sah la kan, bagaikan bukan-norhaizan-nama sebenar..kekeke..over pulak dah..Satu lagi tips nak ber'eyeliner untuk menampakkan mata yang besar-galak-dan lebar..Make up mata ni aku guna eyeliner jenis pencil (kalo eyeliner jenis gel-liner/liquid pun boleh jugak..), tapi kalo pensel ni lebih mudah nak menambah-nambah dan control product dia kat ujung kedua2 belah ekor mata tu..dan eyeshadow kaler masa ni kaler choc kot (lupa dah ; p)..biar la apa pun kaler dia, selalunya aku akan combine ngan kaler grey kat ujung dia tu..supaya ada smokey2 sket..baru la effect mata besar-galak-dan lebar menjadi kan..kekeke..over nyah..ada jugak nak kena lempang kang..tehee..




(maaf la kualiti gambar not meet viewers/readers satisfaction..camera cabok ma.. ;p)

Just tebalkan kat ujung ekor mata tu.ujung lagi satu hi-light dgn cream/light colour..tebalkan kawasan atas dan bawah mata dan lebihkan kat ujung ekor mata, guna pensel liner tu sendiri or eyeshadow kaler black or grey.dan smudge it a little bit..mengunakan small brush yang bersesuaian..oh, one more thing, kalo dah tebalkan hitam pekat bhgian mata tu, jgn lupa untuk boldkan juga bulu kening tu guna brow-liner kaler brown/natural color..So, menampakkan lebih seimbang dengan eyeliner tebal mata kita tu..masa ni tak siap lagi, so, tade la bold pada brow line tu..tu yg mcm tak seimbg hitam di mata ngn kening tak siap tu..oh, nak cantik lagi, tambahkan bulu mata palsu la..baru la rozita cik wan uuu..aww..aww..masa ni aku just guna mascara jer, bukan pegi mana pun, leceh la pakai bulu mata palsu ni..i tak terer lagi, nak kena pegi menuntut lagi.

5 comments:

annfrendly said...

cantik mate nor..
a'a.. kalau pakai bulu mate.. lagi vougekan :D

Softtouch [Hanim] said...

cantik sangat....pndai nor buat..akak xretilah..xpernah lah pakai eyeliner ni..last masa akwin kot..he eh he

AngahSayang2314 said...

cantik mana nor nanti pakai la bulu mata yerr hehehe

Zura said...

tp nmpak cm bengkak plak...erm...pape pun akak mmg xreti nk pakai...hehehe

nurulfaridah said...

Kakak
ida beli jacket 2 kt 2 tempat
mmg cantik tao
harge xsmpai rm50
yg nih leather
http://www.facebook.com/album.php?aid=22447&id=100000220594923#!/photo.php?pid=381501&id=100000220594923&ref=fbx_album
yg nih jacket biase tp cntik
http://www.hearts-fashion.net/main/index.php?main_page=product_info&cPath=40_47&products_id=304

Harap dpt m'bntu ;)

Related Posts with Thumbnails