Followers

Wednesday, November 11, 2009

feringgi...

Sabtu lepas azizi bawak jalan-jalan makan angin tepi pantai batu feringgi. Sebelum ni aku tak penah sampai lagi kawasan ni, selalunya kalau ke pantai batu feringgi pegi yang dekat-dekat jer, banyak dia nyer port, kadang-kadang malas nak sampai ke hujung, ambik port yang dekat2 jer..kali ni jauh sket pegi, nak sampai ke telok bahang nun, dia dekat ngan night market, kalau orang penang tau la tempat dia kat mana...best au kat sini..semua ada...payung terjun ada (ye ke..tak tau la apa orang panggil dia), jet ski ada, kuda ada, nak jamu mata tengok mat salleh landing berbikini pon ada..hihi..


Minum ayaq kelapa melegakan tekak yang hauss...pastu order chiken chop kat gerai kat situ..bajet mahal la chiken chop tu..siap ada salad dressing lagi..alih2, harga dia jus 9hinggit setgh ja..murah la kan..aku dah bajet mesti dekat2 20hinggit ni..

Nyum-nyum..sungguh lazat...





Below pemandangan di sekitar pantai..Time ni cepat-cepat tangkap gambar pastu lari, takot terlanggar..hihi



Banyak nah dok landing camne, hat ni ja aku sempat tangkap, takot depa perasan..hihi

Bawah ni la gerai2 night market tu..mahal2 barang dia..kebanyakan foreigner ja yang mai sini..bukan ori pon tapi mahai depa juai..kapak orang sungguh..aku selalu mai sini cari vcd..sekeping rm4 saja


Masa balik tu singgah makan kat Quensbay, mula-mula ingat nak makan ja kat gurney sebab dah dekat, tapi susah nah nak dapat parking kat situ..biasa la time weekend2 kat situ memang jam...so, masa kat quensbay adalah sedikit buah tangan..hihi..since nak tambah koleksi belt beli la dua ketui belt ni, time ni butik apa nama tah dia buat sale ..murah saja rm4.90 per each..aku pilih kaler cerah dan gelap, boleh di pakai bersama baju cerah ngan baju kaler gelap, kiranya boleh di sesuaikan dengan semua baju...

Related Posts with Thumbnails