Followers

Wednesday, September 29, 2010

lagi 6 bulan

Sedar tak sedar lagi 6 bulan menuju ke hari perkahwinan aku nanti..insyaAllah kalo takde pape perubahan dgn izin-Nya, kedua2 belah pihak dah setuju nak buat dalam bulan 3 tahun depan, so ada lagi 5/6 bulan mcm tu..persediaan??..Rasanya baru 0.05%, semuanya pada plan je baru...asyik revise je list yang aku dok buat tu..Masa awal2 tu, memang la plan kaw2 punya, esaited lebih, then dah lama2 mcm dah kureng, sebab aku fikir lambat lagi kot, esaited tu awal2 jer lebih..tapi sedar tak sedar lagi 2bulan nak bertunang, kalo ikot plan dalam bulan 12 nanti la..mananya baju tunang, segala brg hantaran tunang, apa semua tak cari lagi ni..mulai dari hari ni, aku dah nak kena start dah mencari barang2 yg di perlukan nanti..Alhamdulillah, simpanan setakat ni agak membanggakan..chewahh..syabas untuk diri 'beliau'..hihi..kalo tak kerna kawen, sgt susah bin payah la nak simpan byk2 ni..hihi..tp belanja untuk majlis bertunang tak la byk sgt, sbb kalo blh nak buat sesimple yang mungkin, so leh simpan budget untuk kawen nanti..weekend ni plan nak pegi jumpa cousin aku yang owner butik  kat kedah, dah plan lama dah nak pegi, tapi tak p2 lagi, bz mengalah YB la sgt kan..so, blh bincang2 ngan dia apa yang aku nak nanti..dia dah sound aku dulu suh p awai2, aku lak melengah2kan..adehh..harap2 ada la baju pengantin yang aku berkenan nanti..tema kaler??adeh..tak pk lagi, rasanya mana design baju yang cantik menarek pandangan hati nanti tu la akan jadi tema kaler, senang kan macam tu..hihi..ke pakai tema colourful, baru best sket..keh3..


Dua buku ni la dok conteng2 budget/brg2 untuk wedding ngn engagement nanti..mlm ni baru nak bukak balik..dah 3bln aku tinggalkan dengan alasan masih awal lagi..huhu..skrg baru terasa macam nak dekat jer..

8 comments:

HonEyBuNNy said...

wah2..dah xlma dah neh.....kt alor star kan wat...hehhe

Ena said...

heheh..
tak kisahla kalo ada simpanan yg mencukupi.. beli sekali harung lg senang cuma takt kita yg penat & terkejar2 nanti.. aka suka buat awl2 sbb last2 tak de la yg tertinggal.. apapun thaniah ye nor. akak pun excited nie.. ;D

fiszah_pjo said...

wah 2 dah tak lama dah..selamat membat preparation ye..bila nk jumpa ni?susah sungguh

Baya said...

beatnyer nak rancang kawen
tahniah btw

AngahSayang2314 said...

berbelanja dengan berhemah yee.. lepas tue sabar2 menanti alam perkahwinan hehehe

annfrendly said...

waaa.. bestnya..
tak lama lagi tu..
senanglah nor sebab cousin nor ade butik kawin.. plan elok2 taw.. jangan tergesa2.. nanti ade pulak yang terlupa..

Softtouch [Hanim] said...

wa..xlama dah nie noe...kena siap awal2..mana2 yg boleh beli awal, baik beli dulu..nnti xlah nmpak byk sgt duit kuar

norhaizan said...

ila, aha wat kat alor setar..nnti dtg tau..

Related Posts with Thumbnails