Followers

Tuesday, August 24, 2010

kajal - arabic eyeliner...

Semalam aku ada order Kajal Stick Eyeliner..dulu aku penah dengar benda ni, tapi tak berani lagi nak try..since, dengar banyak review benda ni bagus superb, hitam nyer memang benar2 hitam pekat, no smudge and water-proof dan eyeliner ni yang sememangnya sesuai untuk buat mekap mata ala-ala arab ni..Dan boleh juga di aplikasi sebagai eye brow pencil dan mascara..eh boleh ke macam tu..nanti eden try test tengok, dan post kat sini eh, if eyeliner ni benar2 memenuhi cita rasa beta..hihi...FYI, eyeliner ni murah sangat..aku beli kat lowyat.net sebatang hanya RM9 termasuk post..tapi memang sejak dulu benda ni murah je kan..cuma aku jer belom try lagi..






" This can be used as an Eye Brow pencil, Mascara or Eye Liner.







A unique preparation for those who care, incorporating ingredients of medicinal value combined with other quality materials to keep the eyes feel cool, refreshing and healthy. It can be used as a multipurpose herbal cosmetic, as a mascara, eyeliner or as an eyebrow pencil. Good for long wearing, it stays on without smudging under normal conditions. Since it’s water proof, one can swim around comfortably. It also has a hard twist case to protect the inside stick, so you can carry it in your purse without worries. 

Outter case comes in Blue or Red color.

An oriental herbal preparation incorporating the finest materials and medicinal herbs, presented in the form of black paste in tubes, can be safely used for all ages. Besides keeping the eyes cool and refreshing, it also protects them. A natural herbal eyeliner which gives sparkle to the eyes and makes them look more attractive. Under normal conditions this unique formulation is smudge free and water proof.


Ingredients: Zinc Oxide, Herbs, Wax, Amorphous Black, Butter Oil, Cinamomum Chamhora.

100% LEAD FREE

Hashmi Kajal is a trusted brand name for over 200 years."

(Petikan dari lowyat.net)

Sejak dok tgk ulangan Nurkasih, feeling2 nak mekap mata ala2 nur tu la kan, arab2 sket, walaupun raut wajah tade nyer arab langsung..hihi..perasan nyahh....harap2 kajal stick tu serba sedikit nanti dapat membantu..winkss..

8 comments:

Zura said...

hehe..pengaruh betul..berhias cm ala2 arab xpe jgn plak terikut perangai org arab sudah..bersekongkol ngan negara barat...kehkehkeh

..DaK KeCiK.. said...

inda pong suka gak bercelak2 ni..ermmm,nak try gak ah eyeliner kajal ni..Very the pekat hitam dia kang..sokka2..;D

Ena said...

tu la akak pun suka gak tapi mcm ak kena je akak wat camu nampakmaa akak garang pulak.. ngan nor ok jekk.. cantIk!

HonEyBuNNy said...

ha btoi2.....ila da tanya kawan arab...dia pakai lawa sgt2...pastu tanya pakai eyeliner apa...dia cakap celak arab..kajal...ada la juai lam uia ne...ila pn g beli...n ajak kwn2 beli jugak...sbb murah ja.,..heheh...warna dia itam n pekat..pastu agak kurg ilg la walupn kena air...ila setuju entry neh..heheh

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 14

nor minat tul ye bersolek2 tapi angah suka tengok nampak cute muka nor cantik lak tue auuwwwkk

nurulfaridah said...

wahhh
nnti akak buat review taw
Ida nak beli gak kalo bgos :)

norhaizan said...

kak zura,
aha, terpengaruh sudah..hhiihi..huhu..oh, tidakkk..langsung tak terlibat ngan derang..serius!!heheh..

inda,
aha..tu la..dengarnya eyeliner ni itam pekat kaler dia..tu yg nak try tu..

kak ena,
yeke kak ena, nampak muka garang eh kalo akak bercelak..tape kak, natural beauty baru la cantik kan...

ila,
owh yeke ila..kawan2 ila pun ckp celak ni best eh..aha, tertulis kat situ jenis water-proof, harap2 mmg benar water-proof la kan..tak rugi akak beli kalo ramai yg setuju..hihi..

angah,
selamat berpuasa untuk angah jugak..aha..mmg minat sejak sek menengah lagi..hihi..takde la angah..biasa jer..angah pun comel jugak..

ida,
okay ida,nanti akak dah torai..akak buat review kat sini kay..

MAHSYUR said...

last post 2010,,,aku x kira aku nak reply jugak.
biar betul...kt mydin aku beli RM2 je... tapi hati2 sikit..kt net ada cerita pasal kajal ni ada lead...tapi aku tak kira. aku nak pakai jugak.

Related Posts with Thumbnails