Followers

Friday, July 2, 2010

plan plan plan..











Ho..ho..ho..nana in da house..eh eh..nor in da house..over la nyah..hihi..nak mengomel pasal last weekend la..last week aku pegi umah kakak aku..mintak azizi antarkan..biasa la, pegi mana2 azizi adalah driver terhormat..hihi..then, bila dua beradik ni berjumpa biasa la sembang sakan..dari bab A ke B, C sampai ke Z..ye, aku sangat rapat ngan my sister compare ngn adik beradik yang lain, jumpa je mesti macam2 benda nak crita..

Then, bincang pasai kenduri aku nanti, macam2 benda di bincangkan,then, dia pun bagi nasihat macam2..nampaknya banyak gak benda yg kena revise semula..contohnya, sebelum ni aku bajet macam kalo panggilan/invitation card dlm amount tertentu, so dia nyer jumlah org yg akan bertandang (tolak campur datang and tidak) mesti dalam dua kali ganda dari invitation card.Tapi sebenarnya tidak, kena empat kali ganda (X4)..ye la, betul gak kan, kalo pgil kawan2 mesti la satu kad sorang dtg (bagi yang belom berkahwin), kalo bagi pada orang yang berfamily mesti la paling kurang 4 orang  yang datang bagi satu kad. 


Sesungguhnya aku kurang arif dengan benda2 camni, pengalaman pun ofcoz ler tiada, selama ni family or si empunya kenduri yang menguruskan semua, aku ni tolong mana yang patot jer..so nasihat org2 berpengalaman sangat la berguna, so kena revise blk..huaa..byk la plak bajet untuk makanan (buat buffet kot) dan doorgift nyer..haishh..then, untuk bertunang nanti rasanya buat sesimple yang mungkin sebabnya bertunang pun dalam ujung bulan ujung tahun ni, so ada dalam beberapa bulan untuk kenduri kawen nanti, bertunang pun sekejap, ambil langkah berjimat cermat, so majlis sesimple yang mungkin..baju mungkin di buat sendiri, kain pulak aritu ada tengok2 kat jakel, cantik2 gak kain lace dia...kaler dia tu tak tahu lagi nak ambik kaler apa..maybe peach...mungkin akan dibeli dari situ..dan sudah plan untuk membeli kain akad nikah pun dari jakel jugak..kaler dah tentu putih then ada lace sket2 kaler pink maybe...dan terpikir2 pasal mini pelamin untuk bertunang nanti, so lastly, decide tak perlu kot buat mini pelamin tu..just bantal duduk and langsir hias2 kat belakang dia, kain langsir pun akan di beli nanti..di sebabkan majlis adalah simple so semuanya mudah dan senang di sediakan..hihi..mula la berangan konon2 nak pakai ala2 arab nanti masa bertunang..pakai kaftan ke, jubah ke, ok gak kan..w/pun muka sikit pun takde arabnyer..hihi..


Untuk kenduri nanti pulak, segala pelamin, deco bilik, baju, meja makan pengantin and etc. akan di tempah kat butik sepupu kat jitra..huaa..nasib la ada sepupu yang buat benda ni..mak aku awal2 dah gtau dia, nak sewa dari dia..legaa...mula mula terpikir gak kat butik mana aku nak ambik ni.kat alor setar pun bukan byk choice sgt aku rasa...last last mak bagi idea ambik kat dia..baru teringat..so bab kenduri dah selesai sket..cuma reception belah lelaki je aku tak tau la belah azizi derang wat camne..just leh bagi suggestion kot2 derang nak sewa sekali ngan aku..maybe esok akan ke kedai beliau untuk bincang bab2 ni...


Barang2 untuk hantaran dan doorgift pula akan di beli kat kedai eksesori kahwin kat seberang jaya, kedai A tu Z..aku pun pelik asal nama kedai dia macam tu..hihi..ada orang bagitau yang macam2 barang kawin jual kat situ, kedai pun besar katanya..ada masa akan pergi survey brg2 kat situ..


(dah malas nak susun2 gambar dlm entry ni..hihi)

6 comments:

fiszah_pjo said...

sonang nor..bakal hubby pon dok alor star juge..senang sangat..sekali kan aje sewanya..dpt hrga special..awaaa...
best2..ak aritu sume nye double..gmbar baju sume kena amek double sbb jarak jauh..

Ena said...

salam nor,

lama gak akak tak datang sini.. wahhhh adik akak ni bakal melangsungkan pertunangan nampaknya.. ALhamdulillah.. mesti berdebar2 jekkk kan!.. hehehe.. jgn fikir banyak2 yeh!.. Yg pasti mesti nor bertambah2 cun nanti.. :)

fabulous.farah said...

mase kenduri farah hari tu rasanya farah x2 jer. sebab yang datang ramai2 biasa family jer. family kira asing.huhuhu

AngahSayang2314 said...

aduh nor panahan asmara la nor kena??? hehehehe sebenarnya memang banyak benda nak kena buat masa tunang,kawen & anak. semua tue angah dah alami nor apa2 pun jgn buat pembaziran & pilihlah yg terbaik...
seumur hidup hanya sekali... pikir2kan

hajarus said...

senang la haizan bakal suami pun alor setar so leh la tempat pelamin sumer bagai kat tempat yang same kan...

xsabo nak tengok haizan naik pelamin... ;d

norhaizan said...

testing testing

Related Posts with Thumbnails