Followers

Monday, August 30, 2010

Selamat Hari Merdeka Malaysia!!

Selamat Hari Kemerdekaan yang ke-53. Sama dengan umur my mom, 53 tahun, tapi dia lahir dalam bulan September, still anak merdeka la kan..Sambutan Merdeka tahun ni macam suram jer..Tak banyak pun bendera Malaysia bergantungan di bangunan mahupun di kenderaan.I pun tak gantung bendera pun.hehh..Why huh?? Maybe sebab bulan puasa kot, then, lebih berkobar2 dan bersemangat lagi nak sambut Raya kan..Tapi sebagai rakyat Malaysia kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang kan. Tengah google2 gambar bendera i jumpa gambar ni..i suka..i suka..proud to be Malaysian!!..


Esok mesti ramai yang keluar shopping kan, ambil kesempatan membeli persiapan Raya la kan. I pun salah seorang darinya..hikhik..Siap buat list lagi apa nak beli esok.Tapi kebanyakan bukan la untuk raya pun. Keperluan sendiri..Dan yang lain pulak untuk family terchenta..Esok maybe ke Gurney Plaza. Dengan niat nak cari kasut idaman kat sana. Harap2 ada la yang berkenan juga ada sale. Dah sound azizi awal2 nak keluar awal sket, kalo tidak jangan harap la nak dapat pegi sana. Susah sangat kot. Dengan parking nyer, jalan jem, jalan macam sempit plak tu dengan keta parking sepanjang pantai gurney tu ..So kena la gerak awal sket. 


Merah, Biru, Putih dan Kuning

Eh perasan tak sejak beberapa hari lepas banyak gak blog jiran2 tetangga yang tak leh bukak, Blog yang selalu i kunjung pun tak dapat nak buka..Sebab dengan gengblogger apa tah, I bukan pakar sangat pasal blogging ni. Harap2 semua dah okay, boleh la i blogwalking seperti biasa.

3 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

lbh x sabar nk raya kan kan.. hihi...

happy merdeka day ;)

HonEyBuNNy said...

Happy merdeka...

AngahSayang2314 said...

selamt hari kemerdekaan gak eh malam 7 liku dah nak start so apa lagi jgn lupa rebut peluang yee

Related Posts with Thumbnails