Followers

Thursday, June 24, 2010

Berjimat cermat mulai sekarang...

Rasa segan pulak nak bagitau kat sini..kawan-kawan pun ramai lagi yang tak tahu..hanya beberapa saja yang tahu..lepas ni kalo derang buka blog aku ni, then mereka pun dapat la berita ni..hihi..tapi aku dah kasi dah hint sebelum2 ni..cuma tak confirm ajer..ye la, takot la..aku bukan pihak yang sepatotnya mengeluarkan kata putus..huhu..rasanya mesti korang dah dapat agak kan..insyaAllah, awal tahun depan bertukar status.tapi date nyer aku rasa akan berubah2, mengikut kesesuaian masa kedua dua belah pihak...ni aku rasa akibat terkena 'badi' dua member baik aku la ni,hihi, sorang baru je lepas (entry bawah),sorang lagi ujung tahun ni, jejaka pilihan semua dah maklum, bagi yang selalu usha blog aku la, byk jer aku tepek gambar dia..

Tetiba terkenang saat mula mula berkenalan dulu, melalui sorang member aku kat usm, sampai sekarang agaknya dia pun belom tahu yang aku dah kapel ngan azizi, masa tu aku tengah praktikal kat kilang gula, kuala nerang, ...ingat lagi masa mula aku terima msg dia, "Salam, awak wan khairul norhaizan kan?", dengan eksyen, macho dan 'jual mahal'nyer, aku buat dunno je msg dia tu, tak reply pun..dan tahu dah, eleh nak mengorat aku la tu..hihi..perasan gila minah ni..hihi..selang beberapa minit pas tu aku terima kol dia,"Assalamualaikum, saya azizi, awak wan khairul norhaizan kan (siap sebut nama panjang aku..haha), saya dapat no hp awak dari elly, kawan awak kat usm"...hah..dalam hati..gila gelojoh mamat ni, siap introduce semua..selalunya lelaki ni kalo mengorat mula mula tu mesti takkan kasi tahu nama, dapat no dari mana ..then, berhubung pastu melalui hp jer..then, baru start jumpa, masa tu baru la tahu rupa fizikal semua camne,azizi pun sama ,gamble je aku masa tu, tak kenal pape pun, terus setuju nak jumpa, bila dah jumpa baru perasan dia dulu sama matrik kmpp ngan aku....

Dan sekarang, Alhamdulillah..dia la lelaki pilihan hati untuk bersama hingga akhir hayat..insyaAllah...

Dan juga sekarang, pening dah kepala aku dok plan apa yang patot aku prepare untuk kenduri tu nanti, majlis bertunang, akad nikah dan kenduri kawen....secara kasar aku hitung semua perbelanjaan tu campur ngan simpanan seciput ni, nak tak nak kena la berjimat mulai sekarang, tak la sampai mengikat perut, tak mo la aku, kang pengsan atas pelamin nanti...hihi..lepas ni takde la update mekap stuff baru..hihi.lepas ni korang leh tgk la aku byk update pasal aku nyer preparation kawen nanti..kerja pun macam tak focus, asyik pk bab kawen je, jgn jgn, kang kena buang tak pasal pulak kan..1st thing perlu di 'setel'kan kursus kawen..huhuhu..dulu masa member2 dok ajak p aku tak mau, sekarang baru nak kalot..huhu..

p/s--> perasan tak kat side bar aku list down wedding2 blog, leh la buat rujukan or beli apa yang patot nanti..sangat berguna okeh..

10 comments:

Zura said...

waaahhh...tahniah haizan...

jgn lama2 nti di kebas org..nti bgth date nye ye bile dh confirm...

fiszah_pjo said...

yeay..noor da nak kwen..hehhe..azizi yang kte jumpa aritu..cayalah..time tu takde ape2 lg..masih mood nk ngorat..masa kita men bowling kt Pacific kan..noor klu da ade trikh gtau awal2..ak g kndri ko if tme tu ak blik kg..so kena gtau awal2, leh la ak blik kg tme tu..anyway, selamat berprepare ye

~DaK KeCiK~ said...

eh dah nak tawin ker?
Alhamdudillah,i happy utk u yunk..
Tahniah..!!

Softtouch [Hanim] said...

alhamdulillah nk tukar status dah..InsyaAllah rezeki ke arah ekbaikna itu akan sentiasa ada..

Eis said...

ehem..
semoga berjalan lancar ke arah itu. berjimat is a first step :)

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
TAHNIAH sgt2 tau!

eee.. x sabar nk tgk dia naik pelamin.. mst lawa sgt2! ^____^

hajarus said...

wahhhh... tahniah haizan... akan bertukar status ekkk.... xsabar nak tengok haizan naik pelamin ;d

annfrendly said...

bestnya...
eloklah tu.. kawan2 nor pun dah ramai yang dah kawin..

ermm.. kena simpan duit bebanyak.. jangan sampai tak makan pulak taw..

AngahSayang2314 said...

tahniah normodah2an cepat tukar status tue ye hehehe

norhaizan said...

fizah,
aha..azizi tu la..hihi..aha, masa men boling ngn member ko tu sorang..yer, nanti dah ade tarikh dia aku cpt2 gtau kau eh..hihi..nway, thanks..

kak zura,
hihi..thanks..
okay, nnti dah tahu tarikh dia nor gtau kak zura eh..

inda,
thanks dear..u plak bila lagi??

kak hanim,
insyaAllah..thanks kak hanim..

kak eis,
thanks kak eis..nasihat org dh berpengalaman sgt berguna..

ifa,
thanks ifa...ifa plak bila lagi??

hajar,
hihi..thanks hajar..

ann,
aha la ann, ramai2 kawan2 nor yg dh kawin..hihi..betul tu, tak la berjimat smpai tak mkn..hihi..

angah,
thanks angah..hee

Related Posts with Thumbnails