Followers

Thursday, August 26, 2010

cream concealer elianto..

Semalam lepas berbuka tu..ajak azizi ke booth elianto kejap, cadangnya nak melihat-lihat lipgloss ngan blusher kat situ..melihat2 saja..tenngok macam ada sale je kat elianto..last-last pk2 balik, concealer maybeline yang dok calit tetiap hari tu pun dah nak abeh..so end up dengan beli cream concealer elianto la pulak..ada 20% less, harga asal dalam rm22, after less tinggal dlm rm18, ok la kan..


elianto ni semua boleh dikatakan ramai yang suka kan..cause dia gunakan bahan2 yang semulajadi, dan murah..tapi ada gak barang dia yang aku tak berkenan even murah..ye la, what u expect kan..dengan barang2 yang harga murah ni..tapi ada gak barang dia yang best, macam bake eyeshadow, lipgloss, ngan eyeliner..Eyeliner dia memang super best la..

(Kaler medium, no.1)

Arini aku dah rasmi cream eyeshadow tu..kaler dia ala-ala yellow-beige sket..ok la kan buat cover dark circle ngan tepi hidung..Cara pakai dia tak leh main sapu jer..kena dap-dap/tepek-tepek guna jari...lagi korang tambah product dia lagi la well coverage..best nah..sebab dia jenis cream, bukan liquid..sebelum ni aku pakai concealer jenis liquid..agak leceh sket..Then buat sapuan press powder macam biasa la..aku dah lama dah tak pakai foundation..sekarang ni pegi mana2 pun just apply concealer dengan press powder jer..conceal pun pada tempat2 tertentu ja..kalo boleh nak meminimunkan pemakaian product2 ni kat muka..


Baru aku perasan, dalam duk berjimat cermat ni mesti kalo keluar2 ni ada gak barang di beli..macam 'jajan' budak2 la plak..tapi takpe murah2 jer, lagi pun ada 'tukang bayar'..hikhikhik


Product dia macam oily sket..tapi bila dah pakai tu..macam flawless la pulak..best nahh..

4 comments:

AngahSayang2314 said...

nice warnanya angah suka tengok...

Softtouch [Hanim] said...

akak punya foudantion pun dah abis..tp nk beli concealer ni akak xreti guna..akak pakai silky girl jer..murah n sesuai ngan kulit muka

HonEyBuNNy said...

ohhh...elianto nya concealer xpernah cuba g..nti ila nak cuba gak..suka blog neh..banyak tips..heheh

~ceRRy beRRy~ said...

ifa suke gila eyeshadow ngan eyeliner elianto...
tamo tukar dah.. gegege...

x penah try lg yg lain...

Related Posts with Thumbnails