Followers

Friday, December 17, 2010

Update on my wedding preparation - V

Wah..wah..wah..sudah siri ke-lima, rajen ek aku update pasal persiapan ni eh..Walaupun fikiran serabut nak fikir itu ini, beli itu ini, nak saving, kumpul duit lagi, but it was fun kan..sesiapa yang penah ada pengalaman membuat persiapan kawin ni mesti setuju dengan aku kan, walaupun penat, tetapi seronok tau, pengalaman macam ni sekali seumur hiduppp..Berbalik pada tajuk asal, semalam keluar pegi jusco dengan azizi cari barang-barang hantaran untuk dia, kan year end sale sekarang, kena la rebut peluang yang ada kan, dah lama dah aku ajak azizi pergi barang-barang hantaran dia, tapi dia asyik tangguh-tangguh jer, katanya nak settle barang-barang aku dulu..Tapi aku tetap paksa dia jugak pergi cari, takot la nanti dah takde sale, mahal-mahal pulak kan..Mula-mula teman azizi withdraw some amount kat atm machine, just bayar cash jer, coz taknak guna card credit, nanti nak kena masukkan semula duit dalam bank tu..kalo lambat bayar kan dah kena bunga2 cinta dia, kan susah..so, nak selamat elakkan membeli guna 'swap-swap' ni yer kawan-kawan.

Sangat la senang tau nak cari barang dia..sangat-sangat tidak cerewet..apa yang di pakainya selesa yang tu la dia nak, dia kata beri masa kat dia dalam sejam untuk dia beli barang-barang dia tu..Memang lebih kurang sejam lebih jer dia dapat beli empat barang..huwaaa...kalo aku sejam pun belom boleh beli satu barang, hihihi...so, barang yang di beli adalah, kemeja, kasut, stokin dan sandal (bukan termasuk dalam hantaran).. 

Senarai hantaran azizi:-
  1. Kasut & stokin- done
  2. Kemeja - done
  3. Perfume - done
  4. Jam
  5. Tafsir
  6. Cake
  7. Chocolate
  8. Buah-buahan
  9. (Don't know yet)
Senarai hantaran aku:-
  1. Kasut - done
  2. Handbag - done (sudah sampai di rumah alor setar..Yeay!!)
  3. Perfume - done
  4. -
  5. -
  6. -
  7. -
(no.4 - no.7 tu aku tak tahu ape dia..sebab mak azizi yang sediakan semua tu..so, i don't even know what it is..)

Tinggal lagi jam & tafsir untuk hantaran azizi perlu di cari, yang lain tu boleh beli dekat-dekat nak kenduri nanti kan.

Update pekara yang belom selesai dari entri lepas..
  • Segala prosedur kahwin - akan di buat selepas bertunang iaitu dalam bulan January, 2011
  • Doorgift - Dah bincang dengan mak ngan akak, barang-barang apa yang nak di beli nanti..rasanya bunga telur dalam 500 pcs dan doorgift yang lain dalam packaging, ikot pada budget la kan
  • Banner - Sudah survey nak di beli kat mana nanti, sama kedai dengan kad kahwin nanti..mudah la sket kan, juga boleh dapat potongan harga.
  • Pre-Wedding - Tade tema..hihi..just shoot hari-hari dating macam biasa..outfit that day maybe long dress and cardigan..Mudah dan senang dicari, maybe pakai baju yang dah ada jer..
  • Ambil veil dan dulang untuk bertunang - Done, sebenarnya tak perlu pun dulang berkaki tu, sebab dulang yang di pinjam kat my friend ni sudah berkaki cinonet kat bawah dia, so, sudah tak diperlukan dulang berkaki tu.. 
  • Kad Kahwin - Sudah survey kat mana nak tempah nanti kat alor setar jugak, lepas bertunang dah confirm tarikh kawin boleh la pergi tempah kan.
  • Barang-barang hantaran - (seperti senarai diatas)
  • Hiasan barang hantaran - Sudah semestinya akan di beli di A tu Z, hihihi.. (juga selepas bertunang) dan bakal di gubah oleh my sisiter 
  • Baju Nikah - rasa macam nak cari sendiri..taknak sewa..huhuhu
  • Barang-barang hantaran bertunang - cuma barang-barang makanan belom di beli lagi
  • Packaging doorgift - done (sudah di hantar ke rumah di alor setar)
  • Doofgift bertunang - akan di ambil sehari sebelum bertunang, iaitu on the way dari balik kerja ke alor setar hari jumaat 24hb tu nanti


     Di depan stage barbie fairy tale ape tah, sempena Mary Christmas la ni, ni di dalam Quensbay Mall, penang, lepas selesai cari barang hantaran azizi. Skemanya aku berdiri..kekeke
Perempuan di atas cuba nak posing ala-ala model yang kemetot..tapi macam hasilnya macam hampehh..hehehe

Thursday, December 16, 2010

AMD's GS Party 2010

Semenjak aku tukar department macam-macam la dinner, party, teambuilding, bos punya house warming, tapi masa kat department dulu, tak de la pulak..even dalam satu amd jugak..so, dinner a.k.a party ni buat kat Equatorial Hotel kat area2 bukit jambul..
 Bergambar bersama wani, dari finance..amboi merahnya mak angah..



Dari kiri, aku (ofcoz), erin, alison dan kak aton..semua dari department yang sama

 Lelaki yang berdiri tegak tu, Sam, bos dari U.S, org mexico..tapi tak nampak mcm...hehehe..




 Rasanya aku yang kemetot..semua dari department yang sama..Mataku..tiger's eyes..hahaha

 Lagi sekali tiger's eyes..hahaha

  Ini la JLO wannabe..heee..alamak gambar belakang saje..


 bersama Chye Li yang kuit muit..

 Chye Li and Erin..minat la mekap Erin masa ni, cantik kan..baby doll abiss...

 Yang tengah berbaju pink tu..itu la Bos aku..Pn. Hafiz...

Yang berbaju biru tu our Section Head, Siew Kim...

Oh, sudah lama tak membalas kunjungan jiran-jiran..lately, aku buzy sket..ni pun update laju-laju..jgn risau aku akan menerjah blog2 kalian..huhuhu

Wednesday, December 15, 2010

Pesta Pulau Pinang '2010

Pesta Pulau Penang, Sg. Nibong kembali lagi..almost every year ada..tapi the year started aku pun tak tau..tiap kali pergi benda yang sama..ada funfair..kedai2 jual barang, pertunjukan ular..macam2 la..sila la sila la..pakat-pakat mai penang...bagi aku yang dah tua ni takde la excited santgat nak pegi, ni pun coz temankan kak aku, suami dia ngan anak-anak dia..budak-budak la yang paling seronok kalo mai sini, macam-macam boleh main..k lah, mari lihat apa yang aku dah snap kat sana...


 My Sister dengan anaknya, yang ke-tiga, Shifa Qistina, baru setahun lebih..


 Anak akak yang sulong, Muhammad Syafiq








 Yang ni aku (perlu ke mention kat sini..hihi) bersama dengan Syahira, anak akak yang kedua








Sunday, December 5, 2010

Update on my wedding preparation - IV

Semakin hari semakin risau, semakin hari ada saja benda tak setel2..huh..!! ..adeh..kalo di hitung2 ada dlm kira-kira 90++ hari lagi menuju ke gerbang perkahwinan..nampak macam lambat lagi..tapi sebenarnya..dah nak dekat dah..adehh..Jom cekedaut apa yang dah setel dan apa yang belom..

Senarai pekara yang belom di selesaikan :-
  • Segala prosedur kahwin - HIV test, borang nikah, dan lain2, (akan di buat selepas bertunang iaitu dalam bulan January, 2011)
  • Doorgift - Sampai sekarang tengah mimikir apa yang nak bagi nanti, ikut dengan bajet lagi, ke semua cari di satu kedai je, tak lain tak bukan A tu Z la..kekeke.. (juga akan di selesaikan selepas bertunang..sekarang tak dapat pk apa2 lagi..blank (-_-)  )
  • Banner - Tempah kat kawan abg amin, sebelum ni masa dia kawen dia pun tempah pada orang yang sama, belom bincang bab harga lagi..Tak decide lagi pattern macam mana, gambar untuk banner mungkin di ambil dari gambar pre-wed ataupun dari gambar bertunang.
  • Pre-Wedding - Belom bincang date nak shoot (maybe selepas bertunang).. tema pun tak decide lagi, 60-an macam dah ramai sgt org buat, maybe takde tema..Just shoot gambar2 dating seperti biasa, ke nak mengimbas kembali our 1st date..hurmm...then..baju apa nak pakai??..adehh.. 
  • Ambil veil dan dulang untuk bertunang - Plan nak pegi ujung minggu ni, sekali dengan try fitting baju pengantin, juga bayar deposit, duit $$$ mengalir lagi..
  • Kad Kahwin - My friend offer carikan kat belah2 KL nuh, katanya murah-murah dan cantik-cantik kat sana, tapi, tak decide lagi..sebabnya..belom draft jalan/petunjuk arah ke rumah..adehh..yang ni kena la balik alor setar dan study jalan2 kat sana..Kalo tak sempat nak order dari sana, maybe tempah kat sini la kot..(0_o)
  • Barang-barang hantaran - Tinggal lagi kemeja (azizi), kasut (azizi), jam (azizi), tafsir al-Quran (azizi), dan ada beberapa barang yang belom di cari lagi
  • Hiasan barang hantaran - Sudah semestinya akan di beli di A tu Z, hihihi.. (juga selepas bertunang)
  • Baju Nikah (optional) - tetiba rasa nak buat baju nikah sendiri, sempat ker??..dan ada bajet ker??..hurmm..
  • Barang-barang hantaran bertunang - belom beli sebab kebanyakan makanan, so akan dibeli masa2 dekat dengan tarikh bertunang nanti

Senarai pekara yang dah selesai :-
  • Jumpa our photographer - dah bincang semua termasuk custom album, waktu pembayaran deposit, gambar besar untuk frame dan lain-lain..Lega..(^_^)
  • Azizi dah jumpa rumah - boleh tak nak include yang ni dalam wedding list..kekeke..susah tau nak jumpa rumah sewa, merata penang kami cari..jumpa je makcik pakcik yang menjual tepi jalan sure kami tanya.   : p
  • Hiasan hantaran bertunang - Dah beli di AtuZ, dulang/pelapik - pinjam kat my friend a.k.a macam kakak la, sebab lebih tua dan berpengalaman..akan di deco oleh my sister sendiri..Fuhh..Lega bab ni, coz tangan aku ni bukanyer berseni pun, men'jahanam'kan barang lagi ada..hee
  • Barang hantaran - Perfume azizi dan aku (selesai), Handbag (separa-selesai..sbb dah order, tapi belom dapat lagi..sbb pre-order..huhuhu)
  • Doorgift untuk bertunang - dah tempah, sehari sebelum bertunang baru boleh pegi ambik, sebab brg makanan.
  • Packaging doorgift untuk bertunang - Dah order dari satu blog ni..tengah tunggu packaging tu siap..
  • Baju bertunang dan tudung - Dah siap, nasib last friday jumpa auntie dan dia keta dah siap, yeay..!!..keesokannya apa lagi, mencari tudung ler..tapi...kaler tudung yang aku cari tu very the light pink, but, baju tunang tu very the light peach..adehh..gimana sihh..tak sanggup nak berabih lagi nih..kenapa la haku tak tengok betol2 kaler dia aritu


Fuhhh..banyak gak yang belom selesai kan..nak kawen bukan senang, tapi kenapa orang sekarang becerai-berai senang sangat eh..kunpius di situ..



oh..ini adalah gambar-ambil-sendiri, guna self-timer-10sec, rasa cool pulak ambik gambar dari belakang gelap camne..huhu..nampak sangat kan, nak menggedik punya kerja..masa ni kat rumah baru azizi, dah tentu azizi takde..gilerr ko..kang kalo azizi ada tak pasal-pasal kawen free..hee..dia pegi keja,dia kan keja shift, dah ler cuti tak same dengan org lain..haisshh.. so mintak izin nak masuk tengok rumah






 Pemandangan dari balkoni umah..boleh nampak Setia Pearl Island..byk juga construction, rsnya nak bina rumah2 baru lagi ni..damaiiii jer rasa, sambil kena angin sepoi2 bahasa kebangsaan..kekeke..saiz rumah pun takde la besa mana, ada master bedroom, dua bilik, so semua 3 bilik dan dua toilet, ruang dapor dan ruang washing machine, sesuai la untuk kami berdua tinggal nanti.dan mak ayah nak datang melawat pun senang..azizi pun dah masuk tinggal kat sini, lagipun memang dia kena masuk awal, sebabnya housemate dia dulu semua dah dok nak mencari rumah baru, ada yang dah keluar pun, sebabnya derang pun bakal mendirikan rumah tangga..

Friday, December 3, 2010

gambar bersama rakan-rakan sekerja

Marathon gambar-gambar dibawah adalah bersama rakan sekerja..gambar lunch, farewell, teambuilding dan macam-macam lagi..Semuanya di cilok dari fb kawan2..hihi..So, di upload di sini sebagai kenang-kenangan..Eceh..(bukan bermaksud aku dah berenti keja dari sini kay..masih berbakti lagi)

Yang ni lunch kat Nandos sempena farewell one of trainee yang baru tamat praktikal.



Yang ni pulak, lunch kat CMR (Chinese Muslim Restoran), this restoran baru je bukak kat area Bayan Baru, Penang, makanan dia okay jugak la..Bagi orang lain, maybe sedap, bg tekak aku ni, tak la berapa sangat, so-so jer..tapi still boleh di terima perut..hhihihi


Yang ni pulak lunch kat Bombay restoran (adehh..lupa lak nama betul restoran ni.. =P)..Masa ni sempena kedatangan bos dari US.


Ni masa dinner sehari sebelum team building..kat Hotel apa tah..Lupa jugak..hihihi..

Yeay...!!..menang lucky draw..


Yummy...





Team building kat feringgi..Juga nama hotel pun dah lupa..Adehh..banyak makan semut ni..byk benda lupa..Hee..



Jom..jom..kembali membuat kerja..arini sahaja aku ada dua meeting, satu meeting pukul 1.30pm satu lagi 4.30pm..adehhh...bosann..malasnyerrr.. (-_-)
Related Posts with Thumbnails