Followers

Monday, March 15, 2010

pening biasa atau migrain??

gambar bukan sekadar hiasan..ngeh3 (maaf bilik bersepah..hee)

Hari seperti hari ni adalah 'heaven'..hari semua orang berkeja dan aku tidak..huahuahua..sebetulnya kalo aku gagahkan bangun seawal pagi bersiap boleh je pegi keja..tapi tahap kemalasan dan memikirkan kepala berdenyut denyut membatalkan semangat nak bersiap bagai..start dari ari sabtu lagi sudah sakit kepala...semalam lagi teruk, asyik mengetuk2 kepala ni haa..ari ni dah okay sket..cadangnya nak pegi klinik pagi tadi, pegi check doctor dan ambik m.c...nak bangun punya la susah, punya la pening bangat..maunya aku terus terbaring then esok terpaksa la apply emergency leave..dulu aku penah jumpa doctor dia cakap aku bukan migrain, aku jus tak cukup tido, kena cuaca panas and banyak berpikir..sebabnya kalo migrain dia just satu bahagian kepala saje yang rasa sakitnya..kalo seingat aku la doctor tu bilang begitu...masa tu dia check tekanan darah aku rendah..tak silap aku dia suh aku banyakkan makan makanan penambah darah, yakni aku ni tak cukup darah la..sejak kebelangan ni selalu nah jadi camni..for sure la aku tak leh nak bangun then kepala macam bengong2..haishh..selalunya takat sehari saja sakit kepala ni..ni dah berlanjutan banyak hari..moga2 esok aku sembuh..sekarang pun Alhamdulillah sudah kurang sket..nak kata tak cukup vitamin, setiap minggu aku beli buah, setiap malam makan buah banyak2...bila teringat cerita mak aku pasal arwah tok wan yang meninggal dunia di usia muda akibat sakit dalam kepala, mula la aku sedikit cuak...ajal maut di tangan Allah s.w.t...

7 comments:

Ena said...

alahai naper nor? banyak pk ker? banyak keje? jgn byk pk tau!.. mungkin betul nor darah rendah.. bahaye tau.. kene makan yg seimbang la.. jgn makan buah semata2.. hu3x.. kesianye..

Moge cepat sembuh ye!!

annfrendly said...

ciannye...
bahya tekanan darah rendah ni..
sakit tak buleh biar melarat..
nor kena banyak makan sayur bayam..
apepun ann doakan Nor sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik dan panjang umur..

hajarus said...

betul la haizan.. selain makan buah2 banyakkan makan makanan yang leh tambah darah cam hati, kerang tau...

jaga kesihatan k... jgn byk sangat berfikir...
semoga haizan cepat sembuh...

eis said...

take care urself dik

~ceRRy beRRy~ said...

eh.. jgnla pk yg bukan2 ek..
skg ni jaga kesihatan jek..
betul kot doc tuh kata x ckp rehat..

cuba tido awal setiap mlm ;)

CT NORAMIZA said...

dik, x de apa tu, maybe betoilah cam dr tu cakap, byk berpk, pastu panas, kan cuaca skrg adalah sgt panas, byk minum air gak tau :) get well soon

*Dak kecikkk* said...

Dear,anda telah di tag..
Sila terjah ke belog inda k.
TQ

Related Posts with Thumbnails