Followers

Monday, January 11, 2010

Current eyes look

Morning semua..pagi ni aku mengantok sangat..plus pening kepala plus rasa nak muntah balik apa yang aku makan breakfast tadi..uwekk..ni la gara gara tido lewat semalam layan AJL..so layan blog dulu ar sebelum mula bekerja..hee.entry kali ni aku tepek mekap mata yang aku minat kebelakangan ni..makna nya tiap kali keluar aku akan wat style ni even guna warna selain black or gray..kalau guna kaler kuning pon aku make sure ujungnya ada gelap2 sket, ada smokey smokey .kasi 3D sket pada mata..jangan tak tahu mekap mata pon ada 3D..hihi..
Paling penting masa mekap tu, letak base color iaitu kaler yang cerah..then baru apply main kaler kat tgh, then kaler yang gelap sket kat ujung..dan blend blend
sket supaya menghasilkan smokey2 dan remove harsh line pada dua kaler eyeshadow yang berdekatan..Pastu, hi-light pada bawah brow bone, ujung dalam mata..then, finish with mascara dan eyeliner..make sure bila line upper eyeline dekat ngan garis mata supaya lebih natural..dan seperti biasa aku wat 3/4 line bawah lower eyes guna eyeshadow dark plum color, kat luar dia je bukan dalam lowerline..nanti termasuk powder eyeshadow dalam mata bahaya kot..kalo rajen aku letak white eyeliner kat lower eyeline tu supaya dia meng'extendkan white eyes terus membesarkan mata..














Mekap ni masa keluar celebrate my dear azizi nyer besday, 6hb jan yang lepas..

6 comments:

Ena said...

wahhhh... santekkkk la mate Nor.. akak suke akak suke!!! pandai la Nor mix & match ekk? gd job!

asna cute said...

kak haizan...

nk tau boley?. asna nmpk eyebrow akak xcukur pun.. tp nmpk kemas.. mcm ne akak buat ek? boley wat tutorial x? hehhe

Thanks!

~ceRRy beRRy~ said...

perghhh..

cunla akak wat smokey eyes!
bole blaja nih! hehe..

daela said...

happy birthday to cyg nor...

n smokey eye yg nor buat tu..sgt cantik..terpegun jap akk..

Zura said...

xnk jd mak andam ke...???

norhaizan said...

kak ena,
hihi..thanks...(^_^)....(blushing)..tu ar,mmg suka bangat campor2 kaler nih..heee

asna,
huhu..ye eh..akak takde lak buat apa2 kat kening tu dik..tapi kalo nk kemaskan dia lg guna brush yg bersesuaian dan buat harsh line guna faundation kat situ..nanti akak wat tutorial dia yer dik..

ifa,
hihi..thanks..cuba try error je dik..hihi

kak deala,
thanks kak..belated besday..hee..cantik eh..thanks..

zura,
hohoho..tak terpk lak ke situ..huu..lagipon tak brapa konfiden nk mekapkan org..tools pon tak banyak..

Related Posts with Thumbnails