Followers

Saturday, April 17, 2010

belian brg mekap bulan march...



It was last month makeup purchased, bought it online, just received it a few days ago...a few items only. For dis month i don't have any of it, cause avoid to buy it again and again , I need to control myself too, just buy the item that really need, rite..
Nyx jumbo eyeliner in Black bean and Milk RM13.50 each, Nyx round lipgloss in Baby pink RM10, Nyx lipstick in Narcissus (Pink) and Summer Love (Pale Beige) also RM10 each and the last one blusher from Avon in Peach...
Barang2 nyx sangat murah okeh, dan berkualiti jugak..it was very fofularr among makeup lovers, leh je tengok byk review benda2 ni kat youtube..Mulanya aku ingat nak beli banyak2, then bila pk pk balik beli yang betul2 perlu dah la kan, kang tak terpakai semua, tak pasal2 dah tak leh pakai camtu je, ye la, barang2 mekap pun ada tarikh luput dia au...
Lipstik yang kaler pink tu, it was too pink for my lips, and yang beige pale tu pulak it was too pale for me, so I try to combine both color, and the result so WOW..luv it!!..cause it turn to baby pink nude color..i am a BIG fan of this color..so ada gak lipstik yang leh mengantikan maybeline water P11 dan ZA shell pink yang selalu aku dok calit tiap2 hari tu..hihi..can't stop wearing this colour..really makes my heart jumped on it...nanti aku tepek combination kaler dia eh..


Ni plak kaler blusher avon tu..best jugak..almost very day aku pakai kaler ni..hik2..kaler dia agak gelap sket la..so, its function for both blushing and shading...

7 comments:

nurulfaridah said...

waahh..cm besh makeup nyx nih kn.. :)

annfrendly said...

wow.. nor tiap2 bulan wajib beli mekap.. silap-silap haribulan nanti kena tempatkan semua mekap dalam 1 bilik khas sebab terlampau banyak :)
ann pun suke mekap.. tapi now tak keje so tak dapatlah membeli :( sedey..

NYX.. ann selalu tengok dalam makeupgeek.com, Marlena tu suke pakai product NYX.. :)

norhaizan said...

ida;
aha..best ida..murah lak tu *_^

ann;
hihihi..tu la, kena kontrol gak ni..kang terbeli byk2 tak terpakai jugak..hihi..aha, NYX mmg best, byk mekap lover yg pakai, tp tu la, tak jual kat mesia..huk3

*Dak kecikkk* said...

hehehe,brg mekap wajib beli tuh..
law xde brg mekap rasa2 blh hidup tak??:)

'AQILAH said...

simplysiti?

AngahSayang2314 said...

eh cantik awak make-up leh la buat tip2 make-up i follow your blog hehehe

norhaizan said...

linda;
mekap tu keperluan nafsu..hihi..rasanya boleh hidup selagi ada keperluan asas..hik3

aqilah;
dok terpk gak nk beli nih...tp sbtg lipkstik dia dh rm35.90, mahal lar..

angah;
thanks coz follow'g me dear..

Related Posts with Thumbnails