Followers

Tuesday, March 23, 2010

i need make up....(simple night out)..



              before                                                                            after
From the picture above you can see why I need makeup so much..big different rite?..face without makeup and face with makeup on it.
The pic before makeup quite blurr, I make it blurr cause I dun want you guys see the real / actual face of mine..kihkihkih..ceh, tetiba mat salleh pulak..hihi..bila gambar tu dah di blurr'kan tak dapat la tengok dengan jelas segala bintik hitam dan parut marut yang aku ada..huhu..
So, as usual let begin with my routine makeup on night out..simple sajork..
Firstly, after applied my face routine, I used my faundation which is Kryolan TV Stick, I only applied around my eyes, to cover my eye bag, dark circle, around nose to reduce the redness on both side of my nose and at the side of my mouth. Then, blend it by using tringle sponge.

Then, using Pixy face powder, buat sapuan pada seluruh muka..make sure you cover all area..baru la ala ala meletup gebu gebu gitu..kihkihkih..yang ni aku just guna sponge yang terdapat dalam press powder tu..nampak tak yang aku circle hijau tu.bintik itamku yg sangat ketara..susah nah nk cover... Then, see the pictures below la yer..hihihi..aku dah malas nak mengarut2 kat sini..hihi..mekap mata yang ni aku tak guna urban decay eye primer tu au..so, kaler dia still vogue di mata..kihkihkih










(without editing)


(some editing with contrast plus light tone)













Finish off with pale/nude pink blusher and soft pink lipstick, my one is ZA lipstick in shell pink color..sedang memakai tudung baru yang berharga rm14 saje..murah murah sudah tudung bawal..kihkihkih 

13 comments:

annfrendly said...

wow. cantik lah Nor mekap..
so cute..
suke tengok muka Nor..
comel.

kaler lipstick Nor tu pun mengancam.
soft aje kalernye..
ann suke kaler yg soft.

Tq..tq.. nanti share lg tutorial :)
Nor ni silap2 haribulan boleh bukak kelas mekap taw..

MarlissaMusa said...

cantek ok..sukanye..u rajin update pasal mekap! :)

norhaizan said...

ann;
hihihi..thanks ann..(blushing) malu malu..hihi..
aha..sama ar, soft pink cantik kan bila di bibir..
welcome, nor tak la pandai sgt, tapi nnti nor akan update lagi pasal mekap kay..hihi..belom lagi merancang sampai ke situ..

mar;
thanks dear..hihi..tu ar, tak tau nak update ape..pasal mekap je tahu..kihkihkih

Ena said...

wahhhh.. cantekkkkkkkkkkkkk!!!

x tahu nak ckp camner lagi.. nor memg pandai make over..

akak nye mate nie kecik la nor.. bile nak wat camtu.. akak rase mate akak nie lagi kecik.. hu3x.. camner ekk? nak kasi mate besar sikit.. hu3x..

CT NORAMIZA said...

dik, nak tanya, eye liner yg atas tu guna brand apa ye, naper x comot, nampak cantek je line dia, akak x blh pakai yg liquidlah, jd x cantek, tlg ye bgtau brand apa yg senang, pastu yg bawah tu guna eye liner apa lak? :)

norhaizan said...

kak ena;
hihih..thanks..besa besa ja..
ritu ada saya wat tutor utk besarkan mata, yg pakai whiteliner, try la kalo berhasil pada kak ena..or nor rs kalo mata kecik ni pakai eyeshadow kaler itam..saya pun mata kecik jugak..huhuhu

nurulfaridah said...

wahh..cantik akak..hehe
pas nih ida plak nk post sal makeup kt blog..sbb da ade eyeshadow baru.. (^_^)

norhaizan said...

kak CT;
nor guna liquid eyeliner brand elianto..mmg sharp dia nyer line and tak comot..susah sket bg yang tak biasa..tp kalo kak CT guna yg pensil or gel eyeliner, kak CT try line betol2 dekat ngn mata..kalo pencil nor rasa revlon or lancome pun ok gak..sbb nor pun kdg2 pakai pencil liner brand tu dan tahan lama juga tak comot..
yang bawah nor guna eyeshadow kaler itam..nor tebalkan kaler dia kat ujung mata bg ilusi mata besar..huhuhu..byk pulak penerangan nor..hihi

norhaizan said...

ida;
yeah..bebeh..i wait for your mekap entry..mesti meletup kebabumm...

eis said...

aha! baru nak tanya pasal eyeliner dah ada penerangan kat cni hehe. thanx.

emilyrockz said...

ahaha..babe~ tudung pening ke tu?? =p

auw~ u mekap meletops uolls~ bangga sungguh i dgn u..haha

norhaizan said...

kak eis;
hehehe..sudah di beri jawapannya..kihkih

min syg;
owh babeh..i tau sket2 saja..nnti i try makeup mata u kay..aumm

Anonymous said...

salam..u guna tv paint stick n bedak pixy code ape ea?tq~

Related Posts with Thumbnails