Followers

Friday, October 30, 2009

Eyes make up..makep-mekap..

Lately aku suka sangat nah dengan mekap2 ni..banyak betoi video tutorial mekap yang aku dunload..terima kaseh la kepada mereka yang share tips2 bersolek nih...sebelum ni mekap aku simple jer..asalkan tepek faundation, press powder, mascara ngan eye liner jer..now aku realize yang mekap ni as an art on your face, they are subjective..cheewahh....then, while wearing make up make you feel confident of yourself..huhu..tu bagi aku ler..





Ni contoh mekap mata menggunakan natural colour eyeshadow..iaitu kaler choclate..ada kasi tone sket..yang hujung kasi pekat dan gelap..then yang hujung ke batang hidung tu kasi lite2 sket, warna yang cerah2 sket..




Bila nak line yang lower eyes tu aku guna eyeshadow instead of using eyeliner..lebih senang kalau apply eyeshadow ni..guna dengan brush yang bersesuaian..aku jus buat 3/4 line je kat bawah mata, tak line semua..dan hujung tu letak eyeshodow color yang cerah sket, kasi highlight..which is kalau ko kasi cerah2 kat hujung tu, it can open up our eyes more..iyor la tu cik nor oii..hihi..

Tada...nak show off my current eyeliner..rite now i'm using gel eye liner, aku dapati sangat mudah memakainya..ni aku beli online. tertipu ini bukan yang ori..hihi..walaupon tak ori aku pakai ok jer..bagi aku la..orang lain xtau la..nak jimat..kena beli yang murah2 sudah...untuk pembeli barangan mac yang macam ni, sesetengah barang dia tak ok..setengah tu ok jer..pandai2 la memilih yer..aku dah penah beli eyeshadow ngan blusher dia..ok jer pon..aku beli kat online butik ni --> http://ernesworld.blogspot.com/ .... setakat ni xder apa2 side effect pon kat kulit muka..




Bila aku apply eyeliner ni aku kasi ada wing sket..ala2 hindustan..hihi..ini leh membuatkan mata nampak lebih besar dan lebar..yo yo ooo jer...hihi


Then aku nak tunjukkan camne nak highlight kan part2 mata yang perlu di highlight supaya lebih menyerlahkan mata..chewahh..poyo ah gue..

Mula2 basahkan brush tu, then lapkan sket kat kapas muka or tisu ka..


Then, pilih warna yang cerah2..macam yang aku pilih tu..


Kemudian letak dia pangkal ujung mata macam picture di atas


Pastu sapu kat kelopak eye ball tengah2 tu


Then, kat hujung bawah kening tu...actually, tak mau guna air pon boleh gak, tapi kalau nak bertahan lama highlight kita tu, guna la air..




My purple eyes..leh pakai bersama purple outfit..tak purple pon blh jugak..heee..

Thanks God it's Friday..


Macam singkatan dari TGIF restoran..hihi..malasnya ari ni..dah la lenguh2 badan..hari ni aku tak turun masuk production line lagi..nak kena jumpa supervisor semua..bincang2 ngn leader..argh..malasnya..nanti kang ada lak keja yang aku kena buat..tengah syok dok tengok2 blog tiba2 bos muncul kat belakang..hihi..nasib aku small'kan window untuk blog ni..kalau tak kantoi..dia suh aku update every two weeks segala benda yang aku buat..dulu aku ada buat dah,tapi ada salah sket..bukan salah aku, salah production line..aku ada la suggest apa2 yang leh improvekan derang punya production, tapi tu arr dah tak cukup headcount/operator, tak dapat la buat, so, bukan salah aku, salah derang, ceh..tak nak salahkan diri sendiri..hihi..nampak gayanya projek pas ni kena wat sendiri la..nasib jus copy je dari projek yang lepas..hihi..ada gak la benda nak update bos nanti...

Cam ne la window monitor aku, blog bukak kecik jer cover ngan benda keja kat belakang..hihi..

Related Posts with Thumbnails