Followers

Wednesday, February 10, 2010

Mekap stuff February..


For January barang mekap yang di beli sangat la tidak banyak..tgk tgk..aku dah berjaya kurangkan perbelanjaan kat barang mekap..ngeh3..boleh ler aku menyimpan lebih sket bulan ni..yeke..tak abeh bulan february lagi ni..hihi..
So, barang idaman yang dah lama teringin nak beli tapi tak kesampaian, telah dibeli tahun ni..

Sangat sedikit okey...

- 120 palletes eyeshadow..memang best..banyak kaler..pasni tak mo dah beli eyeshadow..ngeh3..blh percaya ker..

- urban decay primer potion..eyeshadow base..byk je review pasal benda ni..memang magic dan menarek sekali..kalo nak tahu ngan lebih lanjut meh usha kat blog yana ni..(yana: ai pinjam review yg u entry yer, thanks in advanced)

- Za Lipstic, code color: shell pink, another soft pink color

-then, aku ada beli storage box untuk segala mak nenek mekap..di sebabkan mekap ni beranak pinak tiap2 bulan dan sudah bersepah atas dressing table tu..kena la ada dia nyer storage kan..

Every stages aku letakkan asing2 untuk lippy, blusher, eyeliner and etc..tak de la banyak sebenarnya..jus senang untuk aku nak ambik dan simpan benda2 tu..

17 comments:

Ena said...

Dasyattt nyer adik akak sorang nie.. seket nor kater.. manyak la tu.. akak pon tingin gak yg ader 120 eyeshadow tu.. tp lom ader kelapangan lg nak g terjah sumer tu.. hu3x..
akak blm ader eyeshadow baru lg 4 this year.. sumer tahun lepas punyer lg.. yer la akak nie x selalu pakai make up.. sesekali jer.. tu yg lamer sgt nak abis.. he3hx..

Cik aiNa said...

woaa..dear, kamu suke mekap jugee? buleh share tips neh. btw..cantik kamu make up..dan i suke beli eye shadow buat koleksi..sbb tamak..ahaaa

CT NORAMIZA said...

tu diaaa byknya kaler, tp kan worth it lah sbb aizan pandai guna :) kalau akak huhuhuuuu

Yana Liyana said...

hi nor...sila2, bleh meramaikn org visit blog yana..kekeke...wah..dapat gak dia rembat palette &UDPP tu ek..gud2..mmg best sgt2 both items tu...:)

ann frendly said...

wah..bestnye
an selalu mengidam 12o eyeshadow palette nih bile nengok makeupgeek.
adehh.. bilelah dapat beli..huhuh

norhaizan said...

kak ena,
ngeh3...cepat2 kak pegi beli..then, leh conteng2 mata macam2 kaler..hikhikhik..mmg puas hati mekap pallete ni..

cik aina,
aha aina, nor mmg suka mekap2 ni..
hihihi..nway, thanks, tak ler cantik sgt..biasa2 jer..

kak ct,
alo kak ct..praktis lagi byk2 kali, mesti reti guna nyer..tp xpe, kak ct dah comeyy xperlu pun mekap..

yana,
hihi..thanks again yana, yana nyer review mmg best..aha..mekap pallete ngn udpp mmg superb!!

ann,
cepat2 beli pallete ni ann..mmg menarek..terbaik..semua kaler ada..senang nak mix match..ann dear..nape dah banyak kali nor bukak ann nyer blog, mula2 tu blh, after a while dia dh blank semua..nape eh..adakah sebabnya dari internet connection opis ni eh?

angah iza said...

x de besar lg ke eye shadow tu.
hehehhe :P

eis said...

Wowwee..siap ada storage box. Bagus, bagus. Kemas dan tersusun :)

fabulous.farah said...

huhuhu..besttttt!!!

Softtouch [Hanim] said...

bestnya dik..akak suka lah tgk pallete tu, mcm nk beli tp nnti2 lah lepas bsalin...

*Dak kecikkk* said...

wahhhh,teruja nengok eyeshadow kamo...bapak byk tu..he3

Ms.Independant said...

wow! byk betol mekap!
memang paki stiap ari ke?

MarlissaMusa said...

hai dear...
thanks datang melawat blog i..wah..banyaknya mekap..i pun dah banyak jugak ni..sampai tak muat makeup box..ingat nak beli almari kecik tingkat-tingkat camtu gak la..hehe

hajarus said...

amboi banyaknyer barang make up haizan...

ann frendly said...

ermm nanti ade duit pasti nak beli :)
seronok tgk nor pandai mekap.. sungguh cantik dan comel :)

err.. dah ramai yg cakap camtu.. bile buke blog ann kuar putih aje..

ann rase page ann berat sgt kot.. sebab banyak widget.

nanti ann cube adjust..
terima kasih ya sebab beritau :)

norhaizan said...

angah iza,
kalo ada yg besar lg, yg tu saya rembat..ngeh3..

kak eis,
yeah..mudah dan tersusun..

farah,
hihihi...

kak hanim,
aha kak, nnti pas bersalin p beli eh..hihi

dak kecik,
hihihi..besttt..sila beli...

farah,
hihi..tak pakai tiap2 hari pun..pegi keja mekap simple2 saja..dah minat, terpaksa terbeli..hihi

marlissa musa,
aha mar, tingkat2 camni senang nk letak barang2 mekap kita..senang di capai dan kemas

hajar,
hihi..ni pun ada lg terpk nk menambah lg..hihi..

ann,
beli ann jgn tak beli..hihi..sekarang dah okay dah ann..maybe sblm ni blogspot nyer problem kowt..

~~ Cik Muda Enny ~~ said...

urban decay primer potion tu nk beli kat mne ek??
i area johor..cm payah jew nk jumpe..
heheheh..
:)

Related Posts with Thumbnails