Followers

Saturday, May 29, 2010

gadis bingung

Assalamualaikum kakak,
         Saya Siti(bukan nama sebenar), berusia 24 thn, eh salah, 25, kira 24 la kak..belom besday lagi...saya mempunyai masalah dengan eye-bag atau nama glemernyer lingkaran gelap sekitar mata singkatan nama undergroundnyer pulak, mata panda..boleh tak kakak membantu masalah saya ni. Untuk pengetahuan kakak saya bukan la tiap2 hari bermekap mata maksud saya pakai eyeliner, mascara atau eyeshadow di mata, saya hanya mengenakan concealer dan bedak padat sahaja untuk mekap harian saya, atau membawa maksud harian ke kerja..oh,sejak kebelakangan ni saya sering mengadap scrin komputer (itu tidak dapat di elak) saya harap kakak dapat membantu saya, saya telah mencuba produk garnier tapi kurang berkesan, ada tak apa2 product yang berkesan untuk saya bagi mengurangkan masalah saya ini...

                                                                                                                              Gadis buntu,
                                                                                                                                        Siti, alor Setar.

Hoho...macam tulis kat editor majalah Remaja lak...aku nyer eye bag makin lama makin ketara..korang kalo korang ada pakai product atau petua yang berkesan dengan korang share la ngan aku yer...tengah binggung nak beli krim mata apa lak untuk eye bag ni..mengempiskan poket lagi...haipp..

face without 'plastic' at all..Masih tersenyum ngan 'mata panda'

Friday, May 28, 2010

Mekap stuff May...

Last order ritu...ingat lagi tak yang aku de crita mekap yang aku beli dari satu blog ni...untuk detail blog mana yg aku beli sila ke entry aku yg ni ---->


..................Click HERE...........

Here all of them....posto posto sampai sudah...

Uiii...membukanya dengan rakus....

The blushers and bronzers (different colour)...and...brushers (different function)...


Till then, tiada la lagi entry brg2 mekap baru...kerana tuan pembeli ni sudah berjanji berikrar akan taat setia, eh bukan, akan tidak lagi membeli brg2 mekap melebihi 2 atau 3 ketul pada setiap bulan, dikuatiri tuan mekap ni nanti akan termakan dengan brg2 mekap sendiri..hihi..lagipun brg2 mekap diatas tu dibeli pd bulan lepas...so non ada mekap yg dibeli bulan ni...(eh, camne ngn lipstik rimmel, oh, itu tidak termasuk...sekian..)



Friday, May 21, 2010

thanks for loving me..






Ala-ala entry jiwang2an kali ni...


Salah satu yang boleh membuatkan si gadis happy..tersenyum sorang2..gila bayang, bagai terkena panahan cinta pertama..chewahh..over la plak ayat cam tu...pada aku salah satu darinya adalah....






Oh...Tak perlu tunggu besday, hari kekasih, or sempena ari apa2 ker...bukan pada hari2 tertentu pun aku nak gak...oh kamu, terima kasih, saya sayang kamu...nanti bagi lagi, macam biasa...hihi...nnti saya nak merajok lagi...hahaha...agaknya pas kawen dapat cam ni lagi tak..hurmmm


Thanks for loving me...xoxo..

Sunday, May 16, 2010

kisah kedai makan baru..

Pekara wajib, bergambar depan cermin, lepas bersiap wangi2..

Semalam keluar dating, pakai hijau..lama dah tak pakai baju kaler nih...kaler peberet selain merah jambu dan purple...mulanya rancang nak makan kat Juru, menu utama restoran tu masak cili ketam..uihh..best tau...dah dekat sebulan tak pegi mkn situ, rasa tak lengkap hidup..hihi..tapi last last tak jadi, sebab azizi pun penat katanya..nak pegi balik,kang nak antar aku balik, pastu nak pegi kulim plak..so, pk punya pk, pegi makan kat area2 quensbay, takkan la cakap spesific tempat dia.kedai tu baru je bukak(bg hint sket..hihi)..


Nak di jadikan cerita, menu utama tempat makan tu adalah ikan bakar. Disebabkan masing masing tak rasa nak makan ikan bakaq, so order, nasi kosong, tomyam, keteow tomyam, sate dan lincikang..masa sampai tu punya la jenuh nak panggil adik yang ambik order..bukan sket pun ramai je pelayan dia, tapi masing2 buat dunno ja..tak pe, sabar lagi...lama jugak la tunggu, pangil punya pangil, pastu baru datang, ngan muka cam tak nak melayan, mula la aku naik bengang...nak order pun tak dak mood, cik adik, tolong la senyum sket...tak susah pun, xmo senyum pun jangan la buat muka sememeh...mmg takdak selera nak order la cam tu...

Lama pastu sate ngn lincikang sampai..nasib benda ni sampai dulu..then tunggu sampai nak dekat sejam..yang lain tak sampai sampai lagi...mmg bengang...org kat meja sebelah pun tak sampai lagi order derang, tapi derang sampai dulu dari kami, dengar perbualan derang ngn pelayan kat situ, tanya order derang dah siap blom, pelayan tu kata tunggu kejap dah nak siap...haihhh..mula la geram...pastu bila tgk org depan meja kami yang sampai lewat dari kami pun dah sampai order dia,apa lagi, blah ar...mentang2 tak order ikan bakar, tapi org depan order ikan bakar, derang yang sampai dulu, mau nya tak geram...bila pegi kaunter nak bayar, dia kata order baru nak siap..then, azizi jawab yang kitorang nak cepat, then kalo dah siap bungkus je la...memang service macam hampeh..tau la baru bukak, tapi jangan la cam ne...Tu la kali pertama dan terakhir aku makan kat situ...




Greenish eyes..weee..

Owh jeragat..satu asset penting..hahaha..


Sanggul arab tak berapa nak jadi sebab tak tinggi tinggi, orang pakai sanggul palsu, aku pakai getah rambut tebal2..hihi..tak padan ngan muka siam nak buat pesyen arab..hihi

jerawat dan solusi nya...



Dalam banyak petua petua hilangkan jerawat, semuanya macam tak berkesan...cuma satu ni jer yang paling mujarab..setakat ni...petua la sangat.....rasanya ramai yang pakai 'petua' yang sama..hihi.. 


Oxy cover ni mmg best sebab product dia sama jenis ngn faundation..so, bila mekap, cover baik punya..

Friday, May 14, 2010

oh...Bosan...




Handbag sudah burokk...nehi..nehi...


Yer..saya bosan, anda pula bagaimana??sila jawab sendiri..Yang penting malam begini malam plg best sebab boleh stay up lama-lama sampai pkul 1 or 2 pagi tanpa risau pasal esok...baru perasan aku hanya update blog bilamana weekend sahaja kan..kunon2 tersgt la bz bila weekdays..HA.HA.HA...menyampah..jap lagi mula terkira2 nak kemas bilik malam ni jugak atau tangguh ke esok pagi..atau malam ni layan blog, facebook, usha tutorial kat youtube, usha gambar pompuan2 cantik..hah..hah..lesbian di situ..ha..


Alang2 dah update blog, meh nak tunjuk menunjuk kaler bibir yang aku guna dari lipstik rimmel nude delight bersama lipstik nyx narcisus tidak lupa lipgloss rimmel Baby Pink, lipgloss caler Baby Pink ni super syokk aaa..mana aa  nak cari lagi kalo abeh nanti...hurmmm..


Bila crop pic ni sambil tidak dilupakan di sertakan tahi lalat yg ciput tue..ha.ha..

Control senyum control hidung..ahhaiii...lalala...


Monday, May 10, 2010

Rimmel lipstik_nude delight

Akhirnya..akhirnya..hahah..over..tak de apa2 pun..just nak share lipstik idaman sejak tahun lepas, ceh dari tahun lepas tu dah menjadi milikku akhirnya..RM26.90 each..hihi..lipstik dia mmg sgt2 best..highly pigmented and moisture..tapi kena apply lipgloss atas dia baru la meletup nyah...hihi..sememangnya lipstik ni yang aku idam2 kan, tapi tak berkesempatan nak dapatkannya sebab kena cari kat watson dan bukan semua watson kat utara ni ada jual jenama Rimmel ni..dulu aku cari kat Queensbay Penang, ada memang ada, tapi kaler aku nak ni dah abeh pulak..So, sekarang hajat dah tertunai..yea..yea...

Tudung syria..aumm..aumm..abeh duet gaji dok borong tudung ni

Ewah ewah panjang sunggoh celoteh aku ni..pasai lipstik je pun kan..kan sekarang orang tergila2 pakai nude lipstik..aku pun salah seorang darinya..hihi..pas apply lipstik ni aku campur sket ngan lipstik kaler pink NYX tu, baru la..Aummmm..bestnyerr..hihi..giloss...

Without concealer my eye bag sgt ketara..huaa...

Dalam kepala ni dah plan nak rembat yang kaler code Airy  Fairy and Pink Blush pulak...aiyoo..dah beli pun nak beli lagi ker...lipstik ni best ma..plg aku suka dia nya lipstik jenis pigment dan sgt2 la pigment, so leh stay longer kat bibir kita ni..mula2 tadi aku ingat nak beli yg simplysiti tu, tapi..hukhuk..agak mahal la..hihi..bagi aku kalo lipstik tu dah harga sampai 30 lbh tu dah di kira mahal..hhihi..lagipun aku nak tunggu review penguna dia dulu..kalo okay baru la terbuka hati nak beli..hihi..takmo la beli nanti tak best pulak bila pakai..bukan ke rugi namanya tu..

Beli2 terus bukak sarung dia dan calit kat bibir..hik3

Sunday, May 9, 2010

broadband dah slow...

Di sebabkan ini yang bulan pertama aku try broadband dan tak sangka plak pengunaan aku dah sampai limit dia pulak..tenet pun sangat la slow melow..bersabar je la..tunggu sampai tarikh cut-off dia nanti baru dia up balik..masa mula beli dulu nak try yang cap lain yang unlimited tak de plak coverage dia kat tempat aku, penah aku try sehari dan pulangkan balik sebab tak puas hati yang line dia...ayooo..BB..nak pasang line streemyz tak praktical plak sebab aku duk rumah sewa dan susah bila dok pegi sana sini, ye la, ujung minggu je selalunyer aku balik alor setar..So, terpaksa l terima ngan keadaan BB yang camni...haiyooo...

Keranamu syria..orange striking pun aku sarong..hohoho..(bilik mmg sepah, tak leh nak kata apa dah..hahah)

Thursday, May 6, 2010

My brother Amin selamat diijab kabulkan

Sekitar majlis akad nikah abg aku, Amin pada dua minggu lepas..aminn jugak kat dia..hihi..


Masa akad nikah ni ada dua pasangan...




Akak ngan anak2nya..shifa yg adik tgh hisap botol susu, shahira yg kakak dan syafiq yg abg...
Related Posts with Thumbnails