Followers

Wednesday, February 10, 2010

Mekap stuff February..


For January barang mekap yang di beli sangat la tidak banyak..tgk tgk..aku dah berjaya kurangkan perbelanjaan kat barang mekap..ngeh3..boleh ler aku menyimpan lebih sket bulan ni..yeke..tak abeh bulan february lagi ni..hihi..
So, barang idaman yang dah lama teringin nak beli tapi tak kesampaian, telah dibeli tahun ni..

Sangat sedikit okey...

- 120 palletes eyeshadow..memang best..banyak kaler..pasni tak mo dah beli eyeshadow..ngeh3..blh percaya ker..

- urban decay primer potion..eyeshadow base..byk je review pasal benda ni..memang magic dan menarek sekali..kalo nak tahu ngan lebih lanjut meh usha kat blog yana ni..(yana: ai pinjam review yg u entry yer, thanks in advanced)

- Za Lipstic, code color: shell pink, another soft pink color

-then, aku ada beli storage box untuk segala mak nenek mekap..di sebabkan mekap ni beranak pinak tiap2 bulan dan sudah bersepah atas dressing table tu..kena la ada dia nyer storage kan..

Every stages aku letakkan asing2 untuk lippy, blusher, eyeliner and etc..tak de la banyak sebenarnya..jus senang untuk aku nak ambik dan simpan benda2 tu..

Tuesday, February 9, 2010

sudah pulih kembali...

YeaYea...blog sudah okay..kembali seperti biasa..Allhamdulillah...hihihi..thanks kepada semua yang concern..sebenarnya aku kena tukar dia nyer saiz kat sini under edit HMTL
/* Outer-Wrapper----------------------------------------------- */
#outer-wrapper { width: 730px; margin:0 auto; padding:10px; text-align:$startSide; font: $bodyfont; }

#main-wrapper { width: 430px; float: $startSide; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ }

#sidebar-wrapper { width: 220px; float: $endSide; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */}
Disebabkan ada picture yang aku upload bersaiz besar dari keleberan yang di beri sebab tu ler benda2 kat sidebar jatuh kebawah..ngeh3..akhirnya ketemu jua jawapannyer..huahuahua..
Yabedabedu..bestnya!!!..boleh bloging seperti biasa..

Monday, February 8, 2010

Apa dah jadi dgn my layout blog..

Ada dah jadi pada blog aku ni eh..dh macam2 dah aku tukar..check2 kat coding dia tak tau la kat mana silapnya..huuu..sedihhh..still yang sepatutnya ada kat sidebar jatuh ke bawah..heh..tulung..tulung..help!!...help!!

Tuesday, February 2, 2010

pomot blogshop member


Rasanya aku asyik mengupdate entry mekap je kan..macam tak fair je kat blog ni..layout blog aku pon dah senget semacam (macam tuan dia ker)..hihi..nanti nanti la bila rajen aku ejas or change new layout..ni baru je lepas lunch..mengantok pulak..(huaaaa..).tak tau nak karang pe lagi..entry ni aku khas kan nak pomot blogshop my best fren masa kat usm dulu..sila2 la menjamu mata dan kalo berkenan beli yerr....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
V
^_* Bella Depot~~

notakaki : tak sabaq nak blk alor staq minggu ni, mekap stuff order ritu dah sampai minggu lepas..yea2..lepas ni nantikan entry mekap mata byk2 aku nk buat..huahuahua

Monday, February 1, 2010

For bigger looking eyes *_*

Here another mekap tutorial from me..as requested from Yana_Nana..eyes make up, to make it bigger...hope you like it..hihi..cehh..bajet pro..hahha..sekali sekala xpe meh...xde ar..aku tak tahu ler cara mana yang betul..jus share setakat mana yang aku tahu dan berkesan..aku rasa asalkan ko pakai eyeliner atas dan bawah mata tebal2 sure dah menampakkan mata besar dan galak..huhu..another teknik..tak tahu ler sangat..harap cara ni boleh membantu yerr..ceewahh..poyo ahh...
Ada orang pakai lens jenis define apa tah or lens jenis mata dolly leh membuatkan mata besar..setakat ni tak penah ler aku try any lens kat mata aku ni..takot meh..tak reti pakai jugak..teringin gak la nak pakai..tapi aku tak berani..huuu..ok ok..enuf..melalut sudah..
Kali ni aku guna bake eyeshadow from elianto..best au..suka ar eyeshadow ni..mengancam..then, sebelum bermekap apa ker, pakai ler hand sanitizer..untuk kill germs2 kat tangan kita..make sure it was available atas meja solek...
Here the tutorial..rasanya sama jer ngan mekap mata aku yang lain..cuma kali ni aku kasi step2 yang detail sketSeperti orang lain tahu jugak, paling penting penggunaan white eyeliner untuk besarkan mata..meng'extendkan white eye kita ni, susah nah aku nak cari white eyeliner yang betul2 leh lekat kat waterline mata..kunon nak cari yang murah sajork, abes terbeli silky girl, maybeline, ZA semua tak berkesan (maaf yer bukan nak boikot..hak penguna meh)..then cari yang revlon baru ler leh guna..nyesal aku baik aku cari yang MAC kan senang..hihi..nak jimat punya pasal..huhu..tapi kat youtube nyer tutorial mekap banyak yang derang guna NYC jumbo eyeliner..sekarang dah ada blogshop2 yang jual brg2 US ni..senang ler..
... Eyeshadow kali ni aku tepek..purple dan ujung2 dia plum color..kat lower eyes pon purple..sebab aritu outfit purple..hihi..
Then tepek white eyeliner kat water line au..make sure melekat sepenuhnya..then jangan lupa hi-light kat inner coner dan under brow bone with white or cream eyeshadow..
Then line black eyeliner serapat mungkin dengan upper eye line..then kasi ekor sket yerr kat ujung tu..
Then..tambahkan eyeliner lagi kat ekor tu..double up dier..then apply dark plum or any dark eyeshadow kat lower eyes, time ni guna brush halus yang bersesuaian okey...selalunyer aku jus buat 3/4 line ajer..then selebihnya hi-light ngan white eyeshadow..
Then, kemaskan lagi ekor tu..
After dat, mascara upper and lower lashes..lower lashes pon kena letak mascara au..baru la macam terbukak sket mata tu..hikhikhik..semacam jugak kat atas, kat lower lashes pun aku suka letak mascara banyak2..tapi hati2 takot sememeh plak kat situ..

Kalo white eyeshadow tu dah pudar2 sket..double up kan lagi yer..ok..finish..boleh la pegi dating or kelip2 mata kat husband..hihihi..





p/s--> sekarang ni banyak updated valentine mekap tutorial kat youtube..bukan nak celebrate nyer..jom2 layan video..(arini cuti..yariba2..tgh dok usaha mendunlod sebanyak yg boleh..ngeh3..)..sekarang ni tgh minat ngan juicystar07 nyer tutorial..best oii..mekap collection dia giler banyak..

Related Posts with Thumbnails