Followers

Friday, September 3, 2010

berbuka di teluk tempoyak

Ni adalah sambungan entry sebelum2 ni..nak jugak upload kat sini...sedap tempat makan dia best..salah satu tempat makan kat penang yang terbaik la bagi aku..harga dia pun berpatutan..restoran ni adalah di Teluk Tempoyak..sebenarnya baru aku perasan, masa simpang nak masuk ke restoran ni ada cabang yang ssatu lagi tu jugak ada tempat makan macam ni, tapi tak tahu la sedap ke tak, sebab tak penah try lagi..selalu aku datang kat sini jer...


Masa ni kami order ikan siakap masak cili, sotong celup tepung, tomyam campur, nasi kosong, fresh oren dan  air tembikai..ikan tu isi dia sangat la fresh..masih terasa lagi au manis2 dia..menurut kawan2 aku, ikan tu dia direct ambik kat nelayan yang ada disekitar tepian pantai tu..tempat duduk kami betul2 tepi laut..best au kena angin2 laut ni


Kalo makan kat sini dah tentu la kan kena wat tempahan dulu..pastu masa sampai tu just cari jer nama kat meja makan yang dah reserved untuk kita..



Sotong celup tepung pun sedap..ni feveret azizi nih..kami order tak la banyak sangat, ye la..makan dua orang je pun..


Bawah ni pemandangan di sekitar restoran tu..Sementara nak tunggu berbuka..apa lagi, aktiviti wajib la kan..kalo tak, tade modal untuk blog..








8 comments:

Ena said...

maaaaaaaaiiiiiiihhh..


besornye ikan siakap u nor... hoho.. pas makan tu.. sedapnya..

Softtouch [Hanim] said...

wa...sedapnya ikan tu...fresh yer nir..lagi sedaplah...mkn plak tepi laut..bertambah berselra..akak paling suka sotong goreng tepung nie..boleh geng ngan azizi

hajarus said...

wow... nyam2... nampak sedapnyer ikan tu haizan... permandangannyer pun cantik... :) xpernah sampai situ lagi...

AngahSayang2314 said...

best jer angha tengok menu tue macam cedap jer???? cedap ke??

eis said...

dulu pernah makan kat situ. masa tu diorg baru nak letak batu2 tu. restoran tu mmg sedap!

Zura said...

sedapnye haizan lauk pauk tue...mkn plak tepi pantai..perrghhh..

annfrendly said...

bestnya tempat ni nor..
romentik...
ikan kerapu tu nampak sangat yummyy..

~ceRRy beRRy~ said...

bestnye makan kat tepi pantai....

Related Posts with Thumbnails