Followers

Monday, March 8, 2010

Sepatu 3 inch vs 0.5/zero inch


(image from google)

Which one korang prefer??..Kalo aku ofcoz ler yang tinggi2 yer, dengan ketinggian 150 cm (act height = 148.5cm saja), aku lebih gemar mengenakan yang tinggi2..dapat menyembunyikan ketinggian sebenar..juga lebih kelihatan angun ayu sopan vogue, (pada mata aku la..)..so, aku sanggup kemana2 dengan kasut yang boleh membuatkan aku berangan-angan setinggi lampai nasha aziz, paling tidak pun natasha hudson..hihi..hebatkan penangan kasut tinggi ni..tak kira la hi-heel or wedges tetap akan menarek perhatian mata bila nak membeli dan akan ku sarung ke mana mana walaupun perjalanan berkaki sehingga berkilo2 meter jauhnyer..sakit memang sakit bila pakai lama lama..tapi nak vogue punya pasal (mengalahkan artis kot) sanggup tuh..


Tapi skrg...tidak lg..semalam aku dah nekad takmo dah pakai sepatu tinggi tinggi selalu..semlm juga aku cari kasut yg plg selesa dipakai untuk berperjalanan berkaki yang jauh..semlm la aku rasakan kebebesan berjalan yang senang tanpa rasa sakit dikaki...even aku lebih kelihatan pendek, rendang, pokok kaktus, ayam katik, ketot, (apa lagi tah gelaran dari bangku sekolah), aku dah tak kesah..bertambah lagi kelihatan ketara pendek bila berjalan sebelah azizi, aku kena dongak 60degree ke atas bila bercakap ngan dia, pun aku dah tak kesah..juga memikirkan kesihatan tulang belakang di hari tua kelak.so, say no to hi-heel if you have to walk on a long distance.

(image from google)

10 comments:

Ms.Independant said...

ske heels sgt2!
tp klo pegi keje mls nak paki!
hehehe

:)

LuVidA^^ said...

ske heels jugak..tp lenguh la nak pakai jalan jauh...lagi2 taim shoping....fuh x larat

norhaizan said...

farah;
me too..
tapi pakai lama2 saket..so sudah beralih arah..

luvida;
betul2..bila jejalan jauh2 mmg sakit, so prefer jgn pakai hi-heel time shopg..

Ena said...

Nor,
dulu akak pun suke pakai heel tau..lg lah akak nie cumer 143 dah turun ke 140cm skrg nie.. uwaaaa... tp dah beranak pinak nie.. akak pakai selipar jepun sajorkk kat lam opis or ke mane saje.. hahaaahahah.. betul nie.. heel tu tersorok jer kat bawah meja.. klu ader apa2 function or nak ke majlis rasmi baru akak pakai.. hu3x..

norhaizan said...

kak ena;
hoho..nampaknyer saya nnti pun cam tu gak la yer..sekarg pun dh mls nak sarung hi-heel..so, heel kak ena leh simpan wat pameran la yer..hikhik

annfrendly said...

suke pakai wedges...
kalau pakai heels mesti rasa nak terjatuh..

mmg sakit kalau pakai lame2.. adeh..
balik umah rendam kaki gan air ais...
fuh.. lega....

norhaizan said...

ann;
sama la..nor pun suka gak pakai wedges..
sbb sakit kaki and bila pakai wedges mula la malas nak berjalan jauh sebab tu la bertukar pakai kasut yg lebih selesa dan tak menyakitkan..huhu

CT NORAMIZA said...

hehehe ni perli akak ke ni? mmm mmg betoi pun, x sempat nak sampai umuq 40 pun, dah kena slip disc, sedih x blh pakai heels lama2 lg, bila pakai, mmg terasa sgt skt :( nanesss

norhaizan said...

Kak CT;
hohoho..nor tak de niat pun..huhuhu..(buat ayat cedih)..owh, ye eh kak, kesiannyer..jaga kesihatan elok2 eh..sememangnya kalo pakai hi-heel lama2 ni menyakitkan kaki adalah..sbb tu nor decide xmo dah selalu sgt pakai heel

emilyrockz said...

hey bebeh..
tajuk sepatu 3 inch.. mcm perli i ja..wakaka..
hala..i vote for 0 inch ...
hahah..tinggi2 gayat! =p

Related Posts with Thumbnails