Followers

Wednesday, January 20, 2010

merapi bulu kening..

Hohoho..terasa lama tidak meng'update blog..so, entri kali ni adalah request from Asna Cute yang mintak aku wat tutorial merapikan bulu kening anda...aku bukannya tau sangat, it is just a simple tutorial...harap akak dapat membantu anda yer asna..if, sapa sapa ada lagi cara yang lebih okay share ler kat sini kay, bagi mereka yang tak mencabut bulu kening..huhu..




Apa yang di perlukan just brow brushes, kalo xde yang ni boleh jugak guna mascara brush yang dah lama tu...yang dah tak melekat 'ink' dia..


Stepnyer adalah dibawah....simple and easy to do..





Untuk yang berkening pendek, leh ler apply brow liner ujung2 tu..For more outstanding effect pada kening, leh tepek concealer..dan ratakan dia betul betul pada bawah brow line iaitu on the brow bone..and make it harsh line



Then, untuk hi-lighting, tepek light eyeshadow on the top of it..for dis one I choose cream color from cream eyeshadow..Cream eyeshadow ni agak bertahan lama pada mata berbanding powder eyeshadow..

Hi-light pada area area yang di perlukan..juga pada inner corner of our eyes..



Apply eyeshadow, eyeliner, mascara..(tak perlu pon, kan dah siap merapi kening..nak letak jugak, kena la ada finishing kan..hihihi)






Di sebabkan mekap mata biru..outfit pon biru jugak..hihi


14 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

oo...baru tau cemana nak wat..
x payah nak cukur2 kan..x baik...huhu
leh la cuba pas ni.. :)

hajarus said...

wow.... cantik la hasilnyer.. cantik & rapi... :D

asna cute said...

HUwaaaaaaa!!!

memang sgt gorgeous!!!

kak Haizannn... Thank youu veryyyy much! terima kasih aligatok syukria..

Lompat2!

syoknyea dah tau mcm ne kak buat kning nmpk kemas tanpa cukur. bestttt! nti nak buat la. boley la tepek make up hari2 lepas nie.. hoyehhh!

Thanks again kak haizan.. Love you! =)

norhaizan said...

queens of 2 hereos,
hihi..jom jom cuba..aha..xbaik cukur2 ni..

hajar,
thanks dear...

asna,
thanks asna..bagus la kalo asna suka..akak pon sronok gak asna suka..hihi.leh la try..hopefully it's work on u..akak just share apa yang akak tau je..huhu..
Love u too..xoxo :)

nurulfaridah said...

kak norhaizan, nk cbe la nnti.. :)
good tips!

Baya said...

bestlah blog ni,bleh jadi panduan utk mekap

Ena said...

Owyh!.. camtu upernyerrr.. ingatkan kene cukur baru nampak cantek.. memg pandai la Nor nie.. respect la akak kat nor nie.. Cantik & kemas.. :)

FRB said...

pandainya mekup.. yr face like familiar. mcm pelakon nor khiriah

Softtouch [Hanim] said...

pndainya dik buat makeup2 mata nie.cantik hasilnya.akak kalu bab mata mmg fail lah...mmg xreti...

ann frendly said...

wah.. pandai mekap.. macam taw2 jek ni kegemaran Ann..

CT NORAMIZA said...

cantek la dik, kena sgt biru tu ngan awak :)

AM SYA said...

byknyer tutor mekap kt sini!

i loike!!

mmg nmpk kemas kening tuh~

blehla i try nnt ;)

salam kenal yer~



^SyASyA^

...munamunirah... said...

ha...nnt bule la nk soh mekap sat.haha

...munamunirah... said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails