Followers

Sunday, May 16, 2010

kisah kedai makan baru..

Pekara wajib, bergambar depan cermin, lepas bersiap wangi2..

Semalam keluar dating, pakai hijau..lama dah tak pakai baju kaler nih...kaler peberet selain merah jambu dan purple...mulanya rancang nak makan kat Juru, menu utama restoran tu masak cili ketam..uihh..best tau...dah dekat sebulan tak pegi mkn situ, rasa tak lengkap hidup..hihi..tapi last last tak jadi, sebab azizi pun penat katanya..nak pegi balik,kang nak antar aku balik, pastu nak pegi kulim plak..so, pk punya pk, pegi makan kat area2 quensbay, takkan la cakap spesific tempat dia.kedai tu baru je bukak(bg hint sket..hihi)..


Nak di jadikan cerita, menu utama tempat makan tu adalah ikan bakar. Disebabkan masing masing tak rasa nak makan ikan bakaq, so order, nasi kosong, tomyam, keteow tomyam, sate dan lincikang..masa sampai tu punya la jenuh nak panggil adik yang ambik order..bukan sket pun ramai je pelayan dia, tapi masing2 buat dunno ja..tak pe, sabar lagi...lama jugak la tunggu, pangil punya pangil, pastu baru datang, ngan muka cam tak nak melayan, mula la aku naik bengang...nak order pun tak dak mood, cik adik, tolong la senyum sket...tak susah pun, xmo senyum pun jangan la buat muka sememeh...mmg takdak selera nak order la cam tu...

Lama pastu sate ngn lincikang sampai..nasib benda ni sampai dulu..then tunggu sampai nak dekat sejam..yang lain tak sampai sampai lagi...mmg bengang...org kat meja sebelah pun tak sampai lagi order derang, tapi derang sampai dulu dari kami, dengar perbualan derang ngn pelayan kat situ, tanya order derang dah siap blom, pelayan tu kata tunggu kejap dah nak siap...haihhh..mula la geram...pastu bila tgk org depan meja kami yang sampai lewat dari kami pun dah sampai order dia,apa lagi, blah ar...mentang2 tak order ikan bakar, tapi org depan order ikan bakar, derang yang sampai dulu, mau nya tak geram...bila pegi kaunter nak bayar, dia kata order baru nak siap..then, azizi jawab yang kitorang nak cepat, then kalo dah siap bungkus je la...memang service macam hampeh..tau la baru bukak, tapi jangan la cam ne...Tu la kali pertama dan terakhir aku makan kat situ...




Greenish eyes..weee..

Owh jeragat..satu asset penting..hahaha..


Sanggul arab tak berapa nak jadi sebab tak tinggi tinggi, orang pakai sanggul palsu, aku pakai getah rambut tebal2..hihi..tak padan ngan muka siam nak buat pesyen arab..hihi

7 comments:

mrs shaifull said...

hehehe..akak pun ikat rambut tinggi2, x tau la jadi arab ka jadi unta :)

AngahSayang2314 said...

erm.. angah dengar jer dah terliur..yum..2

maktih pzah said...

noor..ble nye nk belanja ak mkn plak ni..adoi...azizi aje yg hg belanje...
hg belanje mkn best2 ok..tp tak nk g kedai br tu..ak jenis tak sbr sket menggu di keda makan..hahhahaaaaha

asna cute said...

kak haizan.. asna nak address please nak post kad jemputan.

Send address kat sini yea.

cuk_as22@yahoo.co.uk

Thanks! =)

hajarus said...

wow haizan nampak ijau laaaaa... :)

annfrendly said...

comelnye nor..
serba ijau..
i like :)

teruknya service kedai makan yang nor singgah tu. naseb baiklh dapat customer yg sabar macam nor gan bf.. kalau orang yang tak boleh sabar dah kena baling kerusi dah dorang tu..
ermm.. jangan pi dah kedai tu..
ann pun tak suke kalau perkara tu jadi kat ann..
sedih taw.. dahla lapar.. orang wat tak taw.. padahal kita nak bagi dia duit...

Ena said...

salam nor,

banayk kedai makan yg services mcm tu nor, sakit hati je..

comei la.. heheh.. slim pulak tu.. tingat pulak zaman akak muda2 dulu... hehehhe..

Related Posts with Thumbnails