Followers

Monday, April 19, 2010

arini m dot c..esok gimana??

Bak kata min, arini adalah cuti peristiwa..hihi..sekali lagi sakit kepala menyerang, for sure la tak leh nak bangun ke keja.tapi..boleh je bangun pegi klinik mintak m.c...hihi..wiken ni tak brapa best sbb aku tak berapa sehat, just dok membaring ja kat umah..nak tgk tv pun tak leh..pening..adoyai...
minggu depan balik aloq staq lagi..abg aku kawen..kenduri sebelah perempuan..sbg adik pompuan terpaksa la buat2 sebok tolong apa yang patot kan..

Harap harap esok bangun tidak lagi sakit kepala..


Muka sangat bulan bila pakai tudung ekin..heh!!

Saturday, April 17, 2010

belian brg mekap bulan march...



It was last month makeup purchased, bought it online, just received it a few days ago...a few items only. For dis month i don't have any of it, cause avoid to buy it again and again , I need to control myself too, just buy the item that really need, rite..
Nyx jumbo eyeliner in Black bean and Milk RM13.50 each, Nyx round lipgloss in Baby pink RM10, Nyx lipstick in Narcissus (Pink) and Summer Love (Pale Beige) also RM10 each and the last one blusher from Avon in Peach...
Barang2 nyx sangat murah okeh, dan berkualiti jugak..it was very fofularr among makeup lovers, leh je tengok byk review benda2 ni kat youtube..Mulanya aku ingat nak beli banyak2, then bila pk pk balik beli yang betul2 perlu dah la kan, kang tak terpakai semua, tak pasal2 dah tak leh pakai camtu je, ye la, barang2 mekap pun ada tarikh luput dia au...
Lipstik yang kaler pink tu, it was too pink for my lips, and yang beige pale tu pulak it was too pale for me, so I try to combine both color, and the result so WOW..luv it!!..cause it turn to baby pink nude color..i am a BIG fan of this color..so ada gak lipstik yang leh mengantikan maybeline water P11 dan ZA shell pink yang selalu aku dok calit tiap2 hari tu..hihi..can't stop wearing this colour..really makes my heart jumped on it...nanti aku tepek combination kaler dia eh..


Ni plak kaler blusher avon tu..best jugak..almost very day aku pakai kaler ni..hik2..kaler dia agak gelap sket la..so, its function for both blushing and shading...

Sunday, April 11, 2010

the Best Nasi Kandar in Penang..Tajuddin Hussain..


Pada sesiapa yang datang Penang, then mencari restoran nasi kandar yang sedap, kat sini la yer..bagi aku yg ni among the best la..aku ni bukan gemar sangat makan nasi kandar..tapi bila makan kat kedai ni abeh plak nasi dia aku lantak..hihi..so, ni salah satu cadangan la bagi korang yang datang Penang then tak tahu nak makan kat restoran nasi kandar yang mana, coz sangat banyak au restoran nasi kandar kat penang ni..so, kedai ni tidak akan menhampakan kalian..lokasi kedai adalah sekitar little india, jalan quenstreet...



Saturday, April 3, 2010

kenapa suka bermekap...?


(apa kes tayang kasut, tiada kaitan ngan entry. Balerina (kalo tak salah eja) tu la yg mengembalikan tinggi sebenarku, sgt selesa menyarungnyer)

Kenapa saya suka bermekap...??..
  • Mekap leh cover apa2 kekurangan pada muka aku, termasuk la, bintik bintik hitam, warna kulit tak sekata, eye bag / dark circle, hidung yang tak mancung, pipi yang tembam, banyak la..walaupun tak dapat cover banyak atau sepenuhnya, sket pun.. okay la tu.(sambil buat tangan gaya Siti Saidah)
  • Mekap buat aku rasa confident, sebenarya aku ni jenis low self esteem yang sangat tinggi. Pemalu kot. So kalau bermekap ni akan lahir satu perasan yang susah ler nak terangkan, dan keyakinan bertambah2..yo yo oo jer...
  • Paling tak leh blah, mekap buat aku terasa cantik..hua3..walaupun hakikatnya tidak, dan plastik semata mata, tapi biar la kan nak over sebentar, bila lagi kan..huaa..perasan nyah..
  • Then, sebab yang pelik yang mungkin ada yang tak leh terima, mekap buat aku bangun pagi  bersemangat untuk pegi kerja tiap2 hari, sebabnya eksaited nak pakai blusher dan dok berpikir kaler blusher ape lak nak tepek pagi tu..hhihii..aneh bukan, tapi tu la antara semangat nak bangun pagi pagi bersiap ke kerja au.
  • Mekap juga menbuatkan aku ada idea nak berbloging, aku ni jenis bukannyer pandai nak mengarang2 ayat, korang pun boleh perasan, cara penulisan aku cincai2, ikot suka hati je nak susun ayat,huhu, aku more pada tepek tepek gambar dalam blog, some more, bcoz i love to share my interest ni with others, so, I just share with you guys through this blog la kan..

  • Mekap adalah aktiviti masa lapangku, daripada buang masa tak tentu pasai baik godek godek pasal mekap mekap ni..menjadikan diriku lebih berseni, makeup is art, rite...

Ermmm..macam ada lagi, tapi itu saja kot..Just advice pada sesiapa yang mula2 berjinak2 bermekap ni, korang kena make sure sebelum tido,korang mesti sangat sangat mesti buang and cuci mekap pada muka bersih2 au..kalo tak, korang akan menyesal kemudian hari, cause kulit tak bernafas masa kita tido if product mekap tu masih ada di muka. Aku cakap ni berdasarkan pengalaman au, penah terjadi sampai naik jerawat yang tak di undang berbijik2.Haishh..

pink & dark purple eyes

Simple combination between pink and dark purple eyeshadow, it was very easy to apply and combine both color. Make sure keep it blend blend and blend to make it more neutral. I takes me only 10minutes to achieved the look.





This eyes makeup was applied during attending my friend wedding.

notakaki-->tetiba speaking london..kih3

di kampung memang best

Walaupun hometown ku ini tidak la secantik or seperti kampung yang lain dan tidak pulak terdapat nama kampungnyer tapi aku tetap rindu almost tiap2 hari kot...ye ar, bila dok umah, goyang kaki then makanan dah tersedia, tak perlu bersusah payah keluar mencari makanan atau berpikir2 resepi baru nak masuk..ouuchh..tu pun kalo terlebih rajen la..kalo tak, just keluar kat sebelah flat aku ada nasi kandar makbul, tapau roti nan plain rm1.20 pun sudah hokeh...tapi bila balik kpg, automatik jadi pemalas ya amat..kuang2..kunon2 nak berehat sepuas2 nyer..hihi..tapi aku tolong gak la mak sket2..kesian la kan bila lagi dia nak dok rileks2 sket, time anak2 dia balik la dia leh rileks sket kan...So, agenda balik umah adalah spend masa sepuas2nya ngan family tercinta..sembang2 ngan mak abah, p pekan rabu cari tudung untuk mak ngan anak mak..haha, aku la tu..heheh..


notakaki--> aku tak penah rasa sedih cam ni bila kematian seorg artis, tapi rasa kehilangan sgt pada Din beramboi..dah tak dak la lawak2 spontan pecah perut dari dia, pagi hari menjadi suram, takde celoteh dia kat Era..kalo sedih2 then dengar lawak dia mesti ceria semula..hurm..Al-Fatihah untuk Pak Din..

Thursday, April 1, 2010

tiada title

I wrote this entry for the sake of this blog sahaja. Ngak ada apa nak cerita di sini. Lama dah kot tak update blog. Sebab utamanya dah lama dah tak tangkap2 gambar,satu lagi tak tau nak wat entry mekap mengenai apa lagi. Tengah dok berpikir ni banyak gak kenduri kawen kena attend dalam bulan 5 ngn 6 nanti. Ngan baju (uniform) kenduri tak beli baru lagi. Then, takkan nak pakai yang lama punya kot.Tak mau la, selalu dah kot orang dok tengok aku pakai baju yang sama. Ada ka orang perasan. Kihkihkih. Ada ada, mak ngn kakak aku sure perasan, then depa mesti kata aku dah tak dak baju lain ke nak pakai, asyik pakai yang sama ja..hihi..ok ok, this month punya bajet kena peruntukan untuk beli baju dah siap or kain, tudung yang sepadan, brooch cantik2 , termasuk sekali la, sebabnyer banyak  brooch aku dah hilang. Tak terpikir lak nak buat pesyen apa eh. K la,pandai dok mengarut ja aku ni. Ni ja yang dok ada dalam kepala sekarang. Muka dah mekap mesti nak ambik gambaq punya..kih3

Related Posts with Thumbnails