Followers

Monday, February 1, 2010

For bigger looking eyes *_*

Here another mekap tutorial from me..as requested from Yana_Nana..eyes make up, to make it bigger...hope you like it..hihi..cehh..bajet pro..hahha..sekali sekala xpe meh...xde ar..aku tak tahu ler cara mana yang betul..jus share setakat mana yang aku tahu dan berkesan..aku rasa asalkan ko pakai eyeliner atas dan bawah mata tebal2 sure dah menampakkan mata besar dan galak..huhu..another teknik..tak tahu ler sangat..harap cara ni boleh membantu yerr..ceewahh..poyo ahh...
Ada orang pakai lens jenis define apa tah or lens jenis mata dolly leh membuatkan mata besar..setakat ni tak penah ler aku try any lens kat mata aku ni..takot meh..tak reti pakai jugak..teringin gak la nak pakai..tapi aku tak berani..huuu..ok ok..enuf..melalut sudah..
Kali ni aku guna bake eyeshadow from elianto..best au..suka ar eyeshadow ni..mengancam..then, sebelum bermekap apa ker, pakai ler hand sanitizer..untuk kill germs2 kat tangan kita..make sure it was available atas meja solek...
Here the tutorial..rasanya sama jer ngan mekap mata aku yang lain..cuma kali ni aku kasi step2 yang detail sketSeperti orang lain tahu jugak, paling penting penggunaan white eyeliner untuk besarkan mata..meng'extendkan white eye kita ni, susah nah aku nak cari white eyeliner yang betul2 leh lekat kat waterline mata..kunon nak cari yang murah sajork, abes terbeli silky girl, maybeline, ZA semua tak berkesan (maaf yer bukan nak boikot..hak penguna meh)..then cari yang revlon baru ler leh guna..nyesal aku baik aku cari yang MAC kan senang..hihi..nak jimat punya pasal..huhu..tapi kat youtube nyer tutorial mekap banyak yang derang guna NYC jumbo eyeliner..sekarang dah ada blogshop2 yang jual brg2 US ni..senang ler..
... Eyeshadow kali ni aku tepek..purple dan ujung2 dia plum color..kat lower eyes pon purple..sebab aritu outfit purple..hihi..
Then tepek white eyeliner kat water line au..make sure melekat sepenuhnya..then jangan lupa hi-light kat inner coner dan under brow bone with white or cream eyeshadow..
Then line black eyeliner serapat mungkin dengan upper eye line..then kasi ekor sket yerr kat ujung tu..
Then..tambahkan eyeliner lagi kat ekor tu..double up dier..then apply dark plum or any dark eyeshadow kat lower eyes, time ni guna brush halus yang bersesuaian okey...selalunyer aku jus buat 3/4 line ajer..then selebihnya hi-light ngan white eyeshadow..
Then, kemaskan lagi ekor tu..
After dat, mascara upper and lower lashes..lower lashes pon kena letak mascara au..baru la macam terbukak sket mata tu..hikhikhik..semacam jugak kat atas, kat lower lashes pun aku suka letak mascara banyak2..tapi hati2 takot sememeh plak kat situ..

Kalo white eyeshadow tu dah pudar2 sket..double up kan lagi yer..ok..finish..boleh la pegi dating or kelip2 mata kat husband..hihihi..





p/s--> sekarang ni banyak updated valentine mekap tutorial kat youtube..bukan nak celebrate nyer..jom2 layan video..(arini cuti..yariba2..tgh dok usaha mendunlod sebanyak yg boleh..ngeh3..)..sekarang ni tgh minat ngan juicystar07 nyer tutorial..best oii..mekap collection dia giler banyak..

15 comments:

♥ QaseH ♥ said...

kiter suker tgok dyer wat tutor pasal make up taw....

hajarus said...

amboi cantiknyer mate...

eis said...

terangnya gambar. bagus utk tutorial. keep it up ya :)

ann frendly said...

so nice.. mata nampak lebih galak..
bagus ni.. nanti blay la ann praktikkan kat mate ann yan kecik nie.

:) time kasih bebanyak sbb share tutorial nie..

Ena said...

so nice la lalink!!.. akak suker sangat.. nor memg pandai la & amat rajin kan!.. syabasssss la ye nor.. keep it up!!

CT NORAMIZA said...

canteklah mata camtu, next time kalau akak nak kuar, panggil aizan tlg mekapkan leh x? :)

ciare (^_^)v said...

tp kan, kalo org yg mata sokmo berair mcm puanciare ni, adalah tak seswai T____T

D.O.N.U.T said...

eit..

nice etes..

like that..

mate i bulat n besar..
mcm mte ikan emas..

so,

suggest nk pki colour y mcm mne..

hehehe..

be my fllower..

i ll hit u back..
nice blog dude..

Baya said...

bestlah~
tapi kita x de alat mekap banyak2 cam dia
pakai yg simple je
maybe blog ni berguna utk g diner

Dilakochan said...

wee..nice one!
cantik! Bole ikot care ni.
Leh besau kan mate ai yg sepet ni >.<

Redbloodsnow said...

yess!! thanx. zie mmg teringin nk pakai liner putih tuh...tp x reti nk pakai. so diz tuto helps a lot...mwahhh cyg ko babe...hehe

Zura said...

sejak bace tutor psl make up dlm blog haizan trasa nk cube je...

~ mizzAmy ~ said...

blog nih penuh dengan make up tutorial. that's cool. i suka make-up tapi tak reti nak touch lebih2. hehehe..

Yana@Nana said...

thank kak..yana kan try ok..n pasai product tuk sust kan jerawat tu yana dah update kan..jejalan lah ye ke blog yana..muah..thank ya..

*Dak kecikkk* said...

mata kamo besor..
leh cuba ni..hehe

Related Posts with Thumbnails