Followers

Friday, July 16, 2010

opis...

Sila perhatikan tempat/cubicle aku yang kemas dan suci tak ada byk barang bersepah-sepah or melekat sana sini..hihi..tengok.. kemas kan..

Hai Norhaizan..Wall cubicle masih suci tanpa tampalan bendasing..emm..emm..botol air nak gak interprem..



Atas tu pun macam tak banyak benda ada..yg bungkus2 tu 'smock'..dipakai bila nak masuk production line..laci/compartment atas tu pun dalamnya kemas gak tau..

heh..handphone saya..kerja depan mata sempat snap2 lagi..*sebenarnya time ni time break/lunch..aku rajen tau..hee..


Kat wall just tepek calender saja..untuk melihat2 cuti/public holiday bila lagi ada..hihi..


Wah..blaus bunga2 gitu..rini kan jumaat..tade kaitan*

Sebenarnya tempat sendiri jadi kemas di sebabkan sebelum ni derang dah dismantle cubicle, kecikan kitorang nyer cubicle..sbb orang kat level atas kena turun bawah sebab company nak bukak satu lagi production line kat atas..so derang dan cubicle derang kena la turun bawah dan berhimpit2 ngan kami kat level 2 ni..aiyakk..begitu la cara company nak save cost yer..same like government naikkan harga brg/minyak..emm..no komen, sbb ni bukan blog politik..huuu..semua brg2 yg lama/paperwork dah aku sumbat dalam kotak tu..sonang sket..tak serabut space2 yang ada..secara tidak lansung apa yang derang buat ni telah meng'housekeepingkan tempat/cubicle sendiri..hihi


Wink..wink..nak jugak ada..haha..uduh bl tak mekap mata..tgk brg mekap belambak, tapi pegi keja tak mekap..malas..hihi..



p/s--> esok insyaAllah, akan mengikuti kursus kawen..pastikan tido awal mlm ni..

Wednesday, July 14, 2010

badjenid lagi..

Dari tahun lepas saya lah pengguna setia badjenid..eja betul betul B.A.D.J.E.N.I.D...saya tidak kisah walaupun perfume saya berharga 10 henget tetapi rakan sebelah saya perfumenya jauh lebih mahal dari saya..Janji saya sangat berpuas hati dengan wangi dan ketahanan bau pati minyak badjenid ni...Lagipun saya telah melakukan penjimatan ke atas barang2 keperluan saya ni..Oh, ternyata badjenid sangat membantu kerana saya pemakai setia minyak wangi..Sudah tentu badjenid la yang saya cari selama ini..Harumannyer kekal sampai pulang dari keja, malah masih melekat pada baju..Dijamin tanpa was2 kerana tidak mengandungi alkohol..Oh yeah...

Saya pakai blaus bunga2. semata2 nak masuk kedai badjenid..haha..(kidding)

Haha..poyo nya..macam orang testimonial pulak..ye ye..dah lama aku pakai badjenid, raasanya dari tahun lepas..sebelum ni duit asek dok abeh perfume jer..tapi sekarang dah selamat byk..haha..



Smokey eyes sket2 jadi la kan..





Minyak wangi kali ni mahal sket, tapi still murah lagi kan..huhu

Tiap kali beli mesti dapat minyak atar free...Macam2 bau minyak atar ni..kali ni dapat bau dia wanginyer..tak macam minyak atar langsung..serious..mmg best..selalunyer kasi kat abah aku..kali ni mesti dia syiok sebab dapat lagi minyak atar yang wangi..penah ritu mintak nak beli minyak attar ni, tapi sayangnyer derang tak jual la plak..



Tuesday, July 13, 2010

twilight eclipse & despicable Me..



Dua-dua crita best...tatau nak kasi ranking banyak mana..kalo dah rasa terhibur sangat dan terasa diri macam dah masuk dalam crita tu so, cerita tu best la kan..


Twilight eclipse tengok kat Sunway Carnival Seberang Jaya, Ahad mlm wiken lepas, rasanya second time tgk wayang GSC situ, twilight kali ni ada orang kata tak berapa best, tapi bagi aku tetap best walaupun tak baca novel dia..selalu jer masuk kedai buku nak beli, tapi tak jadi, bila pk tade masa nak baca, konon2 busi 24/7 la kan..'alangkah bestnye kalo jadi bella..haha'..tapi kan, rasa tak best bila bella macam ada gak hati kat Jacob, or semata2 dia nak gunakan Jacob, or sebaliknyer eh, tu la, tak baca buku dia..kalo baca kan dah tahu apa sebenarnya..hihi..boleh la plak, dia cintakan Jacob, tapi lebih cintakan Edward dari Jacob...haipp, blh plak camtu..





Despicable me pulak tgk kat Gurney, petang hari Isnin, tgk yang 3D...memang best la crita dia, kelakar sangat...watak kanak2 sangat cute...dan terhibur ngan telatah derang..tu salah satu tarikan cerita tu...malas nak crita banyak2...nanti spoil pulak kan...ada yang tak tgk lagi kan..Baru perasan, banyak gak movie yang aku selalu tgk mesti ada watak kanak-kanak yang mencuit hati tu ataupun selalu tengok movie karton (juga spesis movie under U-umum)..mungkin lebih tertarik dengan crita yang dibawa oleh kanak2 berbanding dewasa..mungkin juga aku punya sifat keibuan yang tinggi..hah..

Thursday, July 8, 2010

Makeup collection in middle 2009 till 2010


Konon-konon dah tidak mahu menambah collection lagi dalam tahun ni, tu yang entry title letak 2010 tu..hihi..yer yer..dengan ini saya berjanji tidak membeli or terbeli or sengaja beli barang-barang mekap lagi...dengan semangat nak kumpul duit untuk kawin nanti, so dengan itu mengishtiharkan aktiviti membeli brg2 mekap akan di jalankan semula pada tahun hadapan...so, ada dalam enam or tujuh bulan berpuasa membeli barang mekap..hihi..lepas tu mula la terpikir2 nak beli mekap MAC pulak ni,huahuahua..money money money come to me come to me..hahah...kang kena marah dengan azizi..dah la apa2 barang yang aku beli then dia dapat tahu mula la dia tanya brg aku yang aku beli tu, kalo dia dapat tahu benda tu brg mekap mula la kena ceramah free..huhu..


Apa2 pun jamu muka busuk ni dulu..tehee..muka lepas balik keja..







'Oh..i tidak sanggup..'..haha


ok..ok..enuf..byk dh kot gambar sendiri..repeat plak tu..hihi


Kalo tak entry pasai mekap mmg tak sah kan..blog ni mmg dipenuhi perihal mekap je kan..hihi..
Last time ada org request untuk entry brg2 mekap yg aku dok collect ni..Lupa lak aku nama dia, tak larat nak godek2 entry lama satu persatu..so..here we go..ni la hasil selama ni..nampak la ke mana duit gaji mengalir.. tak la banyak sangat, orang lain lagi byk lagi...brg2 pun affordable, mampu pakai..tak de la cap2 yg branded2 semua, yang ada semua murah murah biasa biasa saja..

Semua mekap staff tersimpan elok dalam bekas2 tu..mudah di capai dan disimpan..aku letak semua tu atas my dressing table..


oh my 120 pallete eyeshadow..sering di bawa kemana2..senang, semua kaler ada..


Barisan 4 kaler di atas yang selalu diguna...grey kaler untuk buat smokey eyes..and yang black tu sekarang aku selalu guna untuk gantikan eyeliner, just guna small angled brushes ngan black eyeshadow tu,then line jer kat upper line eyes,yg lower line eyes pula aku line guna grey kaler..so..aku dah jimatkan penggunaan liquid eyeliner..yea yea..sudah jimat di situ, then nak line pun lebih cepat dan mudah..if korang nak tau camne aku line'kan aku leh wat tutorial, aku kan rajen buat tutorial mekap..keh3..


The brush collection
Face brush, blush brush and foundation brush..from elianto, elf and faceshop


eyeshadow and brow brush..also from elianto, faceshop, elf and unbranded..hihi
Lips brush, lebih mudah, tahan lama and rata bila tepek listick di bibir guna brush..from unbranded items 


Lip colour collection


Lips pallete..from cosway and elianto..


Lipstick, variety colour...pink, red, red-brown, light-pink, nude..from cosway, nyx, maybeline,loreal and tak ingat dah jenama dia..hee


Lipgloss..nyx,avon,maybeline,lipice-metheleteom and elianto


Lip balm...bodyshop(daily used) and lip ice


And mekap stuff yang lain pulak tersimpan mengikut kategori dalam plastick tray ni..


First tray..more to face items..


Kryolan foundation, sponge, concealer, maybeline concealer, urban decay eye primer, press powder-miyami, pixy, maybeline and shapener..


Second tray is all based on eye items


False lashes..aumm..and the glue..


The eyeliners..from avon, nyx, elianto, lancome, revlon and unbranded..


Mascara..maybeline, cat-eye mascara-all time fav..tehee..and silky girl..


White eye-liner..function utk besarkan bijik mata..hihi...nyx, revlon and ZA


The next tray contains blushes and bronzers...
Blushes..from elf, unbranded, maybeline and avon..


dual-blush and bronzer..from elf..


Bronzer..from elf, silkygirl and in2it..sangat penting bila nak bg ilusi pipi yang kurus..tehee..suka.suka..


Last tray..all the eyeshadows..


from cosway, unbranded, elianto, ZA, avon, maybeline and silky girl..


ok..finish..brg2 mekap akan dikumpul pada tahun depan pula..hihi..tu pun kalo masih ada keinginan dan ada pitih nya ya..hihi..
Satu benda yang leceh kena guna and kena beli selalu kalo dah abeh, iaitu mekap remover..even pegi keja tiap2 hari aku jus apply lipstik, concealer, blusher and press powder saja pun still kena guna benda alah ni untuk remove semua mekap di muka.kerana rasa lebih yakin yang semua mekap dah diremove sblm guna cleanser....baby-oil tu incase kalo apply mascara or any mekap product yang waterproff..tp kalo guna fasio tu pun dah blh tanggal jugak, tp aku tetap yakin dengan keberkesanan baby-oil..hihi..all time fav remover is fasio-point mekap remover, lembut saja product dia..


Just nak kongsi beberapa mekap stuff yang selalu aku guna almost everyday..
Press powder yang diguna bersama face-brush from elf studio collection..wahh..sangat lembut tau bulu dia...best bangat bila sapu2 kat muka..brush dia jenis rata,senang nk apply all over face area..mmg fully coverage dan rata la..mmg high-ly recommended pada uols semua (over mak nyah..)..dan pulak tu boleh jimat2 penggunaan press powder kita...


Dan satu lagi...foundation/concealer brush dari faceshop serta concealer dari maybeline...memang dah tak perlu liquid foundation dah...just apply concealer sekitar mata, tepi hidung and tepi bibir serta cover jerawat mana yang patot..guna bersama brush tu...sapu elok2...then tepek press powder yang kat atas tu..


p/s --> lama dah tak entry mekap tutorial kan..non-ado idea..huu
Related Posts with Thumbnails